Πίτα με χιώτικο μανταρίνι

citrus-mantarini

Μια εταιρεία – με χαρακτηριστικά οικοτεχνίας- κατευθείαν από τα μυρωδάτα περιβόλια του Κάμπου της Χίου με τα προϊόντα της στις διεθνείς αγορές

Οι διακρίσεις για την Citrus – μια εταιρεία κατευθείαν από τα μυρωδάτα περιβόλια του Κάμπου της Χίου- επαναλήφθηκαν και φέτος. Την τιμητική της είχε μια από τις παραδοσιακές πίτες που παράγει και προωθεί η εταιρεία – η πίτα με μανταρίνι & σουσάμι. Η τελευταία απέσπασε 2 αστέρια μεγαλώνοντας κι άλλο την συλλογή των διακρίσεων και δη των αστεράτων διακρίσεων από τα Great Taste Awards.

Η Citrus –όπως διαβάζουμε στο site της- ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί μια σύνθετη επιχειρηματική πρωτοβουλία με βασικό αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση διατροφικών προϊόντων με βάση τα ονομαστά εσπεριδοειδή της Χίου. Πιο συγκεκριμένα, «με φόντο μια γνήσια χιώτικη ιστορία συστηματικής καλλιέργειας και εμπορίου από τον 14ο αιώνα, η Citrus στοχεύει να συνδέσει με δυναμικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον των εσπεριδοειδών του Κάμπου ιδρύοντας μια πρότυπη οικοτεχνική μονάδα.

Τα φρούτα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και σημαντικής διατροφικής αξίας τα οποία προωθούνται στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά.

Η σημερινή αξιοποίηση τους από την Citrus σε νέες χρήσεις, γεύσεις και αρώματα επιβεβαιώνει ότι με εναλλακτικούς και ποιοτικούς τρόπους είναι δυνατόν να δοθεί στον σύγχρονο άνθρωπο ένα ζωντανό άρωμα μνήμης από προϊόντα που παράγονται στην καρδιά του Κάμπου της Χίου, σε ένα μοναδικό αρχοντικό του 1742.

Στον χώρο της Citrus λειτουργεί Μουσείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για την ακμή της περιοχής χάρη στα μοναδικά της εσπεριδοειδή, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί μέσω της περιήγησής του και στο κτήμα, να βιώσει το συναρπαστικό παρελθόν αλλά και το δημιουργικό παρόν και μέλλον των εσπεριδοειδών του Κάμπου.

Συνοπτικά, η Citrus:

• καλλιεργεί δύο κτήματα με ποικιλίες εσπεριδοειδών, αλλά και μοναδικά μανταρίνια Χίου,
• μεταποιεί, παράγοντας χειροποίητες γεύσεις γλυκών και άλλων προϊόντων
• προβάλει την ιστορία των εσπεριδοειδών σε ένα μοναδικό πολυχώρο όπου φιλοξενούνται μνήμες, ντοκουμέντα και στοιχεία της κοινωνίας του Κάμπου, της ιστορίας των εσπεριδοειδών από τον 15ο αιώνα, της καλλιέργειας των περιβολιών, της εμπορικής διαδικασίας από το παρελθόν έως σήμερα και τέλος δίνεται η διάσταση του χώρου του Κάμπου ως ένα εκτεταμένο αγροπεριβαλλοντικό τοπίο υψηλής πολιτιστικής αξίας».

Για την ιστορία, η εταιρεία Citrus Αρωμα Μνήμης ιδρύθηκε το 2008, αρχικά από τον Βαγγέλη Ξύδα και τον Γιώργο Πλακωτάρη. Τα τελευταία χρόνια επικεφαλής της Citrus – πρόεδρος του ΔΣ- είναι ο χιακής καταγωγής αρχιτέκτων Στάμος Φαφαλιός της οικογένειας με την μεγάλη εφοπλιστική παράδοση.

Σήμερα, η εταιρεία παράγει και προωθεί στην αγορά αμυγδαλωτά, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, λουκούμια και υποβρύχια, πίτες φρούτου, χυμούς, sauce (μουστάρδα και βινεγκρέτ με χιώτικο μανταρίνι) και μπάρες δημητριακών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

exartiseis

Ένα νέο βιβλίο από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις εξαρτήσεις (Oι Εξαρτήσεις/ Αίτια, μηχανισμοί, εκδηλώσεις, αντιμετώπιση, σε επιμέλεια των Θωμά Παπαρρηγόπουλου και Χριστίνας Δάλλα)

i-zoi-tis-annas

Tη ζωή της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια, πραγματεύεται το θεατρικό έργο του Στέφανο Μασίνι το οποίο ανεβαίνει στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου

o-mikros-prigipas

Από τις 14 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η Σοφία Παπαδοπούλου (η ψυχή της «Ομάδας των Πέντε Εποχών») μας προσκαλεί στο θέατρο 104 σε μία πολύχρωμη παράσταση – παιχνίδι για μικρά και… μεγάλα παιδιά που ζωντανεύει επί σκηνής τις περιπέτειες του Μικρού Πρίγκιπα

kopse-rapse-architektonas

Το Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανοίγοντας για πρώτη φορά τα Αρχιτεκτονικά Αρχεία του στα παιδιά

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα