Βρείτε την Λυδία Κονιόρδου

Βρείτε την Λυδία Κονιόρδου

Η σημερινή υπουργός Πολιτισμού εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Επίδαυρο μετέχοντας σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου ως μέλος του Χορού των Ικέτιδων και Ακολούθων

korniodou
Αν βάλεις στο «ψαχτήρι» (αναζήτηση) του ψηφιοποιημένου αρχείου του Εθνικού Θεάτρου το όνομα της σημερινής υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου εκείνο θα φροντίσει να σου εμφανίσει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τα αποτελέσματα του με πρώτο και καλύτερο μια παράσταση του 1977. Πρόκειται για μια παράσταση αρχαίου δράματος –Ικέτιδες του Αισχύλου που παίχθηκαν στα Επιδαύρια ΄77 (δύο ημέρες στα τέλη Ιουλίου 1977) σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου. Η μετάφραση ήταν του Κ.Χ.Μύρη και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.
korniodou-1


Σε αυτήν λοιπόν την παράσταση η Λυδία Κονιόρδου μετέχει του Χορού, που όπως γράφει σε κείμενο κριτικής ο καλός Στάθης Δρομάζος στην «Καθημερινή», «υπήρξε δεινή δοκιμασία».

Μαζί με την Λυδία Κονιόρδου στο Χορό σε αυτή την παράσταση μετείχαν μεταξύ άλλων η Ράνια Οικονομίδου, η Μαρία Τζομπανάκη, η Τιτίκα Βλαχοπούλου, η Ασπασία Κράλλη, η Νεφέλη Ορφανού. Κορυφαίες του Χορού των Ικέτιδων και των Ακολούθων η Ελένη Χατζηαργύρη, η Κάκια Παναγιώτου, η Όλγα Τουρνάκη και η Πίτσα Καπιτσινέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης