Όταν τα Τ-shirts συνάντησαν το «Armiriki»!

armiriki

Η Χριστίνα Κατωπόδη και ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, δύο νέοι δημιουργοί με τόπο δραστηριότητάς τους το Ναύπλιο, δημιούργησαν ένα νέο ελληνικό brand, το «Armiriki», το οποίο είναι επικεντρωμένο στη δημιουργία εικονογραφημένων t-shirts με χειροποίητη μεταξοτυπία

Ρισκάρεις; Μια λέξη -ερώτηση και πρόκληση, που συνεχώς γυροφέρνει στο μυαλό πολλών νέων στην Ελλάδα.

Η Χριστίνα Κατωπόδη και ο Κωνσταντίνος Κουβαράς είναι δύο νέοι άνθρωποι που αποφάσισαν -πριν 3 χρόνια- εν μέσω οικονομικής κρίσης, να μην συμβιβαστούν στο υπάρχον πλαίσιο αλλά να ρισκάρουν δημιουργώντας την επιχείρησή τους εκ του μηδενός.
armiriki-1


Με σπουδές οικονομικών και πολιτικού μηχανικού αμφότεροι, επέλεξαν να μείνουν στη Ελλάδα, να δημιουργήσουν οικογένεια και να εντρυφήσουν στον τομέα της παραγωγής με την προσωπική τους εργασία.

Με τόπο δημιουργίας τους το Ναύπλιο, δημιούργησαν ένα νέο ελληνικό brand με την ονομασία «armiriki».

Ειδικότερα, αντικείμενο της δραστηριότητάς τους είναι η δημιουργία εικονογραφημένων t-shirts με χειροποίητη μεταξοτυπία, τα οποία ράβονται στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο τμήμα της παραγωγικής διαδικασίας -κοπή, ραφή, πρόπλυση, κέντημα, καρτελάκι, κουτί- συντελείται και ολοκληρώνεται στο εργαστήριό τους στο Ναύπλιο.
armiriki-2


Πιο συγκεκριμένα, όταν τους ζήτησα να αναφέρουν δύο στοιχεία σχετικά με την καινοτομία του όλου εγχειρήματος έλαβα την απάντηση:

«Το «armiriki» αποτελεί μια ανοικτή πλατφόρμα -τον καμβά- για να εκφράσουν οι Έλληνες δημιουργοί τις βιωματικές τους ιστορίες, γεμάτες από συναισθήματα και αναμνήσεις.

Στην ουσία κάθε σχεδιαστής διηγείται μια μικρή ιστορία, μέσω 4 σχεδίων, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική οπτική από το μωσαϊκό της σύγχρονης Ελλάδας.

Η ιδιαιτερότητα του κάθε σχεδίου να γίνεται μοναδικό έγκειται στον περιορισμένο αριθμό -300 ανά σχέδιο- t-shirts με κεντημένο τον κωδικό στο πλαϊνό μέρος της μπλούζας».
armiriki-3


Η δραστηριότητα αναπτύσσεται συνεχώς μέσα από ένα δίκτυο λιανικής πώλησης και σε εταιρικό επίπεδο με exclusive edition συλλογές, εμπνευσμένη από την ιστορία της εκάστοτε εταιρίας. Διαδικτυακά η παρουσία της είναι ενεργή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα της armiriki.com.

Προσανατολισμός της πρωτοβουλίας, είναι «το «armiriki» να καταστεί ένα δυναμικό brandname το οποία να παράγεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, κατά κύριο λόγο με ιδιόκτητο εξοπλισμό και παραγωγή εντός της Αργολίδας ώστε με αυτόν τον τρόπο να αναπτυχθεί σταδιακά και στο εξωτερικό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

saia-paradosou-2

Η Ηρώ Σαΐα πάνω στη σκηνή του θεάτρου Γκλόρια Μικρό μαζί με δυο σπουδαίους μουσικούς «παραδίνονται» στην παραδοσιακή μουσική και δημοτική ποίηση και μας παρασύρουν στη μαγεία μιας ιδιαίτερης μουσικής παράστασης με ανάμεικτα στοιχεία: την ελληνικότητα, τη διαφορετικότητα, την έκπληξη!

kiouri

Ποια ήταν η Μαρί Κιουρί; Πώς έφτασε να είναι η πιο φημισμένη γυναίκα των επιστημών στην εποχή της; Πώς λειτουργούσε στην καθημερινότητά της; Τι ρόλο έπαιξε ο έρωτας στη ζωή της;

59-diethnes-festival-thess

Η Caritas Romana (Ρωμαϊκή Ευσπλαχνία) και τα εκατοντάδες έργα τέχνης που την αναπαριστούν, χρησιμοποιήθηκαν ως πυξίδες για την επιλογή των 15 ταινιών του Επίσημου Διαγωνιστικού Τμήματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και οι ταινίες με την σειρά τους τροφοδοτούν το υλικό μιας πρωτότυπης έκθεσης νέων εικαστικών

eroica

H "Eroϊca" του Κοσμά Πολίτη, οκτώ δεκαετίες μετά την πρώτη έκδοσή της, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

andritsaina

Σπάνιες εκδόσεις του 16ου αιώνα από σημαντικούς εκδοτικούς οίκους της εποχής, τις οποίες δώρισε στην Ανδρίτσαινα το 1838 -εγκατεστημένος στο Παρίσι- ο λόγιος συγγραφέας Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, παρουσιάζονται σε μια έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

grevena-meli

Δύο μαθηματικοί με την βοήθεια των στελεχών ενός δημιουργικού γραφείου έβαλαν την τέχνη, τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το μεράκι τους και έφτιαξαν ένα μοναδικό προϊόν όπου το γυάλινο βάζο με το μέλι βρήκε φιλοξενία σε μια ιδιαίτερη ξύλινη συσκευασία