Το «Fluffy Library» μιας 25χρονης!

Το «Fluffy Library» μιας 25χρονης!

Η 25χρονη Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου, καλλιτέχνις της νεότερης γενιάς των σύγχρονων καλλιτεχνών, ανέλαβε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια ασυνήθιστη βιβλιοθήκη-συμμετοχική εγκατάσταση στο χώρο του πολιτιστικού οργανισμού Atopos CVC με τίτλο Fluffy Library , στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

faulty-library
Η Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993.

Είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της σημείωμα στην ιστοσελίδα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης -με αφορμή μια παλαιότερη παρουσίασή της εκεί- « Η δουλειά της τοποθετείται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, παιδικότητας και ενήλικης ζωής. Οι σπουδές της με κατεύθυνση τις έμφυλες ταυτότητες είχαν ισχυρή επιρροή στη δουλειά της, η οποία εμπνέεται από παραμύθια και φεμινιστικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, και από υποκουλτούρες όπως το furry fandom. Προσπαθεί μέσω της δουλειάς της να διευρύνει τα όρια της φαντασίας της υποκειμενικότητας».

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», ο πολιτιστικός οργανισμός Atopos CVC πραγματοποιεί για έναν ολόκληρο χρόνο, δράσεις γύρω από το βιβλίο, το κείμενο, την τέχνη και την ανάγνωση, με τίτλο #TextMe και σε επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η καλλιτέχνιδα Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου ανέλαβε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια ασυνήθιστη βιβλιοθήκη-συμμετοχική εγκατάσταση, το #TextMe_FluffyLibrary.

Όπως διαβάζουμε σχετικά με την εγκατάσταση, στο ενημερωτικό σημείωμα που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα athensculturenet.com, «Το Fluffy Library κατέλαβε όλα τα δωμάτια του πρώτου ορόφου του ATOPOS CVC, ενσωματώνοντας- μέσα στο κυρίως έργο- τη μεγάλη συλλογή βιβλίων του οργανισμού με περισσότερα από 2.500 βιβλία τέχνης και οπτικής κουλτούρας.
faulty-library-1
Κλείσιμο


Αποτελεί ένα έργο σε εξέλιξη, μια κατοικήσιμη εγκατάσταση με γούνινα κοστούμια και λούτρινα γλυπτά- ουδέτερα ως προς το φύλο-, διαδραστικές αναγνώσεις, αναπάντεχες περφόρμανς και πολλές άλλες δράσεις. Ταυτόχρονα, είναι και ένα εργαστήριο παραγωγής ενός παραμυθιού, το οποίο θα διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες».

«Παράλληλα, το Fluffy Library θα πλαισιωθεί από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα #TextMe_Lab που περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις, εργαστήρια, performances και μικρές εκθέσεις καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών. Το συνδετικό νήμα του προγράμματος είναι οι υβριδικές γλώσσες που προκύπτουν όταν το κείμενο συνδυάζεται με άλλα καλλιτεχνικά μέσα. Η οπτική ποίηση του 20ού αιώνα, το spoken word και τα όρια μεταξύ ποίησης και ηχητικής τέχνης, τα σύγχρονα γλωσσικά φαινόμενα στη διαδικτυακή ποπ κουλτούρα και τα νέα μέσα, καθώς και η σχέση λέξης και οθόνης, είναι κάποια από τα κύρια θέματα του #TextMe_Lab. Το πρόγραμμα επιμελείται ο ερευνητής Φιλ Ιερόπουλος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης