Φθινοπωρινό σχολείο… στο δάσος

Φθινοπωρινό σχολείο… στο δάσος

Επανεκκίνηση του Καλλιτεχνικού Camp από τις Μορφές Έκφρασης

morfes-ekfraseis
«Φύση & Πολιτισμός»
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του θερινού καλλιτεχνικού summer camp, οι Μορφές Έκφρασης καλούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών από τις 27 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018 στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. «Φύση και Πολιτισμός» δένουν αρμονικά στο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η θεατροπαιδαγωγός, Άννα Σεβαστή Τζίμα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θωμά Κινδύνη, καθώς μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι εμπλουτίζουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών και καλλιεργούν την επικοινωνία, τα συναισθήματα, τη συνύπαρξη με τους ανθρώπους και την επαφή τους με τη Φύση.

Και πώς γίνεται αυτό;
Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10-15 ατόμων για τα μικρά παιδιά 5-10 ετών και 15-20 άτομα για τα μεγάλα παιδιά 11-14 ετών), τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας.

Το καλλιτεχνικό camp υποδέχεται τα παιδιά από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:50 π.μ. και στις 9:00 το πρωί ξεκινάει το πρόγραμμα με τα «παιχνίδια καλημέρας». Όλα τα παιδιά συμμετέχουν για να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα, να προσανατολιστούν στον χώρο και φυσικά για να «φτιαχτεί» το κέφι.
morfes-ekfraseis-1


Κλείσιμο
Θα ακολουθήσουν τα εργαστήρια. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα παρακολουθούν μέσα στην ημέρα 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα αλλάζει αφού είναι η ημέρα περιπάτου και παρατήρησης. Έχουν σχεδιαστεί όμορφες δράσεις μέσα στον κήπο, όπου τα παιδιά θα ζωγραφίσουν στη φύση, θα φυτέψουν, θα γνωρίσουν πουλιά κ.α.

Καθημερινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στη 1:00. Τα παιδιά που παραμένουν, τρώνε και στην συνέχεια απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες και με ελεύθερο παιχνίδι έως τις 4:00 μ.μ.

Τις Παρασκευές στις 2:00 μ.μ. οι γονείς είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι στις παρουσιάσεις με τα έργα των παιδιών (μικρές παραστάσεις, εκθέσεις κ.α.).

Info
Το καλλιτεχνικό camp συνεχίζεται για τις εξής περιόδους:
1η εβδομάδα 27 – 31 Αυγούστου 2018
2η εβδομάδα 03 - 07 Σεπτεμβρίου 2018

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα morfesekfrasis.gr και επικοινωνήστε με 210 346 4903, 210 346 4002. Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και δραστηριότητες με παιδιά, επισκεφτείτε τη σελίδα mamakita.gr και ακολουθείστε τη σελίδα στο facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης