Meta-book, το βιβλίο ένα βήμα πιο πέρα

metabook

Το metabook.gr οραματίζεται ένα κόσμο που το βιβλίο θα διαβάζεται ξανά και ξανά

Γνώρισα το Γιάννο Κατσιριντάκη ως ιδιοκτήτη του παιδότοπου της Συκιάς Κορινθίας mabakita. «Βγαίνει από το Μαμά, Μπαμπά Κοίτα», μου είπε. Η ενασχόλησή μου με το Μαμά Κοίτα-mamakita- από την επιλογή του ονόματος και μόνο, μας είχε ήδη φέρει κοντά. Άρχισε να μου διηγείται την ιστορία του. Κλασική περίπτωση νέου μαθηματικού που εργάστηκε σε εταιρείες στην Αθήνα για κάποια χρόνια ως ΙΤ, αλλά κάνοντας οικογένεια, διάλεξε την αποκέντρωσε και ήρθε να μείνει στην όμορφη Συκιά, το παραθαλάσσιο χωριό του Κορινθιακού Κόλπου.
metabook-1


Με το Δημήτρη Σαββόπουλο, που είχε την ιδέα, άρχισαν να καταπιάνονται με την ιδέα μεταπώλησης διαβασμένων βιβλίων. «Ο Δημήτρης ζει εδώ και δέκα χρόνια στη Γερμανία. Χάζευε μια μέρα τη βιβλιοθήκη στο πατρικό του σπίτι και σκέφτηκε πως θα ήταν ωραία όλος αυτός ο θησαυρός των διαβασμένων βιβλίων ή και αυτών που είναι μεριασμένα σε μια γωνιά της βιβλιοθήκης να βρει ένα νέο σπίτι. Το κάθε ένα από αυτά θα μπορούσε να βρει ένα νέο αναγνώστη για να το διαβάσει και η τωρινή ξεχειλισμένη βιβλιοθήκη να ζωντανέψει με νέα βιβλία νέες γνώσεις».

Όντας και οι δύο λάτρεις της λογικής του zero-waste και του reuse, η κοινή τους αγάπη για τον προγραμματισμό και το διαδίκτυο τους ένωσε ώστε να κάνουν πράξη την ιδέα αυτή. Κι έτσι γεννήθηκε το metabook.gr, ένας ιστότοπος όπου όλα τα βιβλία θα βρίσκουν έναν καινούριο αναγνώστη.

Οι δυο τους προσπαθούν κάθε μέρα να κάνουν τον ιστότοπο όσο πιο φιλικό στο χρήστη γίνεται. Η Δημήτρης πρόσφατα άφησε την δουλειά του ως προγραμματιστής σε μεγάλη εταιρία για να αφοσιωθεί στο metabook. Είναι νέος πατέρας δύο παιδιών και το όνειρό του είναι να γυρίσει στην Ελλάδα για να αναθρέψει εδώ τα παιδιά του και να συνεχίσει να ασχολείται από εδώ με το metabook. Ο Γιάννος ασχολείται με το metabook σε όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτει. Όνειρό του είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης πατρίδας του της Συκιάς και ασχολείται ενεργά με διοργανώσεις που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.
metabook-2

«Πλέον είμαστε σίγουροι πως υπάρχει για κάθε ένα βιβλίο ένας άνθρωπος που το ψάχνει είτε γιατί το θέλει να το αποκτήσει σε καλύτερη τιμή ως μεταχειρισμένο είτε γιατί αυτό δεν υπάρχει πλέον στα βιβλιοπωλεία είτε γιατί είναι σπάνιο». Δημήτρη, Γιάννο, κι εμείς.

Για να αγοράσετε ή να μεταπωλήσετε μεταχειρισμένα βιβλία επισκεφτείτε metabook.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

apli-metavasi

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»