Meta-book, το βιβλίο ένα βήμα πιο πέρα

metabook

Το metabook.gr οραματίζεται ένα κόσμο που το βιβλίο θα διαβάζεται ξανά και ξανά

Γνώρισα το Γιάννο Κατσιριντάκη ως ιδιοκτήτη του παιδότοπου της Συκιάς Κορινθίας mabakita. «Βγαίνει από το Μαμά, Μπαμπά Κοίτα», μου είπε. Η ενασχόλησή μου με το Μαμά Κοίτα-mamakita- από την επιλογή του ονόματος και μόνο, μας είχε ήδη φέρει κοντά. Άρχισε να μου διηγείται την ιστορία του. Κλασική περίπτωση νέου μαθηματικού που εργάστηκε σε εταιρείες στην Αθήνα για κάποια χρόνια ως ΙΤ, αλλά κάνοντας οικογένεια, διάλεξε την αποκέντρωσε και ήρθε να μείνει στην όμορφη Συκιά, το παραθαλάσσιο χωριό του Κορινθιακού Κόλπου.
metabook-1


Με το Δημήτρη Σαββόπουλο, που είχε την ιδέα, άρχισαν να καταπιάνονται με την ιδέα μεταπώλησης διαβασμένων βιβλίων. «Ο Δημήτρης ζει εδώ και δέκα χρόνια στη Γερμανία. Χάζευε μια μέρα τη βιβλιοθήκη στο πατρικό του σπίτι και σκέφτηκε πως θα ήταν ωραία όλος αυτός ο θησαυρός των διαβασμένων βιβλίων ή και αυτών που είναι μεριασμένα σε μια γωνιά της βιβλιοθήκης να βρει ένα νέο σπίτι. Το κάθε ένα από αυτά θα μπορούσε να βρει ένα νέο αναγνώστη για να το διαβάσει και η τωρινή ξεχειλισμένη βιβλιοθήκη να ζωντανέψει με νέα βιβλία νέες γνώσεις».

Όντας και οι δύο λάτρεις της λογικής του zero-waste και του reuse, η κοινή τους αγάπη για τον προγραμματισμό και το διαδίκτυο τους ένωσε ώστε να κάνουν πράξη την ιδέα αυτή. Κι έτσι γεννήθηκε το metabook.gr, ένας ιστότοπος όπου όλα τα βιβλία θα βρίσκουν έναν καινούριο αναγνώστη.

Οι δυο τους προσπαθούν κάθε μέρα να κάνουν τον ιστότοπο όσο πιο φιλικό στο χρήστη γίνεται. Η Δημήτρης πρόσφατα άφησε την δουλειά του ως προγραμματιστής σε μεγάλη εταιρία για να αφοσιωθεί στο metabook. Είναι νέος πατέρας δύο παιδιών και το όνειρό του είναι να γυρίσει στην Ελλάδα για να αναθρέψει εδώ τα παιδιά του και να συνεχίσει να ασχολείται από εδώ με το metabook. Ο Γιάννος ασχολείται με το metabook σε όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτει. Όνειρό του είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης πατρίδας του της Συκιάς και ασχολείται ενεργά με διοργανώσεις που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.
metabook-2

«Πλέον είμαστε σίγουροι πως υπάρχει για κάθε ένα βιβλίο ένας άνθρωπος που το ψάχνει είτε γιατί το θέλει να το αποκτήσει σε καλύτερη τιμή ως μεταχειρισμένο είτε γιατί αυτό δεν υπάρχει πλέον στα βιβλιοπωλεία είτε γιατί είναι σπάνιο». Δημήτρη, Γιάννο, κι εμείς.

Για να αγοράσετε ή να μεταπωλήσετε μεταχειρισμένα βιβλία επισκεφτείτε metabook.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

athens-1821

Ο ιστορικός Λεωνίδας Καλλιβρετάκης (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών / Ε.Ι.Ε.) με πλήθος αρχειακών τεκμηρίων διαμορφώνει την εικόνα της Αθήνας τον 19ο αιώνα ή το πώς η Αθήνα από μια επαρχιακή πόλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθίσταται πρωτεύουσα του Ελληνικού Βασιλείου (Το θέμα βρίσκεται διαθέσιμο στην ηλεκτρονική έκδοση της Ε.Ι.Ε «Αρχαιολογία της Πόλης των Αθηνών»)

2
1821

Το συλλογικό έργο «1821- Η δημιουργία ενός έθνους-κράτους» των Βερέμη, Κολιόπουλου και Μιχαηλίδη αποτελεί μια συνθετική προσέγγιση του θεμελιακού για τους Έλληνες γεγονότος και των πρώτων χρόνων του νέου ελληνικού κράτους

easter-fotaerio

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου σχεδιάζουν με τη βοήθεια καλλιτεχνών και έμπειρων παιδαγωγών ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα από τη Μ. Δευτέρα 22.04 έως τη Μ. Τετάρτη 24.04 στο Γκάζι για παιδιά από 7 έως 10 ετών

xatzi

Το Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο κοινωφελές Ίδρυμα σε λειτουργία μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος

sakelariou

Ο αείμνηστος Μιχαήλ Σακελλαρίου συγγραφέας του αξεπέραστου βιβλίου «Η απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, καταλύτης για την αποδιοργάνωση της ελληνικής Επανάστασης» αποτυπώνει «τα γεγονότα των τριών αυτών μηνών, μέρα με τη μέρα, μέσα από δημόσια έγγραφα, εκδεδομένα και ανέκδοτα, ημερολόγια και απομνημονεύματα αυτοπτών μαρτύρων»

3