Meta-book, το βιβλίο ένα βήμα πιο πέρα

Meta-book, το βιβλίο ένα βήμα πιο πέρα

Το metabook.gr οραματίζεται ένα κόσμο που το βιβλίο θα διαβάζεται ξανά και ξανά

metabook
Γνώρισα το Γιάννο Κατσιριντάκη ως ιδιοκτήτη του παιδότοπου της Συκιάς Κορινθίας mabakita. «Βγαίνει από το Μαμά, Μπαμπά Κοίτα», μου είπε. Η ενασχόλησή μου με το Μαμά Κοίτα-mamakita- από την επιλογή του ονόματος και μόνο, μας είχε ήδη φέρει κοντά. Άρχισε να μου διηγείται την ιστορία του. Κλασική περίπτωση νέου μαθηματικού που εργάστηκε σε εταιρείες στην Αθήνα για κάποια χρόνια ως ΙΤ, αλλά κάνοντας οικογένεια, διάλεξε την αποκέντρωσε και ήρθε να μείνει στην όμορφη Συκιά, το παραθαλάσσιο χωριό του Κορινθιακού Κόλπου.
metabook-1


Με το Δημήτρη Σαββόπουλο, που είχε την ιδέα, άρχισαν να καταπιάνονται με την ιδέα μεταπώλησης διαβασμένων βιβλίων. «Ο Δημήτρης ζει εδώ και δέκα χρόνια στη Γερμανία. Χάζευε μια μέρα τη βιβλιοθήκη στο πατρικό του σπίτι και σκέφτηκε πως θα ήταν ωραία όλος αυτός ο θησαυρός των διαβασμένων βιβλίων ή και αυτών που είναι μεριασμένα σε μια γωνιά της βιβλιοθήκης να βρει ένα νέο σπίτι. Το κάθε ένα από αυτά θα μπορούσε να βρει ένα νέο αναγνώστη για να το διαβάσει και η τωρινή ξεχειλισμένη βιβλιοθήκη να ζωντανέψει με νέα βιβλία νέες γνώσεις».

Όντας και οι δύο λάτρεις της λογικής του zero-waste και του reuse, η κοινή τους αγάπη για τον προγραμματισμό και το διαδίκτυο τους ένωσε ώστε να κάνουν πράξη την ιδέα αυτή. Κι έτσι γεννήθηκε το metabook.gr, ένας ιστότοπος όπου όλα τα βιβλία θα βρίσκουν έναν καινούριο αναγνώστη.

Οι δυο τους προσπαθούν κάθε μέρα να κάνουν τον ιστότοπο όσο πιο φιλικό στο χρήστη γίνεται. Η Δημήτρης πρόσφατα άφησε την δουλειά του ως προγραμματιστής σε μεγάλη εταιρία για να αφοσιωθεί στο metabook. Είναι νέος πατέρας δύο παιδιών και το όνειρό του είναι να γυρίσει στην Ελλάδα για να αναθρέψει εδώ τα παιδιά του και να συνεχίσει να ασχολείται από εδώ με το metabook. Ο Γιάννος ασχολείται με το metabook σε όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτει. Όνειρό του είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης πατρίδας του της Συκιάς και ασχολείται ενεργά με διοργανώσεις που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Κλείσιμο
metabook-2

«Πλέον είμαστε σίγουροι πως υπάρχει για κάθε ένα βιβλίο ένας άνθρωπος που το ψάχνει είτε γιατί το θέλει να το αποκτήσει σε καλύτερη τιμή ως μεταχειρισμένο είτε γιατί αυτό δεν υπάρχει πλέον στα βιβλιοπωλεία είτε γιατί είναι σπάνιο». Δημήτρη, Γιάννο, κι εμείς.

Για να αγοράσετε ή να μεταπωλήσετε μεταχειρισμένα βιβλία επισκεφτείτε metabook.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης