Ο Γιάννης Τσαρούχης και η τυπογραφία

Ο Γιάννης Τσαρούχης και η τυπογραφία

Προμετωπίδες, εξώφυλλα βιβλίων και προγραμμάτων θεάτρου, αφίσες και εικονογραφήσεις συλλογών του Γιάννη Τσαρούχη, εκτίθενται στο ομώνυμο Ίδρυμα με παράλληλη δράση την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

giannis-tsrouchis
«Γιάννης Τσαρούχης: εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία»

Με αυτόν τον απλό τίτλο παρουσιάζεται μια έκθεση στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο πλαίσιο των ¨Ανοιχτών Συλλογών¨ της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Εξώφυλλα βιβλίων, προμετωπίδες, αφίσες και εξώφυλλα προγραμμάτων θεάτρου, εικονογραφήσεις συλλογών πολλών ποιητών όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Καβάφης, κ.α. τα οποία είχε φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος αλλά και η επιμέλεια των ημερολογίων της Ιονικής και Εμπορικής Τράπεζας την οποία είχε αναλάβει, εκτίθενται –μέχρι τις 15 Ιουλίου- στην οδό Πλουτάρχου 28 στο Μαρούσι.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που διαβάζουμε στη υποενότητα του άλμπουμ με τις εικόνες κατά την διάρκεια του στησίματος της έκθεσης, στην σελίδα του Ιδρύματος στο Facebook: «Στήνουμε αυτές τις μέρες μια εξαιρετικά ιδιαίτερη και συγκινητική έκθεση του Τσαρούχη. Όχι μόνο γιατί είδαμε για πρώτη φορά συγκεντρωμένο τον ασύλληπτο όγκο της δουλειάς του για την τυπογραφία αλλά – κυρίως- γιατί «ξανασυναντήθηκαν» εδώ, στο ίδιο τραπέζι, ο Καββαδίας, ο Ρίτσος, ο Ελύτης με τον Γιάννη Τσαρούχη που ύστερα από τόσα χρόνια δε σταματά να μας εκπλήσσει και να μας διδάσκει».

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια -στις 11 και 12 Ιουλίου- με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας” τις θάλασσες του Τσαρούχη», τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και τα οποία μπορούν να κατασκευάσουν, ζωγραφίσουν και αυτοσχεδιάσουν με απλά υλικά έχοντας ως έρεισμα τις εικονογραφήσεις του ζωγράφου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης