Ταξίδια με …. Χίλιες αισθήσεις

Ταξίδια με …. Χίλιες αισθήσεις

Η «A Million Senses» δημιουργεί εμπειρίες διακοπών σχεδιασμένες για άτομα στο φάσμα του αυτισμού και τις οικογένειές τους

million-sense
«Η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό διακοπών για όλο το χρόνο. Ο καιρός, οι παραλίες, η κουλτούρα, η φύση, η γαστρονομία συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό». Με αυτήν την παραδοχή και με περίσσεια ευαισθησία, όραμα και εξειδίκευση ξεκίνησε η ομάδα της A Million Senses να δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες διακοπών στην Ελλάδα, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ατόμων με ΔΑΦ και τις οικογένειές τους.

Η Βιβή Σιδηροφάγη είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ειδικευμένη στις υπηρεσίες θεραπείας παιδιών και εφήβων στο φάσμα του αυτισμού. Μαζί με την Αγγέλα Μεννή, απόφοιτο του ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Αθηνών και τον Κωνσταντίνο Μπουλαζέρη, με σπουδές στα Οικονομικά και τη Διοίκηση, συνεργάζονται στο πλαίσιο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Η 20ετής εμπειρία τους στο χώρο του αυτισμού, τους έκανε να εντοπίσουν ένα κενό: την απουσία εξειδικευμένων υπηρεσιών τουρισμού, που να καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών και των μελών τους με ΔΑΦ. «Αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τις οικογένειες να απολαμβάνουν ελεύθερο χρόνο και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, σχεδιάσαμε αυτή τη καινοτόμο υπηρεσία διακοπών. Συνεργαζόμαστε με ταξιδιωτικά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και επιλέγουμε τους συνεργάτες μας με βάση την ευαισθησία, την προθυμία και την ικανότητα τους να καλύψουν τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με ΔΑΦ και των οικογενειών τους», διαβάζω στην ιστοσελίδα τους.

Ένα σεμινάριο κοινωνικής επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΕΕΔΔΑΦ) και συνεχείς ζυμώσεις οδήγησαν στη δημιουργία της A Μillion Senses. Μέσω της πλατφόρμας, παιδιά ή ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ένα δομημένο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την παρουσία ενός υποστηρικτή-θεραπευτή κατά τη διάρκεια των διακοπών με την οικογένειά τους. Η παρουσία του εξειδικευμένου υποστηρικτή εξασφαλίζει κάποιες ώρες δημιουργικής απασχόλησης στο μέλος της οικογένειας στο φάσμα του αυτισμού, ελεύθερο χρόνο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αλλά και κοινές δραστηριότητες, αν όλοι το επιθυμούν.

Κλείσιμο
Περιοχές στις οποίες έχουν αναπτύξει δράση βάσει των συνεργαζόμενων καταλυμάτων είναι η Κορινθία, η Μαγνησία, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Πιερία και η Αττική, αλλά ο υποστηρικτής μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάλυμα ή σπίτι διακοπών της επιλογής της οικογένειας.

Για να διαβάσετε περισσότερα, επισκεφτείτε amillionsenses.com, κι ακολουθήστε facebook.com/amillionsenses, ενώ για περισσότερες ιδέες για ταξίδια για όλη την οικογένεια, επισκεφτείτε τον ιστότοπο mamakita.gr και τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης