Οι 8 νέοι «κάτοικοι»

Οι 8 νέοι «κάτοικοι»

Το The People’s Trust έρχεται να στηρίξει τους νέους «κατοίκους» της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης που διαχειρίζεται το Impact Hub

people-trust-kypseli

Από μία ανάρτηση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust έμαθα για την στήριξη που δόθηκε – με την μορφή του κεφαλαίου εκκίνησης αλλά και την δυνατότητα επιπλέον μικροχρηματοδότησης- στους 8 νέους «κατοίκους» της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης που διαχειρίζεται το Impact Hub Athens. Στο site του τελευταίου βρήκα τα προφίλ και των «8». Πρόκειται για τους:

WISE GREECE 

Η γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα. Το κέρδος από την πώληση των προϊόντων, μετατρέπεται και πάλι σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.

FLOWER POWER

Το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο. Μέσα από την καλλιέργεια και την εμπορία εποχιακών λουλουδιών παρέχει ευκαιρίες, επαγγελματικές δεξιότητες και εργασία σε άτομα με αναπηρία ή ευαλωτότητα.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Κλείσιμο

Κοινωνική ανακύκλωση ηλεκτρονικών και φορητών υπολογιστών. Πρόσβαση στην εκπαίδευση της πληροφορικής για μαθητές και σπουδαστές.

BIOHIVE

Χυμοποιείο με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Κοινωνική αγορά ειδών από δεύτερο χέρι, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ CHEF

Μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων.

CREATORS OF COSMOS

Σχεδιασμός, οργάνωση και εκτέλεση Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας. Ανακαλύπτοντας τη ζωή μέσα από το παιχνίδι.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Γκαλερί και εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα.

Στο site βρήκα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που διευρύνουν την εικόνα και στερεώνουν την βάση ανάπτυξη μιας αγοράς κοινωνικής επιχειρηματικότητας. «Για την περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη των επιχειρηματικών πρακτικών και πρωτοβουλιών που θα στεγαστούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Impact Hub Athens εξασφάλισε τη συνέργεια του The People’s Trust. Ο εν λόγω οργανισμός θα χορηγήσει κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 5.000€ σε κάθε νέο ένοικο και επιπλέον δυνατότητα μικροχρηματοδότησης για ποσά έως και 5.000€. Το The People’s Trust είναι ένας ιδιωτικά χρηματοδοτούμενος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση έως 10.000 ευρώ και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Παράλληλα, θα υποστηριχθούν από το πρόγραμμα Academy του Impact Hub Athens, που υλοποιείται με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με στόχο την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης