Η ρομποτική στο Μέγαρο!

robotiki

Η eduACT, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο εθελοντών επιστημόνων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής στα «Εκπαιδευτικά Προγράμματα» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η eduACT είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμό με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στηρίζεται στην εθελοντική δράση νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων, ειδικών στον τομέα της πληροφορικής, καθώς και εκπαιδευτικών.

Το όραμά της δράσης, –όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ομάδας– είναι να εισάγει την έννοια της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στοχεύει στην ανάδειξη των ταλέντων των νέων παιδιών προσφέροντας το ερέθισμα για δημιουργικότητα. Έρευνα και παιχνίδι, μάθηση και διασκέδαση συνδυάζονται για να δώσουν χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες για το μέλλον των αυριανών καινοτόμων.

Ιδρυτής της ομάδας είναι ο Κώστας Βασιλείου ο οποίος είναι υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης και ένας από τους 200 εκπαιδευτικούς του LEGO Foundation. Μέσω της eduACT έδωσε σάρκα και οστά στην φιλοδοξία του να εισάγει την καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στα «Εκπαιδευτικά Προγράμματα» του, τα Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, δημιουργικής κατασκευής, ανακαλυπτικής έρευνας και συνεργασίας της eduACT.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Στα εργαστήρια, παιδιά, εκπαιδευτές και γονείς αποτελούν όλοι μια ομάδα στην οποία οι ρόλοι εναλλάσσονται κι όλα τα μέλη προσφέρουν γνώση κι εμπειρία στην ομάδα.

Τα παιδιά περνούν μέσα από το σχέδιο και τη ζωγραφική από δύο σε τρεις διαστάσεις, κατανοούν έννοιες του χώρου, μεγέθη, συσχέτιση αριθμών και έννοιες προγραμματισμού. Ταυτόχρονα, εξασκούν και κοινωνικές δεξιότητες, συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, μαθαίνουν να παρουσιάζουν τις ιδέες τους και να εκφράζονται με πολλαπλούς και δημιουργικούς τρόπους.»

«Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με ένα ρομπότ, πολλά LEGO® τουβλάκια και νέες ιδέες, δόθηκε ο λόγος στα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League, ο οποίος διοργανώνεται από την eduACT σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι κατευθύνσεις των παιδιών μας οδήγησαν στο σχεδιασμό του νέου αυτού προγράμματος, νέοι εκπαιδευτές κι ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, με ικανότητα να προσεγγίζουν τη γνώση μέσα από την άτυπη εκπαίδευση! Hands on δραστηριότητες στις οποίες εκπαιδευτές παιδιά και γονείς δημιουργούν μαζί και εξασκούν τη φαντασία τους».

Οι ημέρες διεξαγωγής των εργαστηρίων είναι Δευτέρα και Παρασκευή –4/7/11/14 και 18 Μαΐου και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Μεγάρου www.tch.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

apli-metavasi

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»