Η ρομποτική στο Μέγαρο!

robotiki

Η eduACT, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο εθελοντών επιστημόνων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής στα «Εκπαιδευτικά Προγράμματα» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η eduACT είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμό με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στηρίζεται στην εθελοντική δράση νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων, ειδικών στον τομέα της πληροφορικής, καθώς και εκπαιδευτικών.

Το όραμά της δράσης, –όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ομάδας– είναι να εισάγει την έννοια της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στοχεύει στην ανάδειξη των ταλέντων των νέων παιδιών προσφέροντας το ερέθισμα για δημιουργικότητα. Έρευνα και παιχνίδι, μάθηση και διασκέδαση συνδυάζονται για να δώσουν χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες για το μέλλον των αυριανών καινοτόμων.

Ιδρυτής της ομάδας είναι ο Κώστας Βασιλείου ο οποίος είναι υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης και ένας από τους 200 εκπαιδευτικούς του LEGO Foundation. Μέσω της eduACT έδωσε σάρκα και οστά στην φιλοδοξία του να εισάγει την καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στα «Εκπαιδευτικά Προγράμματα» του, τα Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, δημιουργικής κατασκευής, ανακαλυπτικής έρευνας και συνεργασίας της eduACT.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Στα εργαστήρια, παιδιά, εκπαιδευτές και γονείς αποτελούν όλοι μια ομάδα στην οποία οι ρόλοι εναλλάσσονται κι όλα τα μέλη προσφέρουν γνώση κι εμπειρία στην ομάδα.

Τα παιδιά περνούν μέσα από το σχέδιο και τη ζωγραφική από δύο σε τρεις διαστάσεις, κατανοούν έννοιες του χώρου, μεγέθη, συσχέτιση αριθμών και έννοιες προγραμματισμού. Ταυτόχρονα, εξασκούν και κοινωνικές δεξιότητες, συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, μαθαίνουν να παρουσιάζουν τις ιδέες τους και να εκφράζονται με πολλαπλούς και δημιουργικούς τρόπους.»

«Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με ένα ρομπότ, πολλά LEGO® τουβλάκια και νέες ιδέες, δόθηκε ο λόγος στα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League, ο οποίος διοργανώνεται από την eduACT σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι κατευθύνσεις των παιδιών μας οδήγησαν στο σχεδιασμό του νέου αυτού προγράμματος, νέοι εκπαιδευτές κι ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, με ικανότητα να προσεγγίζουν τη γνώση μέσα από την άτυπη εκπαίδευση! Hands on δραστηριότητες στις οποίες εκπαιδευτές παιδιά και γονείς δημιουργούν μαζί και εξασκούν τη φαντασία τους».

Οι ημέρες διεξαγωγής των εργαστηρίων είναι Δευτέρα και Παρασκευή –4/7/11/14 και 18 Μαΐου και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Μεγάρου
www.tch.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kapetanos

Ο 32χρονος οικονομολόγος Δημήτρης Σίμος πέραν των οικονομικών και επιχειρηματικών ενασχολήσεων και δραστηριοτήτων του είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας (το τρίτο του βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2019)

apokopos

Ένα ντοκιμαντέρ για τη στήριξη της υποψηφιότητας του νησιού στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco

glogg

Το βιβλίο Ο επίμονος ιστορικός του Βρετανού ιστορικού είναι «η γοητευτική ιστορία μιας συναρπαστικής όσο και δραματικής εποχής, όπως την έζησε ο συγγραφέας στη διάρκεια της πολύχρονης ενασχόλησής του με τη μελέτη και τη διδασκαλία της νεώτερης ελληνικής ιστορίας»

cryptocard

Τέσσερα εργαστήρια στο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

peiraios-260

Η Ισπανίδα Angélica Liddell με μια παράσταση πάνω στο μύθο της Μήδειας και την Παλαιά Διαθήκη αλλά η nora chipaumire με μία δυνατή περφόρμανς, εμπνευσμένη από τη ζωή της στη Ζιμπάμπουε ανοίγουν το πρόγραμμα των ξένων παραγωγών στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών

efklidis

Σκηνοθέτης, ακαδημαϊκός δάσκαλος αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής μιας απαιτητικής θεατρικής σκηνής που πρέπει να βρίσκεται στην πρωτοπορία της πράξης ο 44χρονος Αλέξανδρος Ευκλείδης φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα με το άνοιγμα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο ευρύτερο κοινό και με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία…

asteroeidis

Μια παράσταση βασισμένη σε ένα κείμενο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ -«Κλυταιμνήστρα ή το Έγκλημα», γραμμένο το 1934- ανεβαίνει τον Μάϊο σε αθηναϊκή σκηνή