Ένας ύμνος στη γυναικεία φύση

Ένας ύμνος στη γυναικεία φύση

Η 49χρονη Μαριάννα Καβαλλιεράτου, σύγχρονη χορεύτρια και χορογράφος, παρουσιάζει ένα επίκαιρο έργο «που εξυμνεί τον δυναμισμό, τον αισθησιασμό και την ισχύ της γυναικείας φύσης» στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

kavalieratou
Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα.

Σπούδασε χορό στο London Contemporary Dance School την τριετία 1987-1990 και συνέχισε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στο Πανεπιστήμιο S.U.N.Y. Purchase School of Arts τα έτη 1990-1991 στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα έκανε ελεύθερες σπουδές στη Σχολή Χορού της Μάρθας Γκράχαμ.

Από το 1992 συνεργάζεται με τον Μπομπ Γουίλσον στα θερινά σεμινάρια του Watermill Center, στη Νέα Υόρκη, ενώ το διάστημα 1994-2005 εμφανίστηκε σε πολλές παραστάσεις του Αμερικανού δημιουργού όπως: T.S. Eliot, Une Femme Douce, Περσεφόνη, Προμηθέας, Άλκηστις κ.ά.

Έχει κάνει την επιμέλεια κίνησης στα έργα: «Θρήνοι γυναικών» στο Φεστιβάλ Επιδαύρου το 2006 και «Νεκρή φύση σε χαντάκι» στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2007. Έχει διδάξει κίνηση στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Βεάκη», στην Ανώτερη Σχολή Θεάτρου «Εμπρός – θεατροεργαστήριον», στη 10η Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου και σύγχρονο χορό στο Watermill Center, Studio Μέτσης.

Η χορογράφος συμμετέχει στο Summer Nostos Festival το οποίο διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις 23 Ιουνίου, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου παρουσιάζει –με την συμμετοχή του μουσικού Dom Bouffard και έξι Ελληνίδων χορευτριών- το «Bastet», ένα επίκαιρο έργο που εξυμνεί τον δυναμισμό, τον αισθησιασμό και την ισχύ της γυναικείας φύσης.
Κλείσιμο
kavalieratou-1

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Ο χορός παίρνει το όνομά του από την ομώνυμη Αιγύπτια θεά των αίλουρων, που κατά την αιγυπτιακή παράδοση ήταν υπασπιστής του θεού Ήλιου. Με έναυσμα τον παντοδύναμο ελληνικό ήλιο του καλοκαιριού και την απανταχού παρουσία της γάτας σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι έξι χορεύτριες που θα ανέβουν στη Σκηνή στο Κανάλι θα αξιοποιήσουν τον συμβολισμό της δύναμης του ήλιου και της εξυπνάδας της γάτας, για να αποτυπώσουν την προαιώνια προσπάθεια της γυναίκας να απελευθερωθεί από τα δεσμά της και να «λάμψει» στο κοινωνικό γίγνεσθαι με όχημα την αστείρευτη πνευματική της δύναμη, την οποία οι κοινωνικές νόρμες επιδιώκουν να πνίξουν. Όλα αυτά θα αποδοθούν μέσα από ένα παιχνίδι κινήσεων και ήχων, δημιουργώντας έναν ύμνο για το φύλο που δεν γεννήθηκε για να είναι αδύναμο.

Με όχημα την απέριττη χορογραφική γλώσσα, τις έντονες ρυθμικές εναλλαγές και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, το Bastet αναδεικνύει την κίνηση και το πάθος του γυναικείου κορμιού, που εξυψώνεται μέσα από τη ζωντανή μουσική, το punk rock ’n’ roll και τα εκρηκτικά ακούσματα που θα συνοδεύσουν το χορευτικό σχήμα στο Summer Nostos Festival..»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης