Τα «παιδικά» Aνθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη!

Τα «παιδικά» Aνθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη!

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα δημιουργικό -εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4-12 πάνω στην ζωγραφική του Γιάννη Γαΐτη

gianis-gaitis
Ο Γιάννη Γαΐτης παρουσίασε το 1967 για πρώτη φορά τα «Ανθρωπάκια» του. Οι μορφές που δεν έχουν ατομικά χαρακτηριστικά και έχουν πανομοιότυπο ντύσιμο με ριγέ κοστούμι και καπέλο αποτέλεσαν χαρακτηριστικό γνώρισμα του έργου του, βάση των οποίων απασχολήθηκε και τα επόμενα χρόνια της δημιουργίας του.

Τα έργα του χαρακτηρίζονται από το κοινωνικό τους πρόσιμο και είναι ικανά να προβληματίσουν, να συγκινήσουν και να εμπνεύσουν μικρούς και μεγάλους.
gianis-gaitis-1

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 11:00 ένα δημιουργικό -εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών πάνω στην ζωγραφική του Έλληνα ζωγράφου, χαράκτη και γλύπτη.

Κλείσιμο
Όπως διαβάζουμε στην δημοσίευση του Μουσείου στην σελίδα τους στο Facebook: «Το εργαστήριο αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να δούμε με τα μάτια του ανατρεπτικού αυτού καλλιτέχνη την σύγχρονη καθημερινότητα και να πειραματιστούμε μιμούμενοι το έργο του με την χρήση ποικιλίας τεχνικών και εικαστικών υλικών.»

Πληροφορίες για την κράτηση θέσης μπορείτε να βρείτε στην σελίδα
Facebook
του Μουσείου.

Info
Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Κλεάνθους 57, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 231 091 3047
www.paidikomouseio.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης