Οι πρόσφυγες… στα μάτια των παιδιών

Οι πρόσφυγες… στα μάτια των παιδιών

Διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού της Άλκηστης Χαλικιά «Το κουτί του Σιλάν»

to-kouti-tou-silan
«Τι κάνει ένα βιβλίο "παιδικό";» αναρωτιέται η συγγραφέας του βιβλίου «Το Κουτί του Σιλάν;» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Παιδική γλώσσα δεν υπάρχει, ούτε παιδική ζωγραφιά αν δεν έχει ζωγραφιστεί από παιδί. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι μόνο η πρόθεση του συγγραφέα. Κι όμως πολλές φορές είναι μόνο αυτό».

Η Άλκηστη Χαλικιά στο βιβλίο «Το κουτί του Σιλάν», σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη, προσεγγίζει το προσφυγικό, ένα από τα πιο καίρια ζητήματα των ημερών μας με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα και το Σάββατο, με τις εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά, μας προσκαλεί στη διαδραστική του παρουσίαση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Σιλάν έχει φτάσει στην καινούργια πατρίδα. Κάθε πρωί, φεύγει από την δομή φιλοξενίας και πηγαίνει στο σχολείο έχοντας μαζί του το κουτί του. Περνάει πολύ ωραία εκεί: παίζει με τα άλλα παιδιά, ζωγραφίζει, μαθαίνει μουσική, αλλά δεν αποκαλύπτει στους συμμαθητές του – όσο κι αν εκείνοι επιμένουν – τι έχει μέσα στο κουτί του. Όταν στο τέλος της ιστορίας, το περιεχόμενό του αποκαλύπτεται, οι φίλοι του Σιλάν, αλλά και οι αναγνώστες του βιβλίου θα νιώσουν μεγάλη συγκίνηση και θα πάρουν μεγάλη χαρά.

Εγγραψαν για το βιβλίο
"...Αγάπη για όσα άφησε πίσω του και για όσα θα γνωρίσει στο μέλλον περιέχει σε μεγάλες δόσεις «Το κουτί του Σιλάν» που έγραψε η Άλκηστη Χαλικιά και εικονογράφησε η Ντανιέλα Σταματιάδη. Μια τρυφερή και αισιόδοξη ιστορία για τα αυτονόητα συστατικά της ευτυχίας: τη φιλία και την αποδοχή."
Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr

"...Η ιστορία προκαλεί συγκίνηση στον ενήλικο αναγνώστη, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον μικρό σε ηλικία ακροατή να έρθει σε επαφή με το θέμα της προσφυγιάς και της μετεγκατάστασης, της προσπάθειας για αρχή μιας νέας ζωής μακριά από τον πόλεμο και το τι μπορεί να αισθάνεται ένα παιδί που έχει βίαια αποκοπεί από το γνώριμό του περιβάλλον και τώρα προσπαθεί να σε ένα νέο."
Ζωή Κοσκινίδου, Κόκκινη Αλεπού

Κλείσιμο
Info
Σάββατο 28 Απριλίου στις 12:00
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά
Τ. 210 807 5792

Αν συνεχίσετε για βόλτα στην Κηφισιά με παιδιά, επισκεφτείτε mamakita.gr, ενώ αν σας αρέσει να διαβάζετε σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία με παιδιά, επισκεφτείτε mamakita.gr. Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ακολουθήστε τη σελίδα στο facebook.com/mamakita.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης