Η προπορευόμενη Τζαζ

Η προπορευόμενη Τζαζ

Ο 48χρονος Τηλέμαχος Μούσας –τζαζ κιθαρίστας και συνθέτης– από τη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει σε μια ιδιαίτερη παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζί με τη Νάσια Γκόφα και τον Νίκο Γιούσεφ.

mousas
Ο Τηλέμαχος Μούσας είναι 48 ετών, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Agostini Music School και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από όπου πήρε υποτροφία για το Berklee College of Music.

Το 2001 δημιούργησε το «Τηλέμαχος Μούσας quartet», το οποίο 10 χρόνια αργότερα, το 2011, μετεξελίχθηκε σε “Μoussas Farm” , ένα μέσο στο οποίο παρουσιάζει συνθέσεις του, που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της jazz.
mousas-1

Κλείσιμο
Έχει συνθέσει τη μουσική σε περισσότερες από 40 παραστάσεις και έχει εμφανιστεί και συμμετάσχει ως performer-μουσικός σε περισσότερες από 50 συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στις 9 Μαΐου ο Τηλέμαχος Μούσας συμμετέχει σε μια ιδιαίτερη παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Ταξιδεύοντας από το Μπαρόκ στην Jazz», μαζί με την ερμηνεύτρια Νάσια Γκόφα και τον σολίστ του μουσικού πριονιού Νίκο Γιούσεφ.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα της παράστασης: «Οι τρείς καλλιτέχνες, μας ταξιδεύουν με όχημα την τζαζ σε μουσικές της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Το μπάσο κοντίνουο των Κλάουντιο Μοντεβέρντι, Χένρυ Πέρσελ, Τζον Ντόουλαντ, Τζοβάννι Μπατίστα Περγκολέζι μετατρέπεται σε walking bass, το μουσικό πριόνι και το θέρεμιν παίρνουν τη θέση της σοπράνο, και ο αυτοσχεδιασμός έρχεται σε πρώτο πλάνο.»

Οι τρείς νέοι εκτελεστές και δημιουργοί, ξεχώρισαν στις ακροάσεις που εγκαινίασαν πέρσι οι «Ανοιχτές Πλατφόρμες» της σειράς Γέφυρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης