Η τέχνη της urban κουλτούρας στα ματιά σας

Η τέχνη της urban κουλτούρας στα ματιά σας

Πριν από περίπου 6 χρόνια, ο Νικόλας Γκίκας οραματίστηκε πως ένα γυαλί ηλίου μπορεί να είναι διαφορετικό, έξω από τα συνηθισμένα

Η τέχνη της urban κουλτούρας στα ματιά σας
Από μικρός είχε μια κλίση στη ζωγραφική, ήταν φανερό πως θα ακολουθούσε μια δημιουργική πορεία και στο μέλλον. Σπούδασε βιομηχανικό design, αλλά η ενέργειά του στράφηκε γρήγορα προς το graffiti. Τη μεταμόρφωση μιας άνοστης και κενής επιφάνειας σε μια άλλη, με δικό της ξεχωριστό ύφος και προσωπικότητα, σμιλευμένη από την κουλτούρα του δρόμου.

Στις αρχές του 2012 τα πρώτα γυαλιά μοιράστηκαν σε οικογένεια και φίλους, όπου απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές, και μαζί με αυτά ήρθαν και οι πρώτες ερωτήσεις: -Που τα βρίσκω; -Πως θα τα παραγγείλω; -Μπορείς να μου φτιάξεις κι εμένα; Έτσι η ιδέα έγινε πράξη, και γεννήθηκε η Uglybell. Απρόσμενοι συνδυασμοί χρωμάτων και σχημάτων έκαναν μια σειρά από ξεχωριστά γυαλιά ηλίου, για ξεχωριστούς ανθρώπους. Από τότε, με μικρά βήματα και πολύ μεράκι, ο Νικόλας κατάφερε να εξελίξει τα σχέδιά του, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κορυφαίους επώνυμους φακούς και acetate (κοκάλινους) σκελετούς. 

Τέλος, είναι πρωτοπόρος στη χρήση νέων τεχνολογιών και υλικών, όπως στη χρήση φακών Gradient Silver Multi-Layered αλλά και στη χρήση για πρώτη φορά στην Ελλάδα τεχνοτροπίας πυράκτωσης πάνω σε κοκάλινο σκελετό, για ένα αποτέλεσμα σκαλισμένο στο χέρι!

Κλείσιμο
Κάθε ζευγάρι γυαλιών Uglybell αποτελεί ένα μείγμα από διαφορετικές κουλτούρες και αρχιτεκτονικές, αποκλειστικά made by hand.



H “HANDPAINTED COLLECTION”, ορόσημο πλέον στην κουλτούρα της Uglybell, με στοιχεία από την street και pop κουλτούρα Αθήνας και Βερολίνου φέρνει χρώματα και σχήματα πρωτόγνωρα σε γυαλιά ηλίου. Ένα μοναδικό αποτέλεσμα, μια παγκόσμια καινοτομία.

Με τη “SPLASH COLLECTION”, τα χρώματα μπερδεύτηκαν, με απότομες αλλαγές αντίθεσης σε μικροκλίμακα, και μοναδικούς σκελετούς, αποκλειστικούς για τη συγκεκριμένη συλλογή, με έμφαση σε flat φακούς με έντονα συμπληρωματικά χρώματα.

Στη “METROPOLIS COLLECTION”, το design πήρε άλλη μορφή. Η εξέλιξη τεχνικής και αισθητικής, με γραμμές εμπνευσμένες από τα αρχιτεκτονικά κινήματα του Μπρουταλισμού και του Μεταμοντερνισμού, ένθετα στοιχεία από πολύτιμα μέταλλα, και τεχνοτροπίες πυρογράφου για ανάγλυφους σκελετού. Κάτι παραπάνω από ένα από γυαλί ηλίου, μια επέκταση της προσωπικότητας.

Το τελευταίο κεφάλαιο της “METROPOLIS COLLECTION” είναι η Optical Series. Με επιρροές από το πολυσύνθετο αστικό περιβάλλον που μας περιβάλλει, δημιουργήσαμε μια σειρά από σκελετούς γυαλιών οράσεως σε χαραγμένους στο χέρι κοκάλινους σκελετούς. Μοναδικές αποχρώσεις και τολμηρά σχέδια, σε μια form-follows-function έκφραση, για απόλυτο στυλ καθημερινά.



Που απευθύνεστε;
Σε όποιον θεωρεί ότι η έκφρασή του δεν πρέπει να περιορίζεται, σε όποιον τολμάει να είναι διαφορετικός. Αυτό δεν περιορίζεται εντός κάποιου ηλικιακού group ή κάποιου φύλου.

Αυτό που ονομάζουμε urban culture, θεωρείς ότι φέρνεις κάτι διαφορετικό;
Η urban κουλτούρα έχει πολλές εκφάνσεις. Η συνεισφορά μας σε αυτή, είναι πως εμείς "δέσαμε" την τέχνη της urban κουλτούρας σε ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης. Ένα αντικείμενο που είχαμε συνηθίσει να προωθείται από ανθρώπους της επιστήμης όπως είναι οι οπτομέτρες και σε χώρους όπως τα οπτικά καταστήματα.

Μέχρι να τα καταφέρετε, πόσο δυσκολευτήκατε;
Η Ελλάδα είναι μια δύσκολη αγορά για να δημιουργήσεις. Η δυσκολία στην ανάπτυξη ενός προϊόντος, η εμπιστοσύνη από Έλληνες και ξένους προμηθευτές, η γραφειοκρατία, είναι μόνο μερικές από τις δυσκολίες και τους "τοίχους" που συναντήσαμε και συναντάμε καθημερινά. Εμείς δεν πτοούμαστε γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έχουμε μεράκι και δύναμη για πολύ μεγαλύτερα πράγματα.



Πώς μπορεί να είναι κατάλληλο για γυαλιά ηλίου;
Χρησιμοποιούμε acetate (κοκάλινους) σκελετούς, σχεδιασμένους και κατασκευασμένους στην Ελλάδα. Όλες οι βαφές και οι επιστρώσεις μας είναι κατάλληλες για επαφή με το δέρμα, ενώ προσφέρουν αντοχή στις ακραίες καιρικές συνθήκς και αντοχή στο χρόνο. Τέλος, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά κορυφαίους επώνυμους φακούς με 100% UV400 προστασία, ενώ πρωτοπορούμε στη χρήση νέων τεχνολογιών και υλικών, όπως στη χρήση φακών Gradient Multi-Layered Mirrors.

Περιγράψτε μου τα στάδια της παραγωγής;
Δουλεύουμε πάνω σε Cellulose Acetate σκελετούς τους γνωστούς σε όλους κοκάλινους, οι οποίοι σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα. Στην HANDPAINTED COLLECTION, κάθε σκελετός επεξεργαζεται χρωματικά στο χέρι με οικολογικά χρώματα, και στη συνέχεια υποβάλλεται σε μια ειδική διαδικασία επίστρωσης αντιαλλεργικού φινιρίσματος, που τον προστατεύει από γρατσουνιές και ακραίες καιρικές συνθήκες. 

Στη συλλογή μας METROPOLIS COLLECTION, η οποία αποτελείται τόσο από σκελετούς ηλίου όσο και από μια ολοκαίνουργια σειρά οράσεως, δημιουργούμε πάνω τους abstract σχήματα και σχέδια με επιρροές από τα αρχιτεκτονικά κινήματα του Μπρουταλισμόυ και του Μεταμοντερνισμού, με ένθετα στοιχεία από πολύτιμα μέταλλα, και τεχνοτροπίες πυρογράφου για ανάγλυφους σκελετούς.

Περιμένατε τόσο μεγάλη ανταπόκριση;
Με μια λέξη, όχι. Από όταν ξεκινήσαμε, η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα για συγχαρητήρια και συναντάμε κόσμο που μας λέει τα καλύτερα για τα γυαλιά μας, και αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε να δημιουργούμε. Έχουμε πελάτες που έχουν πάνω από 10 μοντέλα Uglybell. Γι αυτό και λέμε πως σίγουρα δεν μπορείς να περιοριστείς μόνο σε ένα ζευγάρι!

Επόμενα βήματα και σχέδια;
Θέλουμε να γνωρίσει όλος ο κόσμος την Uglybell. Γι' αυτό συμμετέχουμε σε εκθέσεις του χώρου, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό, με επιλεγμένα καταστήματα - όπως γίνεται και στην Ελλάδα. Τέλος είμαστε στα αρχικά στάδια σχεδιασμού και μελέτης ενός εντελώς νέου προϊόντος! Stay tuned στις σελίδες μας σε Facebook και Instagram για να το μάθετε πρώτοι!

Για περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης