Πέντε σειρές βασισμένες σε έργα του Στίβεν Κινγκ που πρέπει να δεις

Πέντε σειρές βασισμένες σε έργα του Στίβεν Κινγκ που πρέπει να δεις

Κάτι για να περιμένουμε την πρεμιέρα του Dark Tower... 

Πέντε σειρές βασισμένες σε έργα του Στίβεν Κινγκ που πρέπει να δεις
Ας ξεκινήσουμε με μία χαρμόσυνη είδηση που αποδεικνύει ότι οι θαυμαστές του Στίβεν Κινγκ αποτελούμε τη σιωπηλή πλειοψηφία. Το πρώτο τρέιλερ της μεταφοράς του “It” στον κινηματογράφο προβλήθηκε στα μέσα της εβδομάδας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έκανε θρύψαλα το ρεκόρ του «Μαχητές των δρόμων 8» και έγινε το τρέιλερ ταινίας με τις περισσότερες προβολές στο πρώτο 24ωρο από την ανάρτησή του. 197 εκατ. προβολές μέσα σε μόλις μία ημέρα (έναντι 139 εκατ. για τους «Μαχητές») και η τάξη αποκαταστάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες!



Γενικά, είναι μία καλή περίοδος εάν είσαι fan του μετρ του τρόμου. Με την ταινία “The Dark Tower” να ετοιμάζεται να βγει στις σκοτεινές αίθουσες τον Αύγουστο μετά από μία εξάμηνη καθυστέρηση (πριν από λίγες ημέρες βγήκε και η εντυπωσιακή αφίσα), το πρώτο μέρος του “It” να παίρνει σειρά τον Σεπτέμβριο και το τηλεοπτικό “Castle Rock” που ετοιμάζουν από κοινού
Κλείσιμο
Κινγκ και Τζ. Τζ. Έιμπραμς για το Hulu (έπειτα από την περσινή επιτυχία τους με το “11.22.63”), έχουμε ήδη αρκετά να περιμένουμε. Μέχρι, ωστόσο, να φτάσει Αύγουστος, μπορούμε να κάνουμε μία μικρή ανακεφαλαίωση στις μεταφορές έργων του Κινγκ. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με πέντε τηλεοπτικές σειρές (κυρίως μικρής φόρμας) που αξίζει να παρακολουθήσεις - αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Ζωντανοί εφιάλτες (Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King)



Μία σειρά οκτώ επεισοδίων από το αμερικανικό κανάλι TNT, η οποία μεταφέρει στη μικρή οθόνη ισάριθμα διηγήματα του Κινγκ, τόσο από την ομότιτλη συλλογή διηγημάτων, όσο και από άλλες πηγές. Ένα μικρό παράδοξο είναι ότι η καλύτερη ιστορία παρουσιάζεται στο πρώτο κιόλας επεισόδιο, ενώ η πιο αδύναμη στο αμέσως επόμενο. Στο πρώτο επεισόδιο, λοιπόν, βλέπουμε έναν επαγγελματία δολοφόνο (Γουίλιαμ Χαρτ) να πέφτει θύμα εκδίκησης για τον θάνατο ενός κατασκευαστή παιχνιδιών από έναν αναπάντεχο εκδικητή. Στο δεύτερο, ένα ζευγάρι (Κλερ Φορλάνι, Έιον Μπέιλι) πηγαίνει ταξίδι του μέλιτος στο Λονδίνο και καταφέρνει να εγκλωβιστεί σε ένα τρομακτικό παράλληλο σύμπαν. Στο καστ των υπόλοιπων επεισοδίων βλέπουμε επίσης τον μοναδικό Γουίλιαμ Μέισι και τον Τομ Μπέρεντζερ. Μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική παραγωγή, που κινείται στο πνεύμα των εμπνεύσεων του Στίβεν Κινγκ.

11.22.63



Το Hulu έδωσε πέρυσι τα διαπιστευτήριά του στην προσπάθεια που κάνει να πάρει ένα μεγαλύτερο μέρος της πίτας της αγοράς video streaming, προβάλλοντας μία ιδιαίτερα επιτυχημένη μεταφορά του best seller του Κινγκ, “11/22/63”, με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Φράνκο και Κρις Κούπερ και την υπογραφή του Τζ. Τζ. Έιμπραμς. Στη μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων, ο Αλ Τέμπλτον αποκαλύπτει στον Τζέικ Έπινγκ ένα μυστικό που κρύβει η ντουλάπα του στο μπεργκεράδικό του: την ικανότητα να ταξιδέψει στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 1960. Σκοπός του Αλ είναι να αναθέσει στον Τζέικ μία αποστολή που ο ίδιος δεν κατάφερε να εκτελέσει: να αποτρέψει τη δολοφονία του Τζον Κένεντι και να αλλάξει τον ρου της ιστορίας (υποτίθεται) προς το καλύτερο. Ο Τζέικ αναλαμβάνει δράση, ταξιδεύει στα ‘60s, φορά καλαίσθητα καπέλα, οδηγεί κλασικά αυτοκίνητα, ερωτεύεται και τελικά συναντά και φυσιογνωμίες όπως ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ο μετέπειτα δολοφόνος του Προέδρου.

Το κοράκι (The Stand)



Η αγαπημένη μου σειρά ανάμεσα σε αυτές που βασίζονται στο έργο του Κινγκ. Εδώ βλέπουμε την εκδοχή της Αποκάλυψης μέσα από τα μάτια του μετρ του τρόμου. Υπό τους ήχους του “Don't fear the Reaper”, ένας ιός απελευθερώνεται από μία αμερικανική στρατιωτική βάση και ξεπαστρεύει σχεδόν το σύνολο του ανθρώπινου πληθυσμού. Οι επιζήσαντες χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα, τους καλούς και τους κακούς και οργανώνονται για την τελική αναμέτρηση. Οι δεύτεροι έχουν το πάνω χέρι, αλλά τελικά ποιος θα επικρατήσει; Η αγάπη και η αυτοθυσία αρκούν για την τελική έκβαση; Χτυπητή η αντιπαράθεση μεταξύ της έδρας των κακών (το αμαρτωλό Λας Βέγκας) και αυτής των καλών (το πιο... αγροτικό Μπόλντερ του Κολοράντο). Γκάρι Σινίζ, Ρομπ Λόου και Τζέιμι Σέρινταν (στον ρόλο του Ράνταλ Φλαγκ, ενός κακού που εμφανίζεται συχνά-πυκνά στα έργα του Κινγκ και θα μας απασχολήσει και στο “Dark Tower”), οι εκλεκτοί του καστ, ενώ σύντομη εμφάνιση κάνουν οι Κάθι Μπέιτς, Τζεφ Γκόλντμπλουμ και Εντ Χάρις, για να αποδώσουν φόρο τιμής.

Το αυτό (It)



Ανατρίχιασες με το πρώτο τρέιλερ της ταινίας “It”; Δεν θα μείνεις ασυγκίνητος από τη μίνι σειρά δύο μόλις επεισοδίων που προβλήθηκε στο ABC το μακρινό 1990. Μπορεί να είχε ελάχιστα εφέ, όμως ο Πένιγουαϊζ ο δαιμονικός κλόουν (Τιμ Κάρι) μπορούσε να σου προκαλέσει τρόμο που θα έκανε τις τρίχες σου να σηκωθούν. Φαντάσου, μάλιστα, να ήσουν και στη θέση των πιτσιρικάδων που είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά του.

Salem's Lot



Ένας συγγραφέας, o Μπεν Μίαρς (Ρομπ Λόου) επιστρέφει στη γενέτειρά του και διαπιστώνει ότι οι κάτοικοί της μετατρέπονται ο ένας μετά τον άλλο σε βρικόλακες, κάτι που ξεκίνησε έπειτα από την άφιξη δύο ξένων (τους υποδύονται ο Ρούτγκερ Χάουερ και ο Ντόναλντ Σάδερλαντ) και την εγκατάστασή τους σε ένα σπίτι που θεωρούνταν στοιχειωμένο. Ο Μπεν θα αναλάβει να καταστρέψει αυτό το κακό. Το Salem's Lot είναι το δεύτερο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ που εκδόθηκε (πίσω στο 1975) και σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και το αγαπημένο του. Υπάρχουν δύο εκδοχές: μία του 1979 και μία του 2004.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης