Ο αργαλειός και τα προϊόντα από όλη την Ελλάδα

Ο αργαλειός και τα προϊόντα από όλη την Ελλάδα

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Ο αργαλειός και τα προϊόντα από όλη την Ελλάδα
Το Citylife θαυμάζει τις δημιουργίες από αργαλειούς της argalios, γράφει τη δική του κασέτα με τον Χρήστο Στέργιογλου, αγοράζει γνήσια ελληνικά προϊόντα από το Yoleni’s, εξιχνιάζει έναν φόνο με τη βοήθεια της συγγραφέα Ευτυχίας Γιαννάκη και γιορτάζει μαζί με τη Μαρίζα Ρίζου!

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!




Ένας αργαλειός στο σαλόνι!

Οι χειροποίητες δημιουργίες ανακτούν και πάλι τη θέση που τους αξίζει και από αυτή την τάση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αριστουργήματα που παράγει ο αργαλειός. Η οικογένεια του Ηλία Πολίτη και της Κατερίνας Κακουσίου έχουν στήσει τη δική τους βιοτεχνία μέσα στο ίδιο τους το σπίτι! «Σχεδιάζουμε στο χαρτί, υφαίνουμε στον αργαλειό, πάμε στη μηχανή, ράβουμε και τέλος ράβουμε στο χέρι τις τελικές λεπτομέρειες που θέλουμε», λέει η Κατερίνα περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθούν. Τα προϊόντα της argalios παράγονται με βαμβακερές κλωστές και συνδυάζουν τις παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης με ένα σύγχρονο look. Όσο για ιδέες αγοράς; Τσάντες, τσαντάκια, μολυβοθήκες, μαξιλάρια και πορτοφολάκια είναι μόνο λίγες από αυτές.

Tip
Περισσότερα στο site της argalios

Τα τραγούδια της κασέτας

Μια περιγραφή των γεγονότων που συνέβησαν εκείνο το καλοκαίρι ανάμεσα σε δύο αδέρφια σε μια παραθαλάσσια μικρή πόλη ή σε ένα παραθαλάσσιο μεγάλο χωριό. Μια παραβολή για την αγάπη, τη διαστρέβλωση των ορίων, την εξουσία και τη συναισθηματική εξάρτηση. Ένα έργο που αποτελείται από ένα διήγημα του Ευθύμη Φιλίππου για την ακραία παρεκτροπή μιας σχέσης και την επιλογή 13 ελληνικών λαϊκών και άλλων τραγουδιών γραμμένων σε κασέτα, που διακόπτουν και συνδέουν τον πεζό λόγο. Ο Χρήστος Στέργιογλου αφηγείται και τραγουδά με τη συνοδεία ενός πιάνου στη σκηνή της οδού Φρυνίχου, στο Θέατρο Τέχνης, στο πλαίσιο της παράστασης «Διάφορες επιλογές Πέτρος».

Tips
«Διάφορες επιλογές Πέτρος»
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους
Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Πιάνο: Θανάσης Τσαουσέλης
Θέατρο Τέχνης
Φρυνίχου 14, Πλάκα

Ε-δ-ω-δ-ι-μ-ο-π-ω-λ-ε-ί-ο!

Περισσότεροι από 200 Έλληνες παραγωγοί, από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν βρει το δικό τους σπίτι για τα περισσότερα από 2.300 προϊόντα τους. Ο λόγος για το πρώτο φυσικό κατάστημα του Yoleni’s, ένα καλαίσθητο παντοπωλείο της Σόλωνος 9. Στόχος της οικογένειας της Yoleni's είναι οι επισκέπτες να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τους μεσογειακούς «θησαυρούς» της ελληνικής γης, με την υψηλή διατροφική και πολιτιστική αξία. Μέσα από αυτό το ταξίδι γεύσης, συναισθήματα, κληρονομιά, παράδοση, υγιεινή διατροφή, γνώση και ελληνικός ήλιος γίνονται ένα και ζωντανεύουν τον μύθο της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της, ηΗ Yoleni's δεν προσφέρει απλά και μόνο ελληνικά προϊόντα, αλλά μία ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε επίσκεψη, μέσα από την ιστορία των ελληνικών τόπων παραγωγής των προϊόντων, των Ελλήνων παραγωγών και των ελληνικών προϊόντων.

Tips
Για λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε το site.

Ποιος σκότωσε τον σκηνοθέτη στο θεατράκι στην Πλάκα;

Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος έχει τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου Αθηναίου: μένει σε μια μικρή πολυκατοικία στο Παγκράτι και τουρτουρίζει τον χειμώνα γιατί ο διαχειριστής δεν καταφέρνει να μαζέψει εγκαίρως τα κοινόχρηστα. Τμηματάρχης του Πρώτου Τμήματος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά της Ζωής, ο ήρωάς μας, που κοντεύει να πενηνταρίσει, ζει και βιώνει την πραγματικότητα της πρωτεύουσας μετά το ΄10. Και τώρα καλείται να εξιχνιάσει έναν ακόμα φόνο: ποιος σκότωσε με τόσο βίαιο τρόπο τον σκηνοθέτη στο υπόγειο του Θεάτρου Πλάκας; Η απάντηση στο βιβλίο «Στο Πίσω Κάθισμα», της Ευτυχίας Γιαννάκη.

Tip
«Στο Πίσω Κάθισμα»
Εκδόσεις Ίκαρος
Περισσότερα για το βιβλίο εδώ.
Περισσότερα για τη συγγραφέα στο site της.

Πάμε μια βόλτα…

Η Μαρίζα Ρίζου και η μπάντα της ανεβαίνουν στη σκηνή του Passport Κεραμεικός - Upstairs, με σκοπό να βάλουν φωτιές με τα τραγούδια, το πάθος και την ενέργειά τους στην καρδιά της πρωτεύουσας. Λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της με τίτλο «Μεγάλη Γιορτή» από τη Feelgood Records, η Μαρίζα μεταφέρει για πρώτη φορά τον φρέσκο, ανανεωμένο και απόλυτα προσωπικό ήχο του νέου της άλμπουμ στη σκηνή. Με αφετηρία και βάση τη Μεσόγειο, η «Μεγάλη Γιορτή» χαρακτηρίζεται από την πηγαία, θεατρική ερμηνεία της Μαρίζας, αλλά και από τα χρώματα, την ένταση και τον χορό.

Tips
Μαρίζα Ρίζου
Passport Κεραμεικός - Upstairs
Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης