Φωτογραφικό ταξίδι

Φωτογραφικό ταξίδι

Μια θεματική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στην Blank Wall Gallery

Τα ταξίδια ασκούσαν ανέκαθεν μία έλξη στους ανθρώπους. Χάρη σε αυτά μπορούμε να δουμε καινούργια μέρη, να γνωρίσουμε νέα πρόσωπα και καταστάσεις, άλλους πολιτισμούς που εκ πρώτης όψεως μας φαίνονται τόσο μακρινοί. Για όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν, η ταξιδιωτική φωτογραφία παρουσίαζε ανέκαθεν μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί μία εικόνα μπορούσε να τους μεταφέρει χιλιόμετρα μακριά και να τους δείξει τοπία πρωτόγνωρα και εντυπωσιακά. 

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι ένα είδος που μπορεί να παρουσιάσει στον θεατή ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο είδος για να ασχοληθεί κάποιος μαζί του, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στο κοινό της επειδή μπορεί να αποτυπώσει απρόβλεπτες καταστάσεις - και αυτή είναι μία μεγάλη ανταμοιβή για τον φωτογράφο. Πέραν, όμως, τούτου, η ταξιδιωτική φωτογραφία καταφέρνει ορισμένες φορές να παρουσιάσει μία διαφορετική οπτική γωνία πάνω σε ένα ήδη οικείο θέμα, αναδεικνύοντας νέες, μέχρι πρόσφατα άγνωστες πτυχές του.

Σε αυτό το είδος αποφάσισε να δώσει έμφαση ο Μάρκος Δολόπικος, ο οποίος επιμελήθηκε τη νέα έκθεση με τίτλο “Travelling”, που θα φιλοξενηθεί στην Blank Wall Gallery από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δουλειά 14 καταξιωμένων φωτογράφων του χώρου, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες γωνιές του πλανήτη: από το Βέλγιο και την Ολλανδία μέχρι τις ΗΠΑ και τον Καναδά και από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μέχρι την Αυστραλία. Τα έργα τους έχουν κάτι να πουν, ανεξάρτητα από το μέρος του κόσμου από το οποίο προέρχονται.

Info:
Travelling
Blank Wall Gallery
Υακίνθου 12, Κυψέλη
Έναρξη έκθεσης: Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης:  10 έως 23 Σεπτεμβρίου
Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:
Alain Schroeder (Βέλγιο)
Amanda Marie Harner (ΗΠΑ)
Dimo Dimov (Βουλγαρία)
Gregoris Mentzas (Ελλάδα)
Harry Longsteet (ΗΠΑ)
Jason Freeman (Αυστραλία)
Jerry Grasso (ΗΠΑ)
Lesia Maruschak (Καναδάς)
Manos Sparis (Ελλάδα)
Margrieta Jeltema (Ολλανδία)
Paul M. Murray (ΗΠΑ)
Pete McCutchen (ΗΠΑ)
Ron Colbroth (ΗΠΑ)
Stephen Mimms (ΗΠΑ)
Είσοδος Ελεύθερη

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες