Φωτογραφικό ταξίδι

Φωτογραφικό ταξίδι

Μια θεματική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στην Blank Wall Gallery

Τα ταξίδια ασκούσαν ανέκαθεν μία έλξη στους ανθρώπους. Χάρη σε αυτά μπορούμε να δουμε καινούργια μέρη, να γνωρίσουμε νέα πρόσωπα και καταστάσεις, άλλους πολιτισμούς που εκ πρώτης όψεως μας φαίνονται τόσο μακρινοί. Για όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν, η ταξιδιωτική φωτογραφία παρουσίαζε ανέκαθεν μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί μία εικόνα μπορούσε να τους μεταφέρει χιλιόμετρα μακριά και να τους δείξει τοπία πρωτόγνωρα και εντυπωσιακά. 

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι ένα είδος που μπορεί να παρουσιάσει στον θεατή ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο είδος για να ασχοληθεί κάποιος μαζί του, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στο κοινό της επειδή μπορεί να αποτυπώσει απρόβλεπτες καταστάσεις - και αυτή είναι μία μεγάλη ανταμοιβή για τον φωτογράφο. Πέραν, όμως, τούτου, η ταξιδιωτική φωτογραφία καταφέρνει ορισμένες φορές να παρουσιάσει μία διαφορετική οπτική γωνία πάνω σε ένα ήδη οικείο θέμα, αναδεικνύοντας νέες, μέχρι πρόσφατα άγνωστες πτυχές του.

Σε αυτό το είδος αποφάσισε να δώσει έμφαση ο Μάρκος Δολόπικος, ο οποίος επιμελήθηκε τη νέα έκθεση με τίτλο “Travelling”, που θα φιλοξενηθεί στην Blank Wall Gallery από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δουλειά 14 καταξιωμένων φωτογράφων του χώρου, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες γωνιές του πλανήτη: από το Βέλγιο και την Ολλανδία μέχρι τις ΗΠΑ και τον Καναδά και από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μέχρι την Αυστραλία. Τα έργα τους έχουν κάτι να πουν, ανεξάρτητα από το μέρος του κόσμου από το οποίο προέρχονται.

Info:
Travelling
Blank Wall Gallery
Υακίνθου 12, Κυψέλη
Έναρξη έκθεσης: Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης:  10 έως 23 Σεπτεμβρίου
Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:
Alain Schroeder (Βέλγιο)
Amanda Marie Harner (ΗΠΑ)
Dimo Dimov (Βουλγαρία)
Gregoris Mentzas (Ελλάδα)
Harry Longsteet (ΗΠΑ)
Jason Freeman (Αυστραλία)
Jerry Grasso (ΗΠΑ)
Lesia Maruschak (Καναδάς)
Manos Sparis (Ελλάδα)
Margrieta Jeltema (Ολλανδία)
Paul M. Murray (ΗΠΑ)
Pete McCutchen (ΗΠΑ)
Ron Colbroth (ΗΠΑ)
Stephen Mimms (ΗΠΑ)
Είσοδος Ελεύθερη

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

athenslab

Οι Atenistas δημιουργούν το AthensLab, ένα εργαστήρι πολιτών για «την συλλογή αστικών επισημάνσεων, δημοτικών παραλείψεων και δυσλειτουργιών, ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην πόλη στο υπάρχον πλαίσιο, με τις υπάρχουσες δυνάμεις και αρμοδιότητες»

dimodi

Δεκαοκτώ καλλιτέχνες με τα έργα τους εμπνευσμένα απ’ τη δημώδη παράδοση -γλυπτά, υφαντά, κεντήματα, ξυλογραφίες, κεραμικά και εγκαταστάσεις – συμμετέχουν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων στη Πλάκα

adam-eva

Στο Studio Μαυρομιχάλη, σε διασκευή – σκηνοθεσία Εύης Μητσοπούλου, και πρωταγωνιστές την ίδια και τον Δημοσθένη Φίλιππα παίζεται για δεύτερη σεζόν το «Αδάμ και Εύα»

9i-symfonia

Ο Τίτος Γουβέλης και ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος –δύο νέοι σε ηλικία πιανίστες, παρουσιάζουν την Ενάτη Συμφωνία του Beethoven (Ωδή στη Χαρά) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

greek-brand-new-vol-5

Αν κάτι ξεχωρίζει αυτή την έκθεση των Ελλήνων σχεδιαστών είναι το τρίπτυχο: «Προϊόντα με σύγχρονο design, ισχυρό branding και υψηλή ποιότητα»

laik

Τι είναι εν τέλει ο Άγγελος Παπαδημητρίου; Στη σελίδα του στο facebook βρήκα μια περιγραφή: «Εικαστικός, τραγουδιστής, ηθοποιός, αεικίνητος περφόρμερ με πολλά πρόσωπα, σταρ της τηλεόρασης». Αν θέλετε κάτι περισσότερο για εκείνον αναζητήστε το στην έκδοση «Λάϊκ» - θα μάθετε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε…