Η ιστορία του πιλότου–ήρωα

Η ιστορία του πιλότου–ήρωα

Και μόνο η συνεργασία του Κλιντ Ίστγουντ με τον Τομ Χανκς αρκεί για να δούμε το “Sully”. Πόσο μάλλον που η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός πιλότου που έγινε ήρωας το 2009

Η ιστορία του πιλότου–ήρωα

Και μόνο η συνεργασία του Κλιντ Ίστγουντ με τον Τομ Χανκς αρκεί για να δούμε το “Sully”. Πόσο μάλλον που η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός πιλότου που έγινε ήρωας το 2009

Κλείσιμο

Το “Sully” είναι το ψευδώνυμο του Τσέσλεϊ Σάλενμπεργκερ, του έμπειρου Αμερικανού πιλότου, που πριν από μερικά χρόνια αναδείχθηκε σε ήρωα. Όλα έγιναν όταν κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος που οδηγούσε στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης σώζοντας τις ζωές των 155 επιβατών του και φυσικά του πληρώματος.


Ήταν μία συνηθισμένη πτήση. Λίγο μετά την απογείωσή του όμως από το αεροδρόμιο ΛαΓκάρντια της Νέας Υόρκης, το αεροπλάνο προσέκρουσε σ' ένα σμήνος χήνες, γεγονός που του προκάλεσε σωρεία βλαβών. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, και επιστρατεύοντας την πολύτιμη εμπειρία του μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα πτήσεων, ο Σάλενμπεργκερ κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο: να προσγειώσει ομαλά το αεροσκάφος που έπεφτε με χαλασμένες τις δύο μηχανές του στον ποταμό Χάντσον.

Την εμπειρία του αυτή, που τον έκανε πρωτοσέλιδο σε όλη την Αμερική το 2009, κατέθεσε στο βιβλίο που έγραψε με τον Τζέφρι Ζάσλοου με τίτλο “Highest Duty: My Search For What Really Matters”. Σε αυτό το βιβλίο βασίζεται και η νέα ταινία του 86χρονου Κλιντ Ίστγουντ, που συνεχίζει ακάθεκτος την κινηματογραφική καριέρα.

Το “Sully” όμως δεν είναι τόσο μία ταινία που διηγείται απλά την ηρωική πράξη ενός ανθρώπου, αλλά αναζητά πίσω από αυτή την ανθρώπινη αλαζονεία. Η ταινία άλλωστε δεν τελειώνει με την προσγείωση. Μάλλον αρχίζει με αυτήν… Ο Τομ Χανκς –με λευκό μαλλί- υποδύεται μοναδικά τον κεντρικό ήρωα, βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα για ένα ακόμα Όσκαρ, το τρίτο στην πολύχρονη καριέρα του, ενώ δίπλα του παίρνει θέση ένα δυνατό καστ με προεξάρχοντες τη Λόρα Λίνεϊ και τον Άαρον Έκχαρτ. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 8 Σεπτεμβρίου.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης