Το smartphone made in Russia που έχει διπλή οθόνη

Το smartphone made in Russia που έχει διπλή οθόνη

Το κινητό της Yota είναι smartphone και e-reader μαζί!

Το smartphone made in Russia που έχει διπλή οθόνη
Η παραδοχή που έχει επικρατήσει είναι ότι τα smartphones πρέπει να έχουν μία μόνο οθόνη. «Γιατί όμως να μην έχουν και μία δεύτερη;», αναρωτήθηκαν οι σχεδιαστές της ρωσικής εταιρείας Yota. Και κάπως έτσι εγένετο το YotaPhone 2, ένα smartphone με μία κανονική οθόνη AMOLED και μία δεύτερη στο πίσω μέρος, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία e-ink που συναντάμε στους e-readers. Και όλα αυτά, υπό την πλατφόρμα του Android.

Κλείσιμο

 
Τα πλεονεκτήματα του e-ink είναι λίγο πολύ-γνωστά: ξεκούραστη ανάγνωση, όσες ώρες και εάν διαβάζεις, καθαρότατη απεικόνιση (σαν να διαβάζεις χαρτί) ακόμα και κάτω υπό την πιο έντονη ηλιοφάνεια - εκεί δηλαδή όπου οι περισσότερες οθόνες smartphones ουσιαστικά εξαφανίζονται. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη τεχνολογία καταναλώνει σαφώς λιγότερη ενέργεια. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη οθόνη για 100 ολόκληρες ώρες με μία μόνο φόρτιση, τη στιγμή που η διάρκεια της μπαταρία 2.500mAh φτάνει τις δύο ημέρες για την εκτέλεση των βασικών λειτουργιών.



Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, βλέπουμε μία εξίσου εντυπωσιακή AMOLED οθόνη 5 ιντσών με υψηλή ανάλυση Full HD 1920x1080 pixels (το οποίο μεταφράζεται σε 442 ppi), τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon στα 2.2 Ghz, 2 GB RAM, καθώς και γυαλί Gorilla Glass 3 και για τις δύο οθόνες.

Η καμπάνια τρέχει ήδη στο Indiegogo και σε 20 ημέρες έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 210.000 ευρώ, τη στιγμή που το αρχικό απαιτούμενο κεφάλαιο ήταν τα 44.000 ευρώ. Τα πρώτα YotaPhone 2 θα φτάσουν στα χέρια των crowdfunders τον προσεχή Αύγουστο.
yotaphone.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης