Το CUPRA e-Racer κάνει δοκιμές

Το CUPRA e-Racer κάνει δοκιμές

H SEAT δοκιμάζει στην πίστα το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού.

CUPRA

Η CUPRA έφερε το e-Racer για πρώτη φορά σε πίστα αγώνων στο Zagreb της Κροατίας  προκειμένου να δοκιμάσει την ενσωμάτωση της ηλεκτρικής μπαταρίας με τα υπόλοιπα εξαρτήματα του οχήματος.  Κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα, η μπαταρία, το σύστημα ψύξης και προώθησης είχε προηγουμένως δοκιμαστεί ξεχωριστά.

Η μπαταρία σε αυτό το πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο αποτελείται από 6.072 κυκλικά στοιχεία και ισοδυναμεί με μία μπαταρία για 9.000 κινητά τηλέφωνα. Με αυτά τα στοιχεία η αυτονομία του e-Racer καθίσταται απόλυτα συμβατή για να αγωνιστεί στα πλαίσια του νέου θεσμού E-TCR (Electric Touring Car Races).

Τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν από αυτές τις δοκιμές θα χρησιμοποιηθούν για την αναπροσαρμογή της ρύθμισης των συστημάτων ώστε το επόμενο βήμα να επικεντρωθεί στην απόδοση του οχήματος.

Ο SEAT Vice-president Research and Development, Dr.Matthias Rabe δήλωσε ότι «με το CUPRA e-Racer θέλουμε να πάμε τους αγώνες στο επόμενο επίπεδο. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να επανασχεδιάσουμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό και να επιτύχουμε. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας από του πυλώνες της CUPRA και είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα που κάνει αυτό το αγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης