Mercedes F1: Επέκταση στο συμβόλαιο του Ρόσμπεργκ!

Mercedes F1: Επέκταση στο συμβόλαιο του Ρόσμπεργκ!

Ο 29χρονος Γερμανός, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή Κέκε Ρόσμπεργκ και πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Mercedes F1.

Mercedes F1: Επέκταση στο συμβόλαιο του Ρόσμπεργκ!
Μιλώντας σχετικά ο Ρόσμπεργκ τόνισε: "Είμαι πολύ περήφανος που οδηγώ ένα ασημένιο βέλος σήμερα. Καθότι Γερμανός είναι πολύ σημαντικό για μένα το πνεύμα της Mercedes Benz και νιώθω περήφανος που εκπροσωπώ την καλύτερη μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο.  Η διαδρομή για να φτάσουμε ως εδώ ήταν πολύ δύσκολη, αλλά όλοι στην ομάδα το πίστευαν και χάρη στη φανταστική στήριξη της μητρικής εταιρείας είμαστε σήμερα επικεφαλής στη F1. Ανυπομονώ για τα χρόνια που θα έρθουν θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να κατακτήσουμε περισσότερες νίκες και ελπίζω πρωταθλήματα".

Ο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε την καριέρα του στη F1 το 2006 με τα χρώματα της Williams.
Την προηγούμενη χρονιά είχε πάρει τον τίτλο στο GP2 με την ART Grand Prix. Στη Mercedes βρέθηκε το 2010 και η πρώτη του νίκη στο Κινέζικο GP του 2012 ήταν και η πρώτη νίκη στην σύγχρονη ιστορία της Γερμανικής ομάδας.  Από τότε ακολούθησαν άλλες πέντε νίκες και 8 pole position. Ο Ρόσμπεργκ σήμερα προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 4 βαθμών από τον έτερο πιλότο της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και θέλει νίκη και μόνο στον εντός έδρας αγώνα γι' αυτόν αυτή την Κυριακή στο Χοκενχάιμ (σ.σ: απευθείας Alpha 14:10).
Κλείσιμο



Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ
αναφερόμενος στην ανανέωση συμβολαίου του Ρόσμπεργκ πρόσθεσε: " Ο Νίκο είναι μέλος αυτής της προσπάθειας από την πρώτη μέρα και έχει μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στην εξέλιξη της ομάδας από το 2010. Η ταχύτητα, η αφοσίωσή του και η προσήλωσή του μας έχει βοηθήσει όλους δίνοντας μια ξεκάθαρη κατεύθυνση που συμβάλει στην πρόοδο της ομάδας. Με τη φετινή του απόδοση έδειξε σε όλο τον πλανήτη αυτό που εμείς στην ομάδα ήδη γνωρίζαμε, ότι είναι ένας κορυφαίος οδηγός.  Το νέο συμβόλαιο μας εξασφαλίζει σταθερότητα και συνέχεια για το μέλλον. Είναι σημαντικό ότι η ανακοίνωση αυτή γίνεται στον εντός έδρας αγώνα για τη Mercedes αλλά και το Νίκο".

Είναι πρώιμο οποιοδήποτε συμπέρασμα γύρω από το αν αυτή η ανανέωση συμβολαίου για το Ρόσμπεργκ δείχνει κάποια προτίμηση στο πρόσωπό του έναντι του Χάμιλτον στη μάχη του τίτλου. Ο Χάμιλτον υπέγραψε ερχόμενος στη Mercedes, 3ετές συμβόλαιο που λήγει στο τέλος του 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης