Limoncello: Η συνταγή για να το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα
Limoncello: Η συνταγή για να το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα
Μην πετάξετε τις λεμονόκουπές σας, ξύστε τα λεμόνια πριν πάρετε τον χυμό τους και φτιάξτε ένα μυρωδάτο, γρήγορο και εύκολο λιμοντσέλο
Διαδικασία
Στο μπλέντερ βάζουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα του λεμονιού και αλέθουμε για 1’-2’ ώστε να βγουν όλα τα έλαια και να πάρει η ζάχαρη σχεδόν κίτρινο χρώμα. Αφήνουμε τη ζάχαρη στην άκρη για 1 ώρα ή και περισσότερο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό του λεμονιού, τοποθετούμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά και βράζουμε σε σιρόπι. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, προσθέτουμε το αλκοόλ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε καθαρή γυάλα ή αντίστοιχο σκεύος.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina protothema.gr
Στο μπλέντερ βάζουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα του λεμονιού και αλέθουμε για 1’-2’ ώστε να βγουν όλα τα έλαια και να πάρει η ζάχαρη σχεδόν κίτρινο χρώμα. Αφήνουμε τη ζάχαρη στην άκρη για 1 ώρα ή και περισσότερο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό του λεμονιού, τοποθετούμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά και βράζουμε σε σιρόπι. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, προσθέτουμε το αλκοόλ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε καθαρή γυάλα ή αντίστοιχο σκεύος.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα