Μελόπιτα
Μελόπιτα
Μία γλυκιά πίτα με καταγωγή από τη Σίφνο, που φτιάχνετε με ελάχιστα υλικά και κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση της.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη μυζήθρα, προσθέτετε τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Αλείφετε ένα ορθογώνιο ταψί με το βούτυρο και το πασπαλίζετε με το αλεύρι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα, προσέχοντας να είναι 2,5εκ. σε ύψος.
Ψήνετε τη μελόπιτα στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή, περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα.
Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Αλείφετε ένα ορθογώνιο ταψί με το βούτυρο και το πασπαλίζετε με το αλεύρι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα, προσέχοντας να είναι 2,5εκ. σε ύψος.
Ψήνετε τη μελόπιτα στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή, περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα.
Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα