Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και σάλτσα γιαουρτιού

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και σάλτσα γιαουρτιού

Ο Λάμπρος Βακιάρος αναβαθμίζει το κλασικό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, προσθέτοντας ποικιλία μυρωδικών.

kotopoulo-saltsa-giaourti
Ρίχνετε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπολ βάζετε το κοτόπουλο, τις πατάτες, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το μίγμα του ελαιολάδου. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC, στον αέρα. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά από το μπολ. Βάζετε μέσα και τα κεφάλια σκόρδου που έχετε κόψει στη μέση, με το κόψιμο να κοιτάει τον πάτο του ταψιού και τα κομμάτια του βουτύρου. Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζετε τα ντοματίνια, περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλατίζετε. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά ψησίματος του κοτόπουλου, προσθέτετε και τα ντοματίνια στο ταψί και ψήνετε για άλλα 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να ψηθεί καλά εσωτερικά.

Κλείσιμο
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Βγάζετε τα σκόρδα και πιέζετε το εσωτερικό τους στον πολυκόφτη μαζί με λίγα υγρά από το ταψί, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και μερικά από τα ψημένα ντοματίνια. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα και γαρνίρετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης