Σαρδελάκια – πακετάκια σε φύλλο κρούστας
Σαρδελάκια – πακετάκια σε φύλλο κρούστας
Θαλασσινά πιτάκια που θα φτιάξετε πολύ γρήγορα, με σαρδέλες του κουτιού. Συνοδεύονται εξαιρετικά από λευκό κρασί και τσίπουρο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε πάρα πολύ καλά μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε το φινόκιο για 1-2 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά. Αλατίζετε. Αφαιρείτε το φινόκιο από το τηγάνι, ρίχνετε άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ντοματίνια με το σκόρδο για 1-2 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά. Αλατίζετε.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε προσεκτικά τα ντοματίνια, τις σαρδέλες, το φινόκιο, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τις φέτες λεμονιού και τρεις κουταλιές ελαιόλαδο.
Διπλώνετε κάθε φύλλο κρούστας στα δύο και μοιράζετε τη γέμιση στο κέντρο τους. Στρίβετε κάθε πουγκάκι να κλείσει, το λαδώνετε με πινέλο καλά και τα ακουμπάτε όλα σε λαδωμένο ταψί.
Τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Τα σερβίρετε ζεστά.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Σε ένα μπολ ανακατεύετε προσεκτικά τα ντοματίνια, τις σαρδέλες, το φινόκιο, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τις φέτες λεμονιού και τρεις κουταλιές ελαιόλαδο.
Διπλώνετε κάθε φύλλο κρούστας στα δύο και μοιράζετε τη γέμιση στο κέντρο τους. Στρίβετε κάθε πουγκάκι να κλείσει, το λαδώνετε με πινέλο καλά και τα ακουμπάτε όλα σε λαδωμένο ταψί.
Τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Τα σερβίρετε ζεστά.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα