rapti01

Ζωή Ράπτη

Η 10η Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Η απόφαση να δοθεί σε αυτή την ημέρα αυτός ο χαρακτήρας σηματοδοτεί και μια σημαντική ποιοτική στροφή στην αντίληψη που έχουν τα κράτη αλλά και οι παγκόσμιοι οργανισμοί για τη σημασία της προστασίας της ψυχικής υγείας ως μέσου βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Η Παιδεία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του μέλλοντος μίας κοινωνίας, ενός κράτους, ενός έθνους. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον πρέπει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, τηρώντας βασικές αρχές και αξίες.

Η ελληνική κοινωνία υπακούοντας στους νόμους της κοινής λογικής και εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης κατάφερε μια σημαντική πρώτη νίκη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.

Είναι γεγονός ότι η εξάπλωση του κορονοϊού έχει κατακλύσει την υφήλιο και  έχει εξελιχθεί πλέον σε  πανδημία. 

Η λέξη «συμμαχία» είναι εύκολη στην διατύπωσή της, ανέξοδη και γι’ αυτό συχνή. Δύσκολο είναι να εφαρμοστεί και να ανταποκρίνεται ο τρόπος εφαρμογής της στο πνεύμα των όρων που έχουν συμφωνήσει οι σύμμαχοι μεταξύ τους.

Συμπληρώθηκαν ήδη 120 μέρες από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις εκλογές  της 7ης Ιουλίου. Και είναι γεγονός ότι η περίοδος αυτή ήταν η απαρχή ενός πρωτόγνωρου, σε ρυθμούς και περιεχόμενο, στα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητικού αλλά και νομοθετικού έργου

Η Αστυνομία, σε δύο περιπτώσεις, κατόπιν σχετικού αιτήματος πολιτών αλλά και εισαγγελικής εντολής, επενέβη για να ελέγξει αν σε κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβαλλόταν ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία βρίσκονταν άτομα κάτω των 18 ετών. Σε αυτούς τους ελέγχους που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ δεν έγιναν συλλήψεις ούτε σημειώθηκαν επεισόδια με άσκηση σωματικής ή λεκτικής βίας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την παρελθούσα τετραετία είχε κατ’ επανάληψη δεσμευτεί ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα σταματούσε την κατηφόρα που είχαν πάρει πολλά αστικά κέντρα της χώρας μας, όπου είχε εξαπλωθεί η μάστιγα των καταλήψεων. 


«Πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ». Αυτή είναι μία από τις πιο ωραίες φράσεις που έχουν ειπωθεί μεν για το ποδόσφαιρο αλλά η οποία, τελικά, έχει και βαθύ πολιτικό περιεχόμενο.