Μετά τον Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, βάλτε και τον Παύλο με τον Κοκό στο Προεδρικό
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Μετά τον Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, βάλτε και τον Παύλο με τον Κοκό στο Προεδρικό

Tελικά δεν ήθελε και πολύ για να μας κάνουν «ιθαγενείς». Λίγες χρωματιστές χάντρες, καθρεφτάκια και δωράκια της πλάκας, και η μνημονιακή Ελλάδα κάθεται και χαζεύει σαν βλαμμένη κάτι Ρώσους βλαχομεγιστάνες να οργανώνουν σούπερ πάρτι στον Σκορπιό του Ωνάση. Κι άμα δούμε οποιονδήποτε Κινέζο του τα δίνουμε όλα δωρεάν... κι ας μην είναι καν επενδυτής, αλλά τουρίστας που ήρθε εδώ να παντρευτεί και να δει κάνα ηλιοβασίλεμα. Φεύγοντας, η ΕΥΔΑΠ σουβενίρ.

Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν οι Ρούσοι τα νταούλια - ΟΚ, θαυμάστε τους, δοξάστε τους! Σαν να γυρίσαμε 50 χρόνια πριν, στην Αθήνα του ’60, όπου τα πλήθη συνέρρεαν στους δρόμους για να θαυμάσουν τους βασιλιάδες και τις πριγκίπισσες στον γάμο της Σοφίας των Γλύξμπουργκ με τον άσημο τότε Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, που εδέησε να παραιτηθεί.

Αν μας αρέσουν τόσο αυτά, στο τέλος θα μας πουν και γιατί να διακινδυνεύσουμε το ευσεβές Μνημόνιο με τις προεδρικές του 2015 και να μην επαναφέρουμε τον Παύλο, τον υιό του Τέως, που με τη δισεκατομμυριούχο σύζυγό του Μαρί Σαντάλ -της αληθινά υψηλής κοινωνίας- θα μας δώσουν περισσότερο θέαμα (και ολίγον άρτον) απ’ ό,τι οι Ριμπολόβλεφ; Πώς δεν κατέβασε αυτή τη φαεινή ιδέα η Τρόικα, μια που οι βασιλιάδες θα πλήρωναν ευχαρίστως τα έξοδα της βασιλείας/προεδρίας, για να ’χουν και έσοδα στο Δημόσιο, να μειωθεί το έλλειμμα; Plus τους έξτρα τουρίστες, συν την υποστήριξη που θα ’χαμε απ’ τους εστεμμένους κουμπάρους σε Δανία και Ολλανδία, θα παίρναμε και την επιμήκυνση του δανεισμού; Πώς τους ξέφυγε, με τα μυαλά που μας φτιάχνουν, να το βάλουν κι αυτό στο τραπέζι; Xίλιες δυο φορές παραβιάστηκε το Σύνταγμα για να περάσει το Μνημόνιο. Οι διορισμένοι «ευνοούμενοι» της Tρόικας τρίζουν τα δόντια σε πρωθυπουργό και υπουργούς! Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ για το αν θα είναι ανώτατος διακοσμητικός άρχων ο Φώτης Κουβέλης ή κάνα βασιλόπουλο.

Οχι, ασφαλώς ΔΕΝ είναι πρόταση, είναι... ΚΡΑΞΙΜΟ για το πού μας πάει η «δουλειά». Σε δουλεία από εθελοτυφλία, αλλά και από τη δική μας νοοτροπία. Στο σχετικά εξευτελιστικό τίμημα που πουλήθηκε ο θρυλικός Σκορπιός θα μπορούσε να τον αγοράσει άνετα ένας Ελληνας κροίσος, αφού ορισμένα από τα mega-yachts των 80 και 90 μέτρων που διαθέτουν κοστίζουν όσο και το νησάκι. Γιατί δεν το έκαναν; Μάλλον γιατί θα σκέφτηκαν τι «κράξιμο» και στοχοποίηση θα έτρωγαν στην Ελλάδα, πρώτα απ’ όλους από μας, τα λιμασμένα και κομπλεξικά ΜΜΕ, και μετά από το «κακό μάτι» ενός δικαιολογημένα θυμωμένου κοσμάκη που επιβουλεύεται την κατσίκα του γείτονα... αν είναι Ελληνας. Αν είναι Ρώσος μεγιστάνας, κανένα πρόβλημα! Συμβαίνει στον Σκορπιό, συμβαίνει στη Χαλκιδική, συμβαίνει όπου εμφανιστεί ξένος με ΛΕΦΤΑ. Ακόμη και στις λεγόμενες «μεγάλες επενδύσεις» έχουν για βιτρίνα κάποιον Ελληνα μεγαλοεπιχειρηματία με 1%, άντε 5%, κι από πίσω είναι Ινδοί, Αραβες, Κινέζοι, μέχρι... και ΤΟΥΡΚΟΙ! Ναι, Τούρκος είναι ο μεγαλομέτοχος του νέου «Αστέρα» Βουλιαγμένης και δεν άνοιξε μύτη, παρότι υπήρχαν και ελληνικές προτάσεις από σοβαρούς επιχειρηματίες. Εχασαν, λέει, στα σημεία. Αυτά αλλού, στα κορόιδα που δεν ξέρουν ότι τα λεφτά δεν πέφτουν «ντούκου» προκαταβολικά, αλλά είναι δανεικά, και επιπλέον ότι υπάρχουν και -γκουχ…γκουχ- συνέρ­γειες. Στην πιο αθώα των εξηγήσεων, οι πολιτικοί και οι τροϊκανοί δεν βρίσκουν τον μπελά τους άπαξ και επιλέξουν οποιονδήποτε... ΠΛΗΝ ΕΛΛΗΝΑ, για τον οποίο υποπτεύονται προκαταβολικά πως θα τους την πέσουν όλοι οι άλλοι Ελληνες «μεγαλοεπιχειρηματίες». Οχι επειδή θέλουν τη δουλειά, αλλά για να μην τους την πάρει άλλος και τους μπει στο μάτι! Οπως έγινε και με τον ΟΠΑΠ, και με το Ελληνικό, ή τη Eurobank και οτιδήποτε άλλο. 

Μας τρέλαναν στις σφαλιάρες οι Ευρωπαίοι δανειστές-δυνάστες, κι από ψωροπερήφανος ψευτονταής λαός γίναμε σε ολίγα τέρμινα δουλοπρεπείς σε οποιονδήποτε ξένο, είτε αυτός είναι Ρώσος που παίρνει τον Σκορπιό, είτε κάνας συνταξιούχος που κατεβαίνει από κρουαζιερόπλοιο να αγοράσει σουβλάκι και τσολιαδάκι! Παράτες και γιορτές τούς κάνουν στα νησιά, λες κι έφτασαν οι εξερευνητές του Κάπτεν Κουκ στην Ταϊτή. Να βγάλουμε και τα κορίτσια με φουστανέλες από κάτω και τόπλες ή σιθρού τύπου Ριάνα από πάνω να μοιάζουν με Χαβανέζες; Οι αρμόδιοι μας λένε ότι τα πράγματα πάνε σχετικά καλά. Προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι, δεν βλέπω ακόμα άλλο κόμμα που θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα, αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και το στόμα στον ΕΘΝΙΚΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ευτελισμό που συντελείται μέσω της εξαθλίωσης. Κι αυτό είναι ενοχλητικό έως ανησυχητικό και επικίνδυνο. Απαξ και δεν έχεις πρόβλημα που Τούρκοι παίρνουν τις μαρίνες στον Φλοίσβο και... τις παραμεθόριες στη Λέσβο και αλλού, γιατί να ενοχληθείς που τα πολεμικά τους κόβουν ξανά βόλτες στην Ανδρο της Μενεγάκη; Σιγά το πράγμα! 

Ετσι, σιγά-σιγά, όλα διολισθαίνουν στο ευτελέστερο, με αποκορύφωμα -προς το παρόν- την παραχώρηση εθνικών θησαυρών-προστατευόμενων φυσικών τοπίων, όπως ονειρικές παραλίες σαν την Ελαφόνησο, «προς εκμετάλλευση». Το αν θα είναι «για 50 χρόνια μόνο» δεν μου λέει τίποτα, γιατί τότε θα ’χουμε καταντήσει σαν κάτι ερείπια «Ξενία»-μνημεία τσιμέντου από την εποχή της χούντας, που κείτονται ανά την επικράτεια εγκαταλειμμένα και απειλητικά. Δεν ξέρω τι έχει συμφωνήσει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ότι οι μετοχές πωλούνται, αλλά η γη είναι και θα είναι ελληνική. Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, κι ας μην το παραξηλώσουν, γιατί κάποτε κι ο ραγιάς ξεσηκώνεται -μετά από 400 χρόνια ή 16 Μνημόνια, ας πούμε- και παίρνει κεφάλια. Εχει παρατραβήξει το πράγμα. ΟΚ, είπαμε να νοικοκυρευτούμε ως χώρα, αλλά όταν σου παίρνουν την παραλία, πόσο μάλλον το σπίτι, δεν είσαι νοικοκύρης, είσαι κακομοίρης. ΠΕΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ! ΓΚΡΕΚΟ ΚΑ-ΚΟ-ΜΟΙ-ΡΗΣ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK