Άλλος για Χίο τράβηξε…
tsekouras-thanasis-2

Θανάσης Τσεκούρας

Άλλος για Χίο τράβηξε…

Μόλις δυο ομάδες συμπολιτών μας είναι ικανοποιημένοι από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.Η πρώτη είναι ο «σύλλογος φίλων Κυριάκου».Και η δεύτερη η «ομάδα φίλων Αλέξη».Δεν λέω,σοβαρές ομάδες και οι δυο,με εκλεκτούς πρωταγωνιστές,αλλά εντελώς ολιγάριθμες.Και παντελώς αναξιόπιστες.Γιατί έχουν τάξει τον εαυτό τους χαμηλά,σε ρόλο χειροκροτητή και προπαγανδιστή του αρχηγού που διάλεξαν να αγαπήσουν.

Οι πρώτοι αποθεώνουν τον «τσαμπουκαλεμένο» Κυριάκο.Γιατί μετά από πολλές δυσκολίες κατάφερε να γίνει…Τσίπρας.Και για τα κότερα μίλησε,και για τον «Τσίπρα τον σκαφάτο» και για τον πατέρα του και τη μάνα του.Από πρόεδρος της ΝΔ έγινε σε μια νύχτα Αρχηγός.Με το «Α» κεφαλαίο.Τι να πεί κανείς? Ετσι είναι,αν έτσι νομίζετε…

Οι «φίλοι του Αλέξη» πάλι το χάρηκαν γιατί τον αποκάλεσε «Στέφανο Χίο της πολιτικής».Και στη δευτερομιλία του το έκανε «Μακελειό».Από Χριστοφοράκο μέχρι Βολταίρο και Μανώλη Αναγνωστάκη είχε το ρεπερτόριο.Το πήρε το ματσάκι και πάμε γι΄άλλα.Και εδώ ο «ποιητής» σηκώνει ψηλά τα χέρια.Ετσι είναι,αν έτσι νομίζετε…

Δυστυχώς για τους δυο κομματικούς μικρόκοσμους υπάρχει και η «έξω» πραγματικότητα.Η «φυσιολογική» κοινωνία ούτε πήρε χαμπάρι τα «μεγαλειώδη» πεπραγμένα των δύο στη Βουλή.Λίγο πάνω από τη μονάδα ήταν η τηλεθέαση για το «μεγάλο ντέρμπι» της Βουλής.Πολιτικό αποτέλεσμα δηλαδή zero,μηδέν,τίποτα.Το αποτύπωμα της «σκυλομαχίας» γράφτηκε στο άσπρο χιόνι.

Κλείσιμο
Οσο για τη δημοσιογραφία των «μέν» και των «δέ» που βγήκαν πρωί-πρωί να αποθεώσουν τους «αγαπητικούς» τους απλώς ευτελίζει ακόμη μια φορά τους ίδιους.Αλλά ο ευτελισμένος,τον ευτελισμό δεν τον φοβάται.

Κατά τα λοιπά σε δυόμισι εβδομάδες έχουμε τις πιο κρίσιμες ευρωεκλογές στην ιστορία της ενωμένης Ευρώπης.Αλέξη,Κυριάκο για τα σοβαρά έχετε κάτι να μας πείτε? ¨Η πρέπει να ρωτήσουμε τον Χίο?
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ