Δεν θα το πιστεύουν...
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Δεν θα το πιστεύουν...

Καλά τώρα, υπάρχει ένας νοήμων Ελληνας ή... έστω και μισός από τους δανειστές μας που να πιστεύει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα (για τον Καμμένο δεν ξέρω αν θα είναι εκεί έως τότε) δεν... θα το ρίξει στο τσάμικο με τις παροχές και τα μέτρα προεκλογικά; Καταρχήν αυτό είναι το DNA των παιδιών - για να μην ξεχνούν και μπερδεύονται μερικοί. Με αφάνταστα παραμύθια (ή -να το δεχτώ- με αυταπάτες) κατέλαβαν την εξουσία και τώρα θα φύγουν κύριοι, ειλικρινείς και Ευρωπαίοι; Ούτε μία στο εκατομμύριο!

Θα βγουν, λοιπόν, πολύ σύντομα και, αφού φτιάξουν ένα υπόβαθρο, μια λογικοφανή δικαιολογία τύπου «έχουμε πλεονάσματα, άρα δεν χρειάζονται άλλα μέτρα», θα υποσχεθούν τον ουρανό με τ’ άστρα. Το κάνουν ήδη βουλευτές και «παπαγάλοι» τους.

Αν γίνεται, λοιπόν, τεχνικά, μέχρι και στη Βουλή θα πάνε για να... καταργήσουν τη διάταξη για την περικοπή των συντάξεων (Δεκέμβριος 2018), αλλά και το αφορολόγητο του 2019. Θα «αυξήσουν» μισθούς και επιδόματα, θα προσλάβουν καμιά πενηνταριά χιλιάδες συμβασιούχους για να τους έχουν στο χέρι θα... θα... θα... που δεν ΘΑ το πιστεύουν ούτε οι ξένοι ούτε οι Ελληνες.

Δεν θα κηρύξει τον πόλεμο στους κακούς ξένους ο αρχηγός Τσίπρας αλά Βαρουφάκη αυτή τη φορά, γιατί απλά ξέρει ότι δεν θα τον πιστέψει κανείς μετά από δύο χρόνια πρωτοφανούς υποταγής στη Μέρκελ. Θα λέει ότι «τα κάναμε όλα καλά», «ως εδώ», «τώρα αν θέλουν να κόψουν κι άλλα οι δανειστές ας φωνάξουν τον δωσίλογο Μητσοτάκη» κ.λπ. κ.λπ.

Η αλήθεια στην οικονομία είναι άλλη βέβαια και τα πλεονάσματα που μαζεύουν με χαρά και για τα οποία επαίρονται στην κυβέρνηση είναι ακριβώς ο λόγος που τίποτα δεν πάει καλά σήμερα πλην του τουρισμού. Αν δεν είχαμε υποχρέωση για πλεόνασμα 3,5% κάθε χρόνο (που για ακατανόητους λόγους στην κυβέρνηση το κάνουν και 4% και 5% του ΑΕΠ) θα ήταν όλα καλύτερα.

Δεν θα ήταν η χώρα υποχρεωμένη όσους παράγουν να τους σκοτώνει με τρομακτικούς φόρους και φυσικά να μην εξοφλεί την ιδιωτική οικονομία, αφαιρώντας ρευστότητα, άρα και θέσεις εργασίας από αυτήν και την κοινωνία. Τα υπερπλεονάσματα με τον τρόπο που τα φτιάχνουν σήμερα απλά σκοτώνουν την οικονομία.

Τι θα κάνει με όλα αυτά ο Μητσοτάκης, πώς θα απαντήσει, δεν γνωρίζω. Ομως κάποιος πρέπει να πει στους ξένους ότι το πρόγραμμα που έφτιαξαν και επέβαλαν στους άσχετους και φοβισμένους (να μην πάνε φυλακή από το Grexit) κυβερνήτες μας, τον Αύγουστο του 2015, πρέπει να αλλάξει.

Δεν υπάρχει 3,5% πλεόνασμα σε μια οικονομία που αδυνατεί να παράγει πάνω από 1,5% του ΑΕΠ τον χρόνο - ούτε το αντίθετο. Διαλέγετε και παίρνετε. Διαφορετικά, η χώρα θα στριφογυρνάει στα σημερινά επίπεδα ανάπτυξης που θα χαντακώσουν δυο γενιές ακόμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ