Η κυρία Δούρου
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Η κυρία Δούρου

Στην Ελλάδα οι πολίτες έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τα λόγια των πολιτικών με επιείκια.

Ισως γιατί κι εμείς ως πολίτες έχουμε την ίδια νοοτροπία. Με απλά λόγια, όλοι ξέρουν ότι «άλλο τι λέμε» προεκλογικά και «άλλο τι γίνεται» μετεκλογικά. Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση... δεν μας είχε τρελάνει με τα «Ζάππεια 1, 2, 3...» και έσκιζε τα μνημόνια κάθε μέρα;
 
Αυτό έπαθε και η κυρία Δούρου στην Περιφέρεια - και μάλιστα ακόμα είναι στην αρχή.

Αντιμετωπίζει τώρα την πραγματικότητα, που φυσικά είναι τελείως διαφορετική. Γιατί τα ζητήματα της καθαριότητας και της φύλαξης των κτιρίων είναι μεν πρακτικά και εν πάση περιπτώσει δεν γίνεται να λειτουργεί ένα κτίριο μέσα στη βρωμιά και χωρίς φύλαξη, αλλά πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό των ζητημάτων που πρόκειται να αντιμετωπίσει στη θητεία της η δοκιμαζόμενη νέα πολιτικός. Με απλά λόγια και ευθέως, θεωρώ ότι η κυρία Δούρου έπραξε άριστα που θέλησε να προχωρήσει τους διαγωνισμούς αυτούς με ιδιωτικές εταιρείες για δύο λόγους. Καταρχάς, θα κάνει γρήγορα και πιο φτηνά τη δουλειά της και, στην τελική, και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική πρωτοβουλία... έχουν ψυχή. Μάλιστα τώρα θα κάνει λάθος να τους ακυρώσει και να περιμένει να κάνει προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, γιατί, πρώτον, θα περιμένει πολύ ακόμη και θα βρωμίσει ο τόπος (νομικά είναι πολύπλοκο το να προσλάβεις πλέον) και, δεύτερον, θα ανοίξει την όρεξη στον διψασμένο κομματικό της μηχανισμό για διορισμούς, ο οποίος στο τέλος θα μείνει και ανικανοποίητος. Τι να σου κάνουν σήμερα... με τη χώρα όλη στην ανεργία οι 50-100 προσλήψεις;

Αν, λοιπόν, μπει στη λογική της προεκλογικής παροχολογίας και καταγγελίας, πολύ σύντομα τα επεισόδια με τις καθαρίστριες και τους φύλακες θα της φαίνονται αστεία περιστατικά μπροστά σε αυτά που έρχονται. Πριν πάρει τη θέση αυτή η κυρία Δούρου, και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει καμιά δεκαριά φορές τους Ελληνες εργολάβους ως διαπλεκόμενους στη σοβαρότατη υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής. Σύντομα θα διαπιστώσει (είμαι βέβαιος ότι η ίδια το έχει ήδη αντιληφθεί) ότι μαζί με κάθε ξένη εταιρεία που διεκδικεί αυτό το έργο των πολλών δισ. ευρώ υπάρχει και κάποιο ελληνικό συμφέρον με άκρες μάλιστα σε media κ.λπ.

Σύμφωνοι, απλά υπάρχει ένα... μικρό προβληματάκι με το ότι κάποιος τελικά πρέπει να διαχειριστεί τα σκουπίδια για να μην πνίξουν την πόλη και δυστυχώς... δεν φαίνεται να υπάρχει σοσιαλιστική διαχείριση.

Ας κόψει λοιπόν από τώρα τα σοσιαλιστικά και τα σουρεαλιστικά, γιατί απλά θα αποτύχει και δεν υπάρχει κανένας λόγος, αφού στο τέλος οι πολιτικοί κρίνονται από το έργο τους και όχι από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK