tsioutsias

Εις το όνομα του πατρός...

Νίκος Τσιούτσιας

Χυδαιότητα; Προκλητικότητα; Ανηθικότητα; Κυνισμός; Αδιαφορία; Ασχετοσύνη; Ψεύδη; Εκδικητικότητα; Υποκρισία; Μίσος;

Αυτός ειναι ο πολιτικός λόγος της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του. Πάντα αυτός ηταν. Ιστορικά.Καμία έκπληξη..

Η Αριστερά παράγει κι εκμεταλλεύεται σύμβολα. Δημιουργεί και υπηρετεί μύθους. Πολιτεύεται ταξικά και διχαστικά. Διαχειρίζεται την φτώχεια, δεν δημιουργεί πλούτο. Περιορίζει τις ατομικες ελευθεριες, πιστεύει στο "όλον".

Ειναι συστατικό του ιδεολογικού πυρήνα της.

Αδιαφορεί για την αστική ηθική, δεν διστάζει να εξοντώνει χαρακτήρες και πολιτικούς της αντιπάλους. Δεν υπηρετεί την αληθεια, παρά μόνο την δική της αληθεια.
Σε θεωρητικό επίπεδο όλες οι σχολές σκέψεις της Αριστεράς, απο τον Λένιν μεχρι τη σχολή της Φρακφουρτης και την Κριτική θεωρία, ομνυουν στον τακτικισμό στο όνομα της πραγματοποίησης του ομολογουμενου στόχου.

Ενός στόχου που δεν ειναι άλλος απο την υπονόμευση της αποκαλουμένης δυτικής, αστικής δημοκρατίας και την εγκαθίδρυσης του σοσιαλιστικού συστήματος.
Και για να ειμαι δίκαιος, η Αριστερά του κ. Τσίπρα ουδέποτε το έκρυψε. Απλώς, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών, αλλά και των κοινωνικών δυνάμεων, ουδέποτε τους πίστεψε!

Υπ αυτήν την έννοια εκπλήσσει το οτι κάποιοι ...ακομη εκπλήσσονται απο την αντίδραση εκπροσώπων της κυβερνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του στρατού που υπηρετεί αυτο το σύστημα εξουσιας.

Αυτή είναι η οπτική γωνία, η ερμηνεία της συμπεριφοράς της κυβερνωσας ελληνικής Αριστεράς κατά την αστική εκδοχή.
Εκδοχή ομως που δεν τους αγγίζει, διότι παρα πολυ απλά δεν την ενστερνίζονται... Ειναι ο "κόσμος μας", κι οχι " ο κόσμος τους". Δεν το έκρυψαν! Δεν τους πίστευε σχεδόν κανεις..

Δεν γινεται να καταλάβεις τον ψυχισμό των κυβερνώντων εάν δεν μελετήσεις καλα την Αριστερά!

Μονον τότε θα μπορέσει -χαρακτηριστικό παράδειγμα λόγω της σχετικής επικαιρότητας- ο νεαρός, ευπρεπής,εξαιρετικά ταλαντούχος και πολυ χαμηλών τόνων άνθρωπος, Κωστας Σαμαρας να κατανοήσει το "γιατί".

Γιατί του χρέωσαν πριν πέντε χρονια ανύπαρκτο συμβάν, και επιχείρησαν να στιγματίσουν ένα ανήλικο παιδί που δεν ειχε απασχολήσει ποτε την κοινή γνώμη.
Στον Κώστα Σαμαρα το 2013 αποδόθηκε μια ψευδής κατηγορια (προερχόμενη απο αριστερους συνδικαλιστες ) οτι δήθεν ηταν η αιτία για να εκδιωχθεί απο ιδιωτικό σχολείο μια καθηγήτρια, η οποία υποτίθεται οτι τον επιασε να αντιγράφει..

Ψευδής κατηγορία με τη βούλα δικαστικής έρευνας, με μια απόφαση-καταπέλτη που μάλιστα εκδόθηκε επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Ψευδές; Ναι! Αλλα...
Σημερα, 5 χρονια μετα, εδώ και λιγες ημέρες ο ενήλικος ,πια, Κωστας Σαμαρας δέχεται πρωτοφανείς και χυδαίες επιθέσεις.

Αφορμη ή αιτία , το οτι ανάρτησε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που αποθανατίζει τον ίδιο και τους γονείς του, σε οικογενειακό τραπέζι...
Τα σχόλια που ακολούθησαν απο ορισμένους ηταν ένα ακομα λαμπρό παράδειγμα του ...ηθικού πλεονεκτήματος της ελληνικής αριστεράς.
Στοχοπροσηλωμενα στην ηθική απαξίωση του Κώστα Σαμαρα, με συνεχείς χαρακτηρισμούς, με ρετσέτες και περιθωριακές ύβρεις. Επικαλούμενοι -δήθεν και μεταξύ άλλων- ένα συμβάν που δεν συνέβη ποτε!

Ενα ακομα ψέμα που δημιούργησε και συντηρεί η Αριστερά. Αυτή ειναι η αφορμή. Διότι...

... Ο νεαρός -ακομα- Κωστας Σαμαρας έχει άγνοια της έννοιας της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, μιας έννοιας που έχει ενστερνιστεί απολύτως η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα.

Βλέπετε, ο Κωστας Σαμαρας ειναι ο αδελφός της Λένας, ο γιος της Γεωργίας και του Αντωνη Σαμαρα...

Επομενως, εξόχως Αριστερό: ο Κωστας Σαμαρας κρινεται ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.

Του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλαδος, του ηγέτη της ελληνικης συντηρητικης και φιλελεύθερης παραταξης που προειδοποίησε το ν Ιανουάριο του 2015 για τα επακόλουθα της εκλογής της Αριστεράς:

Για το "ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί"... Συνέβη. Απλά.

Κι ακομη πιο απλά, ο Κωστας ειναι ο γιος του Αντωνη Σαμαρα..

Κατι που η Αριστερά δεν του συγχωρεί!

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Οι ξοφλημένοι ΚΟΥΤΒήδες

Η μηχανιστική της από προπολεμικής αριστεράς - βιωμένο συμπεριφορικό χαρακτηριστικό που είναι το ίδιο της αρστερής εκδοχής στην Ελλάδα- εγκαινιάστηκε από την εμφάνιση του Ζαχαριάδη στην Ελλάδα κατ εντολή του ΚΚΣΕ, και την εποχή αυτή που στην σχολή ΚΟΥΤΒ διδάσκονταν πώς θα υπονομεύουν και το κάθε πολιτικό καθεστώς συνδθαστικά με την υπονόμευση των ανθρώπων και πολιτικών αντιπάλων και φίλων αν πρόκειται να τους βγάλουν απ την μέση ως ανθρώπους απαξιώνοντάς τους κοινωνικά εσωκομματικά. Η πρακτική αυτή ασκήθηκε χρόνια από το 1926 και μετά και απ αυτή εξοντώθηκαν πρώτα πολλά κομματικά της αριστεράς στελέχη από προπολεμικά ακόμα αλλά και μέχρι την δεκαετία του 1960 στο εξωτερικό. Αλλά ταυτόχρονα η των πολιτικών δολιοφθορά σε βάρος των όσων δεν συμφωνούσαν με την αριστερά κάθε εκδοχής και τύπου συνεχίστηκε και συνεχίζεται, μια και είναι βιωμένη πρακτική κομματικόκοινωνικής λειτουργίας. Το 1974 και μετά οι παρουσιασθείσες εκδοχές της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς κκε εσωτερικού πρώτιστα ημερολογιακά και κκε εξωτερικού για ένα αρχικό διάστημα ως μα γίνει κκε σκέτο, άρχισαν να χαρακτηρίζουν αντιδραστικούς όσους είχαν κάποια άλλη άποψη από τα τότε διαμάντια των αριστερών απόψεων, στην πορεία του χρόνου οι του κκε εξωτερικού κατηγορούσαν τους κκε εσωτερικού ως ρεβιζιονιστές και αναθεωρητές - ενώ μέχρι το 1968 μαζί τα φκιάχνανε- και οι του κκε εσωτερικού κατηγορούσαν τους άλλους ως δογματικούς και σταλινικούς. Κανένας δεν άκουσε΄ούτε ήθελε να ακούσει από τους της αριστεράς όποιας εκδοχής, ότι ο συντηρητικός Κων/νος Καραμανλής το 1974 δημόσια ξεκαθάρισε ότι θέλει φανερούς πολιτικούς φίλους και φανερούς πολιτικούς αντιπάλους. Τα εργαλεία υπονόμευσης της ίδιας της κοινωνικής ροής και της απαιτούμενης διαφάνειας στην Ελληνική κοινωνία πάντα θα βρίσκονται αρκεί να θέλει κάποιος να υπονομεύσει. Και το ότι η κάθε λογής υπονόμευση κατεβαίνει και σε επίπεδο νεότητας , δείχνει και την εξάντληση πλέον που διέρχεται η υπονόμευση ως τεχνική που μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Παίζόνται και τα τελευταία χαρτιά- καμένα χαρτιά πλέον- που έχει εργαλειακά το όλο υπονομευτικό σύστημα της αριστερής εκδοχής κοινωνικά καταφεύγοντας σε αναφορές που οί πολίτες πλέον τις αντιλαμβάνονται ως προσχηματικές και δεν τις φοβούνται και τις θεωρούν απολιθώματα και σκελετούς κοινωνικών παρωχημένων συμπεριφορών. Οι νοσταλγοί του ΚΟΥΤΒΙΣΜΟΥ ξέρουν ότι είναι ξοφλημένοι εδώ και χρόνια πλέον. Νάναι καλά εν υγεία και ηρεμία και να μην κουράζονται ΄σε κουτβίστικες πρακτικές.

Alea jacta est

…Κι ύστερα μπήκες στο θάλαμο τηλεμεταφοράς του αστρόπλοιου Enterprise κι ο κυβερνήτης James Kirk έδωσε εντολή να διακτινιστείς στον πλανήτη Κλίνγκον. ...Καλό ταξίδι!

Να μην αφήσουμε τίποτα

Μια φορά πού κάποιος επικρίνει τον φασιστοκομμουνισμο.Γιατί οι περισσότεροι το αποφεύγουν. Αλλά δεν είναι αρκετο.Δεν κατακρινουμε την μάστιγα της Ελληνικης κοινωνίας, δηλαδή τον στρατό κατοχής, τον πελατειακο φασισμό, τούς πληρωμενους ψηφοφόρους των κομμάτων της Βουλης.Από δεκαετίες. Και εκει βλέπω υπεροχή της αριστερας, δηλαδη των ανθρώπων που αποφεύγουν σαν το διαολο το λιβάνι να εργαστούν. Προτιμούν την κομμουνιστικο δρόμο. Και με λιγότερα λεφτά ζούμε. Τώρα που ειμαστε και στην ΕΕ.Όλο και κάποια κονδύλία θα έρθουν. Στα πρωην κουμουνιστικα κρατη, τού πρωην υπαρκτου σοσιαλισμου, αυτό το σύστημα εφαρμοστικε κατά κόρον. Βέβαια ερημωσαν τα πάντα. Και οι πολιτες έμαθαν να ζουν με 20$ τον μήνα. Εκτός και η οικογενεια κάποιο μελος , του ωραίου φύλου, οπότε το βαρος έπεφτε σε αυτό για τον επιούσιο. Δοκιμασμενα συστήματα, 100 χρόνια και πλέον, σε πάρα πολλά κρατη κατά το παρελθόν. Αλλά δεν τα ξερουν οι σημερινοί. Νομίζουν ότι ανακάλυψαν τον τροχό. Πρέπει να τα υποστούν και πάλι. Βοηθούντες πρώτοι και καλυτεροι οι Βρυξέλλες, που τους ευνοεί η αδυναμία, αγοράζουν παραγωγικές πηγές του έθνους έναντι πινακιου φακής. Και το κυριότερο η δηκτακτορια του κοινοβουλίου με τον τους απεραντους κομματικούς στρατούς, τον προθαλαμο του ερυθρου φασισμου. Έτσι τα πρόσωπα ειναι μηδεν. Και τίποτα. Να φαμε από τις επομενες γενεές. Να μην αφησουμε τίποτα.

mike

Αυτ είναι η δεξιά.

τα ίδια παντελάκη μου

Αφήστε ήσυχο το παιδί,να τελείωσει τις σπουδές του και ερχόμενος στην πατρίδα να ασκήσει τα κυνοβουλευτικά του καθήκοντα,όπως τα άσκησε ο τιτανομέγιστος παΤΕΡΑΣ του.

Ok

Άντε βρε [...] βραδιάτικα.

Alea jacta est

…His master’s voice. Από τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο και αντικειμενικότερο…

Γιώργος

Το σκεπτικό του σχολίου σου περιγράφει το άρθρο. Ούτε που το κατάλαβες μάλλον.

NK

Η καθηγήτρια στην οποία αναφέρεσαι, έχει φύγει από τη ζωή από πέρυσι τον Νοέμβριο. Ήταν μια εξαιρετική εκπαιδευτικός που υπηρέτησε με εντιμότητα και ήθος για πάνω από είκοσι χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών και η οποία–συμπτωματικά- εκδιώχθηκε από την εργασία της όταν έπιασε τον …ευπρεπή και ταλαντούχο (!) μαθητή της και γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει και φυσικά του έκανε παρατήρηση. Αλλά είναι τέτοια η σκληρότητα και η εκδικητικότητα του τέως πρωθυπουργού και των αυλοκολάκων του, ώστε εξακολουθούν να την κυνηγούν και μετά το θάνατό της ..

Chris

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι καθηγητές και δάσκαλοι είναι αριστερών πεποιθήσεων. Οι σύλλογοι καθηγητών είναι αριστερές σφηκοφωλιές. Το να ήσουν δεξιός καθηγητής το 1981, ήταν ασυγχώρητο. Θυμάσαι τι έγινε με τον αλβανό μαθητή που ήταν αριστούχος; πού βρίσκεται σήμερα αυτός ο ανθός της Ελληνικής νεολαίας; ποιοι τον προώθησαν για να γίνει σημαιοφόρος; οι ίδιοι μπαχαλάκηδες αριστερολέρες καθηγητάδες. Οι ίδιοι που κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά σας στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Οι μεγαλύτερες λέρες. Για αυτό, όταν πρόκειται για γόνο του Σαμαρά. Υπάρχει και πολιτικό ενδιαφέρον. Μπορεί να υπάρχει και θέμα εκδίκησης. Ή μίσους. Οι αριστεροί, ως γνωστόν, δεν αγαπούν τους λαθρο-εισβολείς. Δεν αγαπούν κανέναν. Αλλά μισούν με όλη την καρδιά τους τους δεξιούς. Μισούν κάθετι εθνικό. Γιατί είναι ανάπηροι να νιώσουν, αυτό που νιώθει ένας άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα του. Ανάπηροι και κομπλεξικοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία