Ομάδα προπονητή ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό στην Πόλη
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ομάδα προπονητή ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό στην Πόλη

Μεγάλο διπλό για τον Ολυμπιακό μέσα στην Πόλη κόντρα στην Μπασακσεχίρ με 0-1 τον φέρνει ένα βήμα από τα play offs όπου θα αντιμετωπίσει όπως όλα δείχνουν την Πόρτο που κέρδισε εκτός έδρας την Κράζνονταρ.

Ο Ολυμπιακός ήταν…ομάδα. Πειθαρχημένος, οργανωμένος, με πλάνο στο παιχνίδι του σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που στηρίζονταν σε ατομικές ενέργειες και στο ταλέντο κάποιων ποδοσφαιριστών της. Οι ερυθρόλευκοι είναι καλά γυμνασμένοι, με παίκτες που έχουν ξεκάθαρους ρόλους , με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Σε τρείς αγώνες στην Ευρώπη φέτος έχει κρατήσει το μηδέν. Διόρθωσε τα ατομικά λάθη στο β’ ημίχρονο, γύρισε σωστά τη μπάλα και είχε καθαρό μυαλό.

Οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν από οργανωμένες επιθέσεις των γηπεδούχων. Ο Τσιμίκας έδωσε βοήθειες στον Μπουχαλάκη, ο Βαλμπουεάν έδωσε δύναμη και ο Ποντένσε άφησε το δικό του αποτύπωμα.

Ο Μασούρας με το που είδε τον Βαλμπουενά να μπαίνει στην περιοχή του έκανε νόημα και ο Γάλλος έκανε τη σέντρα και πέτυχε το γκολ. Ο σκόρερ των ερυθρολεύκων σε αυτή τη φάση έδειξε για μία ακόμη φορά το προτέρημα του που είναι να κινείται σωστά χωρίς τη μπάλα και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή η μόνο παραφωνία ήταν ο Μπρούνο που έκανε δύο φάουλ αποκρούοντας την μπάλα με το χέρι. Τη δεύτερη φορά εντός περιοχής δίνοντας την ευκαιρία στους Τούρκους που είχαν μείνει με 10 παίκτες να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις. Ισοφάριση που απέτρεψε ο Σα ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους στο γήπεδο απόψε.

Και όλα αυτά χωρίς ο Ολυμπιακός να έχει τον Φορτούνη στη σύνθεσή του, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Η ομάδα στηρίχθηκε στους περσινούς παίκτες με δύο σημαντικές προσθήκες τον Σεμέδο και τον Βαλμπουενά. Eιδικά ο Σεμέδο είναι ο παίκτης που έλειπε στην άμυνα από τον Ολυμπιακό αφού κυριαρχεί ενώ καταφέρνει να διορθώνει τα λάθη των συμπαικτών του. Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρους ρόλους. Στόχος πλέον των Πειραιωτών είναι η διατήρηση της αυτοσυγκέντρωσης στον επαναληπτικό και πρόκριση με δύο νίκες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ