Η ελληνική νεολαία μέσω του αθλητισμού μας στέλνει μήνυμα: "ΓΙΝΕΤΑΙ"
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Η ελληνική νεολαία μέσω του αθλητισμού μας στέλνει μήνυμα: "ΓΙΝΕΤΑΙ"

Κάθε καλοκαίρι, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, ο ελληνικός αθλητισμός έρχεται για να κάνει υπερήφανους του Έλληνες και να στείλει το μήνυμα για την  Ελλάδα που αντιστέκεται, την Ελλάδα που επιμένει. Πόσο μάλλον όταν οι διακρίσεις έρχονται και σε μικρότερες ηλικίες, από τα ελληνόπουλα που  είνα η νέα γενιά η οποία κάποια στιγμή θα αναλάβει την τύχη αυτής της χώρας.

Μέσα σε  χρονιές στοιχειωμένες από την οικονομική κρίση, με τα προβλήματα να δημιουργούν προδιάθεση  παραίτησης σε κάποιους, με  την καθημερινότητα να έχει βαλτώσει και  το κυριότερο, να μην φαίνεται γρήγορη προοπτική ανάπτυξης και διαφυγής από το αδιέξοδο, με την  φράση "αυτό δεν γίνεται ρε μαλάκα" να είναι η πιο δημοφιλής και πιο πολυχρησιμοποιημένη,   οι έλληνες αθλητές και οι ελληνίδες αθλήτριες  δείχνουν σε όλους ότι "ΓΙΝΕΤΑΙ".

Και το αισιόδοξο μήνυμα  έρχεται από τους νέους και τις νέες που ακόμα δεν έχουν αλλά και δεν αποδέχονται να  δηλητηριαστούν από την αρνητικότητα και την απαισιοδοξία και με την ορμή της νιότης τους  καταφέρνουν να διακρίνονται σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και δεν πρόκειται για "ηρωϊκές" διακρίσεις στα πατήματα του Δαυίδ κόντρα στον Γολιάθ. Δεν είναι τυχαίες, δεν είναι ενδεδυμένες από   τη...μίρλα "μια χούφτα Έλληνες χωρίς υποδομές και οργάνωση κοιτάτε τι πετυχαίνουμε". Είναι συντεταγμένες, οργανωμένες, και βασισμένες πάνω στα θέλω και την πίστη της νέας γενιάς. Και αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν τα ελληνόπουλα σε όλους εμάς από τους οποίους κάποιοι  επιλέγουμε να καθόμαστε άπραγοι και να βλέπουμε τα τρένα να περνούν.  

Παγκόσμια μετάλλια  και ευρωπαϊκά σε ηλικίες κάτω των 23 ετών, σε στίβο , ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, και "πορεία τίτλου" για την εθνική της καλαθοσφαίρισης κάτω  των 18 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τα ονόματα των παιδιών δεν έχει τόση σημασία να τα γράψουμε μπορείτε να τα αναζητήσετε εύκολα στο διαδίκτυο. Εμείς κρατάμε  το ΜΗΝΥΜΑ, την ΟΥΣΙΑ. Το γεγονός ότι η νέα γενιά θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network