«Εεε, εσείς οι από πάνω, προσέξτε τούς από κάτω»
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

«Εεε, εσείς οι από πάνω, προσέξτε τούς από κάτω»

Το 2021, με την πανδημία να αλλάζει πρόσωπο και να συνεχίζει να ταλανίζει την υφήλιο προκαλώντας σε πολλά κράτη ακόμα και διχαστικές τάσεις μεταξύ των εμβολιασμένων και εκείνων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αποδεικνύεται μία χρονιά πάρα πολύ καλή για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Όσοι έφυγαν, έστω και για λίγες ημέρες, βρέθηκαν στις περισσότερες των περιστάσεων, απέναντι σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όλοι λένε ότι ζήσαμε εποχές 2019 που είναι η σύγχρονη κορωνίδα του παγκόσμιου τουρισμού.

Ειδικά όσοι επέλεξαν να κάνουν διακοπές σε γνωστά τους μέρη, στα στέκια τους, έπρεπε να κινηθούν με τη λογική «όχι όπως ήξερες αλλά όπως βρήκες». Στη ζωή μας μπήκε η λέξη slot. Eίναι τα δίωρα στα οποία χώριζαν τα εστιατόρια, τα καφενεία και οι καφετέριες το ωράριό τους προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Αν δεν έπαιρνες τηλέφωνο να κλείσεις «δίωρο» δεν έβρισκες να καθίσεις ούτε σε καφενέ εκτός και αν πήγαινες μετά τις 11.00 το βράδυ.

Άνθρωποι που γνωρίζεις χρόνια, δεν μπορούσαν να σε εξυπηρετήσουν. Όταν τους κοίταζες απορημένος σου έλεγαν σηκώνοντας τους ώμους «τι να κάνουμε, πρέπει να βγάλουμε τα σπασμένα τώρα που η θάλασσα έγινε γιαούρτι». Έλα εσύ και απάντησέ τους. Δίκιο είχαν. Απλώς ήταν αιφνιδιασμός και τίποτα περισσότερο. Καταγράφεται ως ένδειξη της πολύ καλής τουριστικής χρονιάς.

Βέβαια οι τιμές είχαν πάρει την …ανηφόρα αλλά και αυτό εξηγείται από την προσφορά και τη ζήτηση. Μία ακόμη ένδειξη της πολύ καλής τουριστικής χρονιάς.

Πολλοί ξένοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Γερμανοί και Αμερικάνοι. Πολλά τα σκάφη αναψυχής όχι μόνο ιστιοπλοϊκά αλλά και mega yachts. Η Ιταλία έβλεπε μήνα με τον μήνα ο αριθμός των υπέρ θαλαμηγών να κυμαίνεται στα 228 από 208 το 2020 αύξηση 29,8% για να ακολουθήσει η Ελλάδα με 193 έναντι 133 το 2020 αύξηση 15%. Μία ακόμη ένδειξη της πολύ καλής τουριστικής χρονιάς που ακολούθησε ένα καταστροφικό 2020.

Όμως…. «εεε, εσείς οι από πάνω, προσέξτε τούς από κάτω». Θανάσης Βέγγος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ