Ο Αλέξης δεν πήγε Disneyland, πήγε να θάψει τα νταούλια...
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Ο Αλέξης δεν πήγε Disneyland, πήγε να θάψει τα νταούλια...

«Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζουρνά και εμείς θα χορεύουμε» έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας όταν διένυε την περίοδο που έκανε τον επαναστάτη, για να πείσει τους Έλληνες ότι τα δεινά τους θα τελειώσουν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Εδώ και δύο χρόνια, αφού κατάφερε να πείσει πολλούς -σημαντικά περισσότερους απ' αυτούς που κατάπιαν το παραμύθι του Αρτέμη Σώρρα ότι έχει στις τσέπες του 600 δισ.δολάρια- ανέλαβε να στήσει το δρώμενο με τα νταούλια...

Τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ τις γνωρίζετε... Κι όσοι δεν τις θυμάστε είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να τις ανακαλέσετε στη μνήμη σας ψαχουλεύοντας στις τσέπες σας... Αφού ο Αλέξης Τσίπρας επέβαλε πιο πολλά μέτρα απ' όσα ζητούσαν οι δανειστές απ' όλους τους προκατόχους του μαζί, κι αυτό το έχει παραδεχθεί ο ίδιος, αφού δεσμεύτηκε ότι η λιτότητα θα διατηρηθεί μέχρι το 2060, αφού συμφώνησε να πουληθεί η κρατική περιουσία κι αφού ομολόγησε ότι έλεγε ψέματα, είπε να βγει στις αγορές για να μαζέψει δυο-τρια δισεκατομμύρια...

Κλείσιμο
Με την έξοδο στις αγορές, σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε την κυριαρχία των αγορών , ότι δηλαδή η Ελλάδα πρέπει να κινείται στις αγορές για να καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της. 

Αφού δέχθηκε ότι οι αγορές ορίζουν το παιχνίδι, ο Αλέξης Τσίπρας έθαψε οριστικά τα νταούλια, όπως έκαναν οι Ινδιάνοι με το τσεκούρι του πολέμου, και επισημοποίησε την παράδοσή του στα γεράκια της διεθνούς κερδοσκοπίας.   

Και βέβαια οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να μην πανηγυρίσουν για το ότι ο «επαναστάτης» αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε την κυριαρχία των αγορών και υποτάχθηκε σε αυτές. «Ο Τσίπρας που στις ευρωκλογές του 2014 είχε διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τώρα κάνει γονυκλισίες στις διεθνείς κεφαλαιαγορές» έγραψε η FAZ.

Θα μου πείτε ότι μπορεί να είναι πλήγμα για τον Αλέξη Τσίπρα, διότι τώρα πια δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από τους πρωθυπουργούς που κατηγορούσε ότι εφάρμοζαν μνημονιακές πολιτικές, βρίζοντάς τους γερμανοτσολιάδες, είναι όμως θετικό για τη χώρα.
Μπορεί... Τώρα όμως τι θα κάνουν χωρίς τα νταούλια οι ΣΥΡΙΖΑίοι, οι κρυφοΣΥΡΙΖΑίοι και οι ΣΥΡΙΖόφιλοι; 

Είναι απλό: Θα λένε ότι η ομάδα Τσίπρα-Καμμένου δεν έκλεψε, όπως έκαναν οι... άλλοι που λεηλάτησαν τη χώρα και έτσι προκάλεσαν τη χρεοκοπία και την οικονομική κατάρρευση... Έτσι δεν είναι;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK