Να σέβεστε… τον κύριο Κατρούγκαλο
plantzos_kostas

Κωστής Πλάντζος

Να σέβεστε… τον κύριο Κατρούγκαλο

Θέλω ο Ιστορικός του μέλλοντος να βρει και μια καλή κουβέντα να λέγεται ή να γράφεται (εν ζωή) για τον κύριο Γιώργο Κατρούγκαλο.

Επειδή «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», αρνούμαι να πέσω στην ευκολία αυτή.

Επιπλέον, επειδή η κυβέρνηση με δικαίωσε με τα έργα της (αφού πέρυσι ο κύριος Κατρούγκαλος με αναβάθμισε και σε ... "αντικαθεστωτικό", όταν επιτέθηκε φραστικά σε εμένα προσωπικά και στο «Πρωτο Θέμα» ωσάν την «ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης» επειδή λέγαμε πως οι δανειστές ζητούσαν να κοπούν συντάξεις αλλά εκείνος το διέψευδε), ήθελα και εγώ να τον ευαρεστήσω κάπως σήμερα, λέγοντας για τον κύριο Κατρούγκαλο:

1ον:  είχε δίκαιο όταν έλεγε πως «τα ΜΜΕ λένε ψέματα». Πράγματι, λένε ψέματα, κάθε φορά που μεταδίδουν όσα λένε «κυβερνητικές πηγές». Όταν ο αναγνώστης διαβάζει σε ΜΜΕ κάτι που αποδίδεται σε «πηγές της κυβέρνησης», έχει την στοιχειώδη λογική υποχρέωση να καταλαβαίνει αυτομάτως πως είναι ψέματα αυτό που διαβάζει -και να μην περιμένει κανέναν πια να του εξηγήσει και το γιατί.

Κλείσιμο
2ον: ο Νόμος Κατρούγκαλου ήταν πολύ καλός. Και αυτό αποδεικνύεται από μια απλή σύγκριση με τον Νόμο Αχτσιόγλου. Ο περσινός νόμος (4387/16) αύξανε τις κρατήσεις αντί να μειώνει τις κύριες συντάξεις («μερίσματα και επικουρικές δεν είναι συντάξεις» όπως εξήγησε με επιτυχία τότε ο κύριος Κατρούγκαλος) και ταυτόχρονα κατασκεύαζε και μια «προσωπική διαφορά» που την διέσωζε, ενώ στο τέλος θα έδινε και αυξήσεις! Αντιθέτως έρχεται ο νόμος Αχτσιόγλου που κόβει τα προνόμια των συνταξιούχων και τους κόβει 9% από την σύνταξη που θα έπαιρναν αν ίσχυε ο νόμος Κατρούγκαλου. Και πού να έρθει μετά και άλλος Ασφαλιστικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Να σέβεστε!...

3ον:  ο κύριος Κατρούγκαλος δεν είναι πια στην διαπραγματευτική ομάδα. Όταν διαπραγματευόταν εκείνος, αύξανε εισφορές και φόρους, έκοβε επικουρικές και καταργούσε τα μερίσματα, «έσφαζε» τις χήρες, αλλά είχε καλό σκοπό: όχι βέβαια να δώσει και 13η σύνταξη (δεν είναι και θεός)  αλλά να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις. Αφού τα κάναμε όλα αυτά, τώρα κόβονται και αυτές! Δεν φταίει όμως ο ίδιος για την αποτυχία. Ο Πρωθυπουργός τον αδίκησε εκτοπίζοντάς τον, από υπουργό Εργασίας σε Αναπληρωτή Υπουργό των Εξωτερικών. Δεν ήταν δηλαδή εκεί που έπρεπε, για να υπερασπιστεί ο ίδιος τις κύριες συντάξεις, που είναι βέβαιον πως ποτέ δεν ήθελε να τις κόψει. Άρα δεν θα απολογείται τώρα  και για όσα κάνανε άλλοι ερήμην του, στο νόμο και τη συμφωνία που πέτυχε ο κύριος Κατρούγκαλος.​

4ον: η «προσωπική διαφορά» και ο επανϋπολογισμός των συντάξεων που επέβαλε ο κύριος Κατρούγκαλος είναι σύστημα απολύτως σωστό και αντικειμενικό. Όσα πλήρωσες, τόσα θα πάρεις. Επιτέλους θα αποκαλυφθεί ότι οι νυν χαμηλοσυνταξιούχοι (αλλά και εκείνοι των ευγενών Ταμείων) έπαιρναν παραπάνω σύνταξη από όση πλήρωσαν! Τι θα πει «οργανική σύνταξη» 300 ευρώ και «δια νόμου» καταβαλλόμενη σύνταξη 487 ευρώ κάθε μήνα; Αυτά είναι στρέβλωση! Και θέλατε και ΕΚΑΣ; Διακόσια ευρώ μαζί με το ΚΕΑ και πολλά μας είναι. Κοινωνική πολιτική με τα λεφτά από τις εισφορές του εργάτη θα κάνουμε; Αυτά τα κάνανε οι προηγούμενοι και το Ασφαλιστικό χρεοκόπησε. Για αυτό και ο κόσμος τους τιμώρησε και τους τιμωρεί ακόμα. Αν δεν ήταν τόσο καλός πολιτικός και άνθρωπος ο κύριος Κατρούγκαλος, όχι μόνον θα είχε  κόψει «μαχαίρι» την προσωπική διαφορά στους νυν συνταξιούχους από πέρυσι ήδη, αλλά και θα τους έβαζε να επιστρέψουν και πίσω τα παραπάνω λεφτά που έπαιρναν επί χρόνια. Οι αχάριστοι όμως που τον καθυβρίζουν αν και προσπάθησε να τους σώσει, δεν τα καταλαβαίνουν αυτά.

5ον: για λόγους «κοινωνικής δικαιοσύνης» και όχι… αλληλεγγύης ο κύριος Κατρούγκαλος έκοψε τις υψηλές συντάξεις για τις οποίες κάποιοι πλήρωσαν πολλά, για να διασώσει τους φτωχότερους. Και αφού τον βγάλανε από την διαπραγμάτευση, έρχεται τώρα η Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να κόψει ή να μειώσει την Εισφορά Αλληλεγγύης, ευνοώντας ιδιαίτερα όσους βγάζουν πολλαπλάσια από τους κατωτασυνταξιούχους. «Κομουνιστές που θέλουν αναδιανομή του πλούτου» είπαμε πως είναι στην κυβέρνηση, δεν το παίζουν δήθεν «ανθρωπιστές», «αλληλέγγυοι» και… «καλοί χριστιανοί» που θέλουν (τάχα μου) να σώσουν τον κοσμάκη.

Ηθικόν δίδαγμα:

Δεν φτάνει να έχουμε έναν Κατρούγκαλο στην κυβέρνηση. «Μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Κατρούγκαλους» που ίσως θα έλεγε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, αν δεν είχε προλάβει ήδη να το πει ο προκάτοχός του. Και αν δεν είχαμε Κατρούγκαλο, θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν!...

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ