Ο Χρ. Σπίρτζης με την μέθοδο του Yalom
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Ο Χρ. Σπίρτζης με την μέθοδο του Yalom

Ο Irvin D. Yalom, ο επίτιμος καθηγητής Ψυχιατρικής αλλά και συγγραφέας του αγαπημένου best seller “Όταν έκλαψε ο Νίτσε”, δυστυχώς δεν βρίσκεται στην Αθήνα, ούτε πολύ περισσότερο είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με τα ελληνικά πολιτικά τεκταινόμενα αλλά καλό και χρήσιμο θα ήταν να βρεθεί ένας εθελοντής συγγραφέας με ειδίκευση στα πολιτικά θρίλερ για να εμπνευστεί και να στηρίξει το στόρι του καινούργιου μυθιστορήματος του πάνω στο φαινόμενο Σπίρτζης.

Ο προερχόμενος από το λεγόμενο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ , πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) υπουργός Υποδομών & Μεταφορών είναι από μόνος του ένα βιβλίο… ένα μεγάλο μυθιστόρημα, από εκείνα που συνήθως καταλήγουν στη μεγάλη οθόνη ή στις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Το νέο κεφάλαιο στο βιβλίο με ήρωα – πρωταγωνιστή τον υπουργό Σπίρτζη – που υπέγραφε τις ιδιωτικοποιήσεις «με πόνο ψυχής και δάκρυα»- έχει να κάνει με την επίθεση που εξαπέλυσε στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις τόσο στην υπόθεση της Εγνατίας Οδού αλλά και στην υπόθεση του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών.

Με άλλα λόγια, ο ορθολογισμός και η φρόνηση πήγαν περίπατο… Το ΤΑΙΠΕΔ δίχως παρεκκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα του ανακοίνωσε τους επιλεγέντες που πέρασαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, ενώ και η υπόθεση της επιμήκυνση της σύμβασης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προχωρά κανονικά!

Τότε, ως προς τι η επίθεση; Η απάντηση – η μοναδική στο πεδίο του ορθολογισμού και της φρόνησης- είναι η εξής: Ο αυτοματισμός στις διαδικασίες των διαγωνισμών αλλά και η αυτονομία των επιλογών της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ αφήνει χωρίς άξια λόγια πιόνια στην ενδοκυβερνητική και ενδοκομματική πολιτική σκακιέρα. Και ως γνωστόν στις εκλογές δεν πας με την ΣΤΑΣΥ …
Το «κλάμα» στην περίπτωση του υπουργού Σπίρτζη προκαλείται για ένα και μόνο λόγο: Από την αγωνία και το φόβο ενός πολιτευτή μπροστά στην απώλεια του πολιτικού ελέγχου σε επιχειρήσεις τις διοικήσεις των οποίων ελέγχει το κράτος.

Κλείσιμο
Εδώ, όμως, συμβαίνει και κάτι πολύ χειρότερο για τους συμπαθείς κατά τα άλλα πολιτευτές! Οι εκπρόσωποι των δανειστών αλλά και τα στελέχη των Βρυξελλών – είτε πρόκειται για πολιτικά στελέχη, είτε για υπηρεσιακούς παράγοντες- γνωρίζουν πλέον και το προφίλ ενός εκάστου διαμορφώνοντας ήδη για την επόμενη μέρα ένα φιλο-ευρωπαϊκό point system.

Σε αυτό το σύστημα των πόντων η βαθμολογία του υπουργού Σπίρτζη είναι σαν τις βαθμολογίες της χώρας μας στην Eurovision. Και ας μην έφτανε αυτό υπάρχουν συνάδελφοι του – με αριστερή καταγωγή, φιλο-ευρωπαϊκό προφίλ και αποδεδειγμένη ευδόκιμη υπηρεσία στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων- που χαμογελούν όπως η Νέτα Μπαρζιλάι έχοντας πιάσει ήδη στασίδι για την επόμενη ημέρα…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα