Το αγκάθι του Beat…
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Το αγκάθι του Beat…

Χθες νωρίς το απόγευμα ακούγοντας τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση στο event για τα νέα funds του EquiFund στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση δεν κατάφερα να αποφύγω την σκανδαλιά της σκέψης που με περιτριγύριζε… Ήταν όταν ο εκλεκτός της νέας γενιάς κυβερνητικών στελεχών του Μαξίμου εξηγούσε πως το EquiFund – το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών που χάρις στη γενναιόδωρη συνεισφορά των 300 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, την ΕΙΒ, το EIF κ.α αλλά και την συνδρομή των ιδιωτών επενδυτών (ελληνικές τράπεζες, ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, το επιχειρηματικό σκέλος ελληνικών κοινωφελών ιδρυμάτων)- εκτός από την καλοδεχούμενη χρηματοδότηση ερευνητών αλλά και innovators , startups και scale-ups εταιρειών προσφέρει και τεχνογνωσία.

Σημαντική επισήμανση αλλά μάλλον αχρείαστη για τους γραφειοκράτες του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και αυτό γιατί μπορεί ο κ. Χαρίτσης να είναι έτοιμος να υποδεχθεί την μεταφορά τεχνογνωσίας από τους τεχνοκράτες του EquiFund (μεταξύ των οποίων και εκείνοι του European Investment Fund – EIF) αλλά μάλλον πολιτεύεται χωρίς να ρωτήσει τον ξενοδόχο π.χ τον συνάδελφο του, τον κ. Σπίρτζη.

Και εδώ έρχεται η σκανδαλιά που σας έγραφα στην αρχή του κειμένου. Ολο το καλό, ευπρεπές πρόσωπο που επιθυμεί για την κυβέρνηση του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταρρέει με πάταγο όταν έρχονται στο προσκήνιο περιπτώσεις όπως αυτή του Beat (πρώην TaxiBeat).

Για σκεφθείτε – και αυτό αφορά και τους φίλους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της EIB- να είχε βάλει λεφτά σε μια επένδυση τύπου Beat το EquiFund και ξαφνικά να άλλαζαν οι όροι του παιχνιδιού (και του ανταγωνισμού) από το μέτωπο Σπίρτζη- Λυμπερόπουλου το τι θα γινόταν!

Ούτε ψήλος στον κόρφο τους! Με άλλα λόγια, σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνεται η αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης και όχι στα ωραία λόγια των εκπροσώπων της.
Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση Τσίπρα να εμφανισθεί ότι αποδέχεται το ευρωπαϊκό πλαίσιο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας – έχει μέσα του χιλιάδες εφαρμογές τύπου Beat- ο ιδεολογικός παλαιοημερολογιτισμός του συστήματος που έχει διαμορφώσει δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί και ούτε να εξωραϊστεί… Άλλωστε, τα «κόκκινα χωριά»…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ