
Η ΕΚΤ απέκλεισε την Ελλάδα από τα προγράμματα πιστωτικής χαλάρωσης το 2015 γιατί στην κυβέρνηση ήταν η πρώτη φορά αριστερά που δεν διεκδικούσε τίποτα και αρκούνταν στην αιματηρή φορολογία. Η αριστερή κυβέρνηση έπαιρνε μόνο ότι ξεροκόμματο της πέταγαν οι Ευρωπαίοι και έχασε τεράστια ευκαιρία να λάβει ποσά που θα πήγαιναν στην ανάπτυξη και θα μείωναν το χρέος. Αλλά για πια ανάπτυξη μιλάμε όταν είχαν σχέδιο δραχμής, πληρωμής με κουπόνια και εισαγωγή στην Ελληνική οικονομία του επίσημου ρωσικού νομίσματος που έχει μηδαμινή αξία. Ένα Ρωσικό Ρούβλι ισούται με 0.011 Ευρώ.
Στην πραγματικότητα το πρότυπο των Τσίπρα - Βαρουφάκη - Λαφαζάνη της νομισματικής αυτονομίας και παλαβομάρας είναι το σημερινό πρότυπο πολιτικής της Τουρκίας (ελλείμματα, σχεδόν ανεξέλεγκτο τύπωμα χρήματος ή βαρουφάκειων «I Owe You», συνεχώς αυξανόμενος πληθωρισμός, υποτιμήσεις, φτώχεια, χειροτέρευση ανισοτήτων ανάμεσα σε όσους θα είχαν διακρατήσει δολάρια κι ευρώ (στο εξωτερικό) και στους φτωχούς που θα πληρώνονταν με σκουπίδια δραχμές. Το όραμα των δραχμολάγνων λαϊκιστών της αριστεράς και ακροδεξιάς το εκπροσωπεί μια χαρά η οικονομική πολιτική νομισματικής ανεξαρτησίας (sic!) - πληθωρισμού - υποτιμήσεων του Ερντογάν, που μάς δείχνει και πώς δουλεύει το μοντέλο στην πράξη (και μάλιστα παρότι η Τουρκία ξεκίνησε και έχει ακόμα μικρό δημόσιο έλλειμμα ως % του ΑΕΠ σε σχέση με αυτό της Ελλάδας). Σιγά μην ήταν τόσο παλαβή η Ευρώπη ώστε να υποκύψει σε εκβιασμούς και να χρηματοδοτεί με δική της εγγύηση τέτοιο φαύλο κύκλο λαϊκιστικής φαυλότητας κι ανισοτήτων.
Δεν ήταν μόνη της η ΕΚΤ που απέκλεισε την ελληνική οικονομία από τα προγράμματα πιστωτικής επέκτασης το 2015, αλλά προφανώς σύσσωμο το διοικητικό της συμβούλιο (δηλ. οι διοικητές όλων των κεντρικών τραπεζών, όλων των χωρών μελών της ευρωζώνης) που πήρε τη σχετική απόφαση, ως απόρροια νομικών υποχρεώσεων περί μη αγοράς ομολόγων - σκουπιδιών. Το ότι έγιναν σκουπίδια τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου οφείλεται στο bank run (μαζική απόσυρση καταθέσεων) που προκάλεσαν οι πολιτικές και αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Τσίπρα - Βαρουφάκη, το δημοψήφισμα και η τότε στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ για επικείμενη έξοδο από την ευρωζώνη (ως τάχα εργαλείο εκβιασμού της ΕΕ). Επομένως, το ερώτημα είναι κυρίως «πόσο καλύτερα θα ήταν τώρα τα πράγματα αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι καταστροφικές επιλογές της πολιτικής του 2015 και των Τσίπρα και Βαρουφάκη».
Δηλαδή τί μας λέει και ο αρθρογράφος, και ο αφελής σχολιαστής? Ότι είναι επιτυχία η ο νέος δρόμος προς την χρεοκοπία που έχει ανοίξει με την αύξηση του χρέους σε επίπεδα ρεκόρ, και θα έπρεπε να γίνει απο το 2015 και τι κακο που δεν έγινε γινάτι είναι κακοι οι τραπεζίτες η΄ο τσίπρας ανάλογα με την χαζομάρα που σε βαράει!! ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ !!!!!!!!!!
Και μετα τις προσφατες μνημες του Βενιζελου που κουρεψε ομολογα μικροκαταθετων κατα 50%... Δεν σοβαρολογειτε κυριε Μελα! Θα περασει πολυς καιρος να επιστρεψει η εμπιστοσυνη στην Ελλαδα. Τωρα, μερικα βραχυχρονια δανεια μπορει να παιρνετε με χαμηλο επιτοκιο, αλλα η Ελλαδα δεν εχει ξεφυγει απο την οικονομια της αρπαχτης.
Όταν βγαίνει κάποιος καί λέει φόρα παρτίδα ότι δέν θά πληρώνει έτσι κι αλλιώς τά χρέη του, πώς περιμένεις ο δανειστής νά συνεχίσει νά δανείζει; Η οικονομία πέρα καί πάνω από νούμερα καί θεωρίες επί χάρτου είναι πίστη, δηλαδή εμπιστοσύνη. Όταν είσαι αναξιόπιστος καί αφερέγγυος αργά ή γρήγορα θά βρεθείς εκτός αγοράς.