Η στάση «Όχι σε όλα»
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Η στάση «Όχι σε όλα»

Δίχως έκπληξη η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την άρνηση και το «Όχι σε όλα», κατά την χθεσινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις αλλαγές στις Πανελλαδικές και τη θέσπιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας . Η αξιωματική αντιπολίτευση στην ονομαστική ψηφοφορία χθες είπε: ΟΧΙ στην Ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ, παρά το γεγονός ότι το 60,4% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖA που τάσσεται υπέρ αυτής της ρύθμισης. Επίσης, ΟΧΙ στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που αναβαθμίζει ουσιαστικά τα ΑΕΙ μας, παρά το 52,2%* των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ που λένε ΝΑΙ ( σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Marc για το Πρώτο Θέμα Επίσης, είπε ΟΧΙ στη δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού εισαγωγής σε δημόσιο ΙΕΚ».

Σε ότι αφορά στο ΚΙΝΑΛ, όπως σχολιάστηκε από κυβερνητικά στελέχη, προκλήθηκε έκπληξη καθώς η ονομαστική ψηφοφορία αποκάλυψε ότι διαφωνεί με την ίδια του την πρόταση δηλαδή ψήφισε Όχι στη θέσπιση μονάδας ασφαλείας και προστασίας του ΑΕΙ που υπάγεται στον Πρύτανη. Θυμίζουμε ότι το ΚΙΝΑΛ απορρίπτοντας την αστυνομία στα πανεπιστήμια, πρότεινε η ασφάλεια των ΑΕΙ να υπάγεται συνολικά στα όργανα διοίκησής τους. Παράλληλα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ απέρριψε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, είπε Όχι στο παράλληλο μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ, διαφώνησε με την ύπαρξη πειθαρχικού πλαισίου στο Πανεπιστήμιο, ενώ καταψήφισε την πρόβλεψη να είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των επιλογών των υποψηφίων στο μηχανογραφικό για να σπουδάζουν περισσότεροι νέοι εκεί που πραγματικά επιθυμούν.

Αξιοσημείωτο επίσης ότι το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ ένωσαν τα Όχι τους στο άρθρο 37 που προβλέπει τη δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων από μαθήματα π.χ. γυμναστικής, μουσικής, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ενώ τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχολίαζαν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φαίνεται «ως η επιτομή της τυφλής αντιπολίτευσης και της εμμονής του ΟΧΙ σε όλα’’.

Γιατί προτάσεις θα μπορούσαν να γίνουν , καθώς στόχος είναι να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια , χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις , ως άσυλο ιδεών , όπως εξάλλου επιτάσσει και το Σύνταγμα και όχι ως χώροι διάπραξης αδικημάτων και παράλληλα να μην δηλώνουν φοιτητές με βαθμολογίες 2 και 3.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ