helakis01

Γιώργος Χελάκης

 Οι περισσότεροι το αποκαλούν νομοσχέδιο «απαγόρευσης διαδηλώσεων». Την ώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο θα έχει γίνει νόμος του κράτους με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει βαριές ευθύνες για τον «οργανωτή» της συγκέντρωσης, και επιβάλλει τη συνεργασία του με τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές. 

42

Οι δυο ιστορίες διαδραματίστηκαν τον περασμένο μήνα και έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Την πείνα. Οι πρωταγωνιστές τους δεν ζουν σε κάποιες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα και συνιστούν ανθρώπινα δράματα. Η πρώτη ιστορία: «Δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου. 

28

Μετά την ακίνητη περιουσία του Παπαδημούλη στην επικαιρότητα τα… κατορθώματα του Νίκου Παππά το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο από ένα κόμμα που επένδυσε στην σκανδαλολογία για να καταφέρει χτυπήματα στο μαλακό υπογάστριο του αντιπάλου του. 

35

Πλούσιο το ρεπορτάζ που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες. Από την μια πλευρά οι... επενδύσεις του κυρίου Παπαδημούλη. Από την άλλη η πορεία προς το επικείμενο Συνέδριο, πασπαλισμένο με μάχες χαρακωμάτων ανάμεσα σε αυτούς που προωθούν την διεύρυνση ως απαραίτητο συστατικό για την επάνοδο στην κυβερνητική εξουσία και σε αυτούς που “υπερασπίζονται τον χαρακτήρα του ως κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς”

55

«Για ποιο λόγο μου ζητάνε να φορέσω μια στολή και να πάω δέκα χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι μου, να πετάξω βόμβες και σφαίρες σε σκούρους ανθρώπους στο Βιετνάμ, την ώρα που οι αποκαλούμενοι νέγροι στην Λούισβιλ αντιμετωπίζονται σαν σκυλιά και τους στερούνται τα πιο απλά ανθρώπινα δικαιώματα;

43

«H Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής». Ως εκ τούτου Η ΔΙΣ επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμμία θέση στην ζωή των Χριστιανών. Aπόσπασμα από την πρόσφατη ανακοίνωση της ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

33

Εισαγωγικά να ξεκαθαριστεί ότι η κυρία Ακρίτα δεν πήγε στην πορεία για τον Βασίλη Δημάκη με… γόβες. Τα παπούτσια ήταν κόκκινα αλλά δεν ήταν γόβες. Αυτά, γιατί άλλες κυρίες προκειμένου να την τη κακολογήσουν μπέρδεψαν το είδος των παπουτσιών. Ας είναι. Θα τους μείνει η κακία γιατί η πορεία είχε νόημα.

40

Η κυβέρνηση με τα πρόσφατα μέτρα που που ανακοίνωσε επιχειρεί να κρατήσει στην ζωή την εθνική οικονομία αντιλαμβανόμενη ότι βρίσκεται μπροστά στην φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας. Στους υπό φτωχοποίηση δεν περιλαμβάνονται μόνο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν από δύο ως δέκα εργαζόμενους.

46

 Το 1953 πέθανε ο Νικόλαος Πλαστήρας. Αφησε διακόσιες δεκάξι δραχμές στην ψυχοκόρη του και δέκα δολάρια. Αυτή ήταν η περιουσία του τότε πρωθυπουργού. Είναι σαφές ότι ο θρυλικός “Μαύρος καβαλάρης” πέθανε πολύ φτωχότερος από όσο ήταν όταν μπήκε στην πολιτική. 

35

Ολοι το ξέρουμε πως δεν γίνεται να μείνουμε για πάντα στα σπίτια μας. Οτι δεν μπορούμε να ζήσουμε κλειδαμπαρωμένοι περιμένοντας πότε θα βρεθεί το εμβόλιο που θα μας απαλλάξει από τον φονικό εφιάλτη.

56