makrigiannis_giannis

Ιταλό-φρενοκομείο, ελληνο-τρελοκομείο και ευρω-ψυχόδραμα

Γιάννης Μακρυγιάννης

Έχει χαθεί η μπάλα. Όχι η κανονική, αυτή θα τη βρούμε σε κάνα δυο βδομάδες στο μουντιάλ. Η άλλη, η πολιτική, η οικονομική, η κοινωνική.

Στην Ευρώπη μας προέκυψε η Ιταλία. Δεν είναι νέο το πρόβλημα. Το αντι-ευρώ και ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα είναι ισχυρό εδώ και χρόνια στη γειτονική χώρα. Τώρα όμως πήρε το πάνω χέρι. Θα δοκιμαστεί βέβαια στις νέες εκλογές, που αναμένονται εντός του καλοκαιριού πλέον, μετά το ολοκληρωτικό αδιέξοδο των πολιτικών διεργασιών τις τελευταίες ημέρες.

Στην Ιταλία απλώς επιβεβαιώθηκε η συνολική κρίση, που έχει η Ευρώπη και ειδικά η ευρωζώνη. Το να λέει κανείς ότι οι Ιταλοί τρελάθηκαν είναι μία εύκολη και βολική ίσως εξήγηση. Απλώς είναι περισσότερο «εύκολη» και «βολική» και λιγότερο εξήγηση.

Το απέδειξε και ο ίδιος ο Ιταλός πρόεδρος, ο Ματαρέλα. Ο οποίος αρνήθηκε να δώσει εντολή σχηματισμού σε μία κυβέρνηση, που πρότεινε η πλειοψηφία – όπως καταγράφηκε στις εκλογές, όχι μετρώντας ό,τι γουστάρουμε. Άσκησε το δικαίωμά του εκ του ιταλικού συντάγματος, αλλά ισχύει και το ότι ερμήνευσε κατά το δοκούν τη στάση, που θα τηρούσε η κυβέρνηση αυτή στο θέμα της ευρωζώνης. Δεν είδε για παράδειγμα ότι άλλα λένε πολλές φορές οι πολιτικοί πριν την εξουσία κι άλλα, αφού την αναλάβουν;

Και τι έκανε ο αθεόφοβος; Πρότεινε έναν υπαλληλάκο του ΔΝΤ, δικής του έμπνευσης και μηδενικής αποδοχής, για πρωθυπουργό! Πώς δεν πρότεινε τον λογιστή του ή και την ίδια τη Λαγκάρντ, έστω τον Τόμσεν; Δείγμα πλήρους αδιαφορίας και απαρέσκειας για τη λαϊκή βούληση, απλή και άδολη κουταμάρα ή τακτισκισμός για να κερδίσει χρόνο μπας κι αλλάξουν οι συσχετισμοί; Πιθανόν, όχι μόνο ένα από τα τρία, αλλά το ρίσκο είναι μεγάλο, αφού πλέον υπάρχει ενδεχόμενο να κερδίσουν κι άλλο οι αντιευρωπαϊστές. Οι δε Βρυξέλλες παρακολουθούν άναυδες, θερίζοντας απλώς ό,τι έσπειραν.

Πολιτικό φρενοκομείο δηλαδή!

Αλλά και στα καθ’ ημάς η πολιτική τρέλα δεν πάει στα βουνά. Ο Τσίπρας ζητάει εκλογές, ώστε η κυβέρνηση να μην δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα πολλά χρόνια με τις συμφωνίες που κάνει με τους δανειστές. Η Φώφη Γεννηματά και άλλοι, απορρίπτουν το αίτημα του Τσίπρα κατηγορηματικά! Ουπς, συγνώμη, νόμιζα ότι ήμασταν στο 2012 ή το 2014. Ακριβώς ανάποδα είναι τα πράγματα: Η Φώφη ζητάει εκλογές για να μην δεσμεύσει ο Τσίπρας τη χώρα σε νέα σκληρά μέτρα και υπέρογκα πλεονάσματα (μνημονιάρα κανονική, για να εξηγιόμαστε και να μην παρεξηγιόμαστε), χωρίς νωπή λαϊκή εντολή και ο Τσίπρας απορρίπτει κατηγορηματικά το αίτημα! Απλή αλλαγή ρόλων, με χρονοκαθυστέρηση μερικών ετών και δύο μνημονίων ακόμα (του τρίτου και του τέταρτου)!

Ό,τι έλεγε ο Τσίπρας στην κυβέρνηση Σαμαρά, το λέει η σημερινή αντιπολίτευση και ό,τι απαντούσε εκείνη η κυβέρνηση το επαναλαμβάνει τώρα ο Τσίπρας. Τρελοκομείο, εν ολίγοις.

Το… «καλύτερο»; Υπάρχει ασφαλώς σύνδεση ανάμεσα στο ιταλικό και το ελληνικό ζήτημα, καθότι όλοι σε ένα (ευρω) ψυχόδραμα ζούμε: Με τα συστήματα (αγορές και άλλα) να κλυδωνίζονται, λόγω της Ιταλίας, η Ελλάδα μόνο σε «καθαρή» έξοδο και σε (εύκολα και φθηνά) δανεικά από τις αγορές δεν μπορεί να ελπίζει. Η Γερμανία σκοτώνει τα όνειρα για το χρέος και η Ιταλία τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια και προς τις αγορές! Κοίτα αδελφέ μου κάτι συμπτώσεις!

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Ο τύπος με το παραλήρημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΗΣ τα πήρε τα χάπια του σήμερα??

χαχα

Δεν επανιδρύθηκε το κράτος; Δεν υπήρξε ισχυρή η "ισχυρή Ελλάδα";

Οι ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ έχεου παραφρονήσει...

Σχόλιο αλιευθέν στον ιστότοπο αυτόν. Το ανάρτησε παραφρονήσας ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΗΣ, (λόγω της επικείμενης εκλογικής συντριβής τους...), ως σχόλιο στο χθεσινό άρθρο με τίτλο: "Η Μακεδονία θα τους παρασύρει", ο κ. Μαρκόπουλος!!! Απολαύστε το: "Κάτσε να ελληνοποιήσει σε μια νύχτα 1 εκατομμύριο Πακιστανούς ο Τσίπρας και θα δούμε... 29/05/2018, 15:41 ποιός θα πάρει τις εκλογές! Τσίπρα και μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος, Ελληναράδες!"

Προφανώς ο παραφρονήσας ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΗΣ δεν έχει ιδέα...

Οι εκλογικοί κατάλογοι ταυτίζονται με τα δημοτολόγια. Προ των εκλογών, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι υποχρεωμένο να δώσει όλους τους εκλογικούς καταλόγους σε όλα τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν στις εκλογές, (σε μορφή ηλεκτρονικών αρχείων). Τα κόμματα μελετούν τους καταλόγους αυτούς και δίδουν οδηγίες στους εκλογικούς αντισπροσώπους τους, (οι οποίοι θα βρίσκονται σε κάθε εκλογικό τμήμα της χώρας...), ευθύς ως παρουσιασθεί για να ψηφίσει κάποιος αλλοδαπός να υποβληθεί ένσταση στην εφορευτική επιτροπή του εκλογικού τμήματος και να κληθεί η αστυνομία για να τον συλλάβει για το αδίκημα της "καταδολίευσης εκλογικού αποτελέσματος". Πόσοι ελληνοποιημένοι αλλοδαποί φαντάζεσθε ότι θα τολμήσουν να εμφανισθούν στα εκλογικά τμήματα;;; Προς ενημέρωση, το 2017 η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΩΝ ελληνοποίησε 33.000 αλλοδαπούς, (κυρίως αλβανούς)...

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην...

Στους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, ενόψεδι της επερχόμενης εκλογικής συντριβής των.

@

Νομίζεις ότι δεν φαίνεται ότι γράφεις comment μόνος σου για να τα κράξεις? Σιγά μην έγραψε τέτοια μπαρούφα Συριζαίος!

'Οταν με φιλάς στα χείλη, πως να μείνουμε δυό φίλοι;;;

'Οπως δηλώνει εμφατικά ο τίτλος του σχολίου μου, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι εφόσον με προκαλείς σεξουαλικά θα σου τον "σφυρίξω". Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με την πανάθλια συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΩΝ... Αφού ξεπουλάς την Μακεδονία μας. μου περικόπτεις την σύνταξη, μου επιβάλλεις πρόσθετο φόρο μειώνοντας το αφορολόγητο όριο, μου αυξάνεις τον 'Ενφια, (μέσω αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων), δεν μου αναγνωρίζεις έκπτωση από την φορολογία των ιατρικών δαπανών, θέλει πολλή φιλοσοφία για να αντιληφθείς ότι στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές θα σου τον "σφυρίξω";;;

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, να σας το σφυρίξω ή να μη σας το σφυρίξω;;;

'Οτι στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές, (οι οποίες μακάρι να γίνουν τον Οκτώβριο 2018), θα σας τον "σφυρίξω" ηχηρότατα ψηφίζοντας μαζί με όλη την οικογένειά μου τη Νέα Δημοκρατία;;;

Θα προσέλθω στο εκλογικό τμήμα...

Των αμέσως επόμενων εθνικών εκλογών την 21η Οκτωβρίου 2018, σφυρίζοντας εύθυμα και χαρωπά, προκειμένου να ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία και να τον "σφυρίξω" στους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ!!!

Το γοργόν και χάριν έχει...

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, εάν δεν ακούτε ήδη τα σφυρίγματα όσων προετοιμάζονται να σας τον "σφυρίξουν" στις εκλογές του Οκτωβρίου 2018, καλόν θα είναι να επισκεφθείτε ωτορινολαρυγγολόγο!!! Μετά τις εκλογές θα χρειασθείτε τη βοήθεια ιατρών άλλης ειδικότητας...

Μετράνε αντίστροφα οι ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ.

Πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποβολή των ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΩΝ από τη εξουσία μέσω της συντριπτικής ήττας την οποία θα υποστούν στις εθνικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή, 26-05-2019, (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές) ή την Κυριακή, 21-10-2018. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο ίδιος και η οικογένειά μου θα ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, "σφυρίζοντάς τον" στους αχρείους απατεώνες.

Ομολογία της συντριβής του σύριζα, από την φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Public Issue,...

(Πρόκειται για τα στοιχεία της μηνιαίας τακτικής δημοσκόπησης και αφορούν τον Μάϊο 2018). "Δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση οι πολίτες σε ποσοστό 86% - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Απαισιόδοξα τα νοικοκυριά για την οικονομική τους κατάσταση Την αρνητική εικόνα που διαμορφώνεται και παγιώνεται για την κυβέρνηση στην κοινή γνώμη αποτυπώνουν τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue. Όπως προκύπτει, το 77% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 56% ζητάει να γίνουν εκλογές και το 74% εκτιμά αυτές θα τις κερδίσει η ΝΔ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με τα ποσοστά του μάλιστα να είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ τον ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Μάλιστα, από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος από το τέλος σε δημοφιλία και μικρότερη δημοτικότητα από αυτόν έχουν μόνο οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%. Το 51% εκτιμά ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα χειροτερεύσει τον επόμενο χρόνο, ενώ το 55% περιμένει χειρότερη την προσωπική του οικονομική κατάσταση. Όλα τα παραπάνω «αντικατοπτρίζονται» και στην παράσταση νίκης, όπου η ΝΔ καταγράφει μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 74%, έναντι 18%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 8% Οι πολίτες παράλληλα σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ το 34% απαντά πως δεν χρειάζεται".

Νέα Δημοκρατία 34,992 %, Σύριζα 22,985 %, Κίνημα Αλλαγής 9,517 %, Χρυσή Αυγή 7,760 %, ΚΚΕ 6,442 %.

Χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης από γνωστή φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων. Τα πραγματικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής, (η οποία διεξήχθη από την φιλοσυριζαία εταιρία Palmos Analysis και δημοσιεύθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο tvxs του συριζαίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου...), στο τελικό μέγεθος το οποίο δίσουν όλες οι δημοσκοπήσεις παγκόσμια, (πλην Ελλάδος...), δηλαδή: "πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία 34,992 %, Σύριζα 22,985 %, Κίνημα Αλλαγής 9,517 %, Χρυσή Αυγή 7,760 %, ΚΚΕ 6,442 %. Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 157, Σύριζα 70, Κίνημα Αλλαγής 29, Χρυσή Αυγή 24, ΚΚΕ 20. Συμπέρασμα: Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές αυτοδύναμη και σε συνεργασία είτε με το Κίνημα Αλλαγής, είτε με τη Χρυσή Αυγή, μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πόσο απέχουμε από τις πιθανές ημερομηνίες εκλογών σήμερα;;;

Εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν την 21-10-2018, απέχουμε εκατόν σαράντα τρεις, (143), ημέρες από σήμερα!!! Εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν την 26-05-2019, (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές), απέχουμε τριακόσιες εξήντα, (360), ημέρες από σήμερα!!! Σε κάθε περίπτωση, η αντιστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και μέρα που περνάει δεν θα ξαναπεράσει. Συνεπώς, οι υπολειπόμενες ημέρες διακυβέρνησης της πατρίδας μας από τους πανάθλιους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ είναι πλέον μετρημένες!!!

Να είσαι καλά φίλε!

Μας ανεβάζεις το ηθικό και μας διασκεδάζεις με τα σχόλιά σου. Οι ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ στον χώρο εργασίας μου, (στους οποίους προωθώ ηλεκτρονικά διάφορα σχόλια), τα έχουν βάψει κατάμαυρα!!!

Μαύρο, κατάμαυρο, πίσσα και δαγκωτό παντού...

Στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές εγώ και η οικογένειά μου θα ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, με χέρια και με πόδια. Στον τσίπρα και το αχρείο σκυλολόϊ του σύριζα θα το ρίξουμε μαύρο, κατάμαυρο, πίσσα και δαγκωτό παντού...

Το ίδιο θα πράξω εγώ και η οικογένειά μου.

Συμφωνούμε απολύτως και θα πράξουμε ακριβώς το ίδιο, "σφυρίζοντάς τον" στους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ!!!

Δημόκριτος

Ηταν λογικός ο Ανεπροκοπάκης που υπέγραψε να γίνει υπουργός οικονομικών ο Μπαρουφάκης και είναι τρελός ο Ματαρέλα που εμποδίζει το Italexit;Με τετοιες απόψεις δεν είναι περίεργο που χρεοκοπήσαμε.

ΑΝΙΚΗΤΗ...ΙΤΑΛΙΚΗ...ΜΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ..ΚΥΒΕΡΝΑ..ΤΗΝ..ΙΤΑΛΙΑ...ΕΔΩ..ΚΑΙ.........80..ΧΡΟΝΙΑ..? ΠΟΙΟΣ...ΑΝΕΒΑΖΕΙ...ΚΑΙ...ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.....ΑΝΑ...ΕΞΑΜΗΝΟ..? ΤΑ...ΠΛΟΚΑΜΙΑ...ΤΗΣ...ΙΤΑΛΙΚΗΣ....ΜΑΦΙΑΣ....ΕΛΕΓΧΟΥΝ...ΤΑ....ΠΑΝΤΑ. ΑΚΟΜΗ...ΚΑΙ...ΤΗΝ...ΣΥΛΛΟΓΗ.....ΤΩΝ....ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ......ΤΗΣ....ΧΩΡΑΣ.!!! ΠΟΙΟΣ...ΑΠΕΙΛΕΙ...ΣΗΜΕΡΑ...ΤΟΝ...ΠΡΟΕΔΡΟ......ΤΗΣ....ΧΩΡΑΣ...? ΤΟ...ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.....ΤΗΣ...ΜΑΦΙΑΣ....ΜΕ...ΠΙΟΝΙΑ...ΤΑ....ΠΕΝΤΕ..ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ...ΤΗΝ...ΛΙΓΚΑ. Η κίνηση του Σέρτζιο Ματαρέλα, να φρενάρει το σχηματισμό κυβέρνησης των λαϊκιστών, είχε ως συνέπεια να δεχθεί ακόμη και απειλές για τη ζωή του. Η απόφαση του προέδρου της Ιταλίας να αποδεχθεί τον Πάολο Σαβόνα ως υπουργό Οικονομικών, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των υποστηρικτών της Λέγκας και του Κινήματος 5 Αστέρων. Οι πιο ακραίοι από αυτούς, εύχονταν στον Ιταλό πρόεδρο να έχει την ίδια μοίρα με τον αδελφό του. Ο ΠΙΕΡΣΑΝΤΙ ΜΑΤΑΡΕΛΑ, πρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ το 1980. Τον πυροβόλησε εκτελεστής της μαφίας και πέθανε στα χέρια του μικρότερου αδελφού του.

Sanos Pkourletis

Πέστα κυρ Γιάννη! Δεν άφησε ο Ματαρέλλας τον Ιταλό Βαρουφάκη να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του. Δεν είδε ο νενέκος πόσο καλά τα πήγαμε εμείς.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία