makrigiannis_giannis

Δώστε μας πίσω, έστω το ποδόσφαιρο!

Γιάννης Μακρυγιάννης

Σε μια χώρα που η καλύτερη προοπτική για τους πολίτες της είναι το... διαβατήριο και η φυγή στα ξένα, θα ήταν τουλάχιστον υπερβολή να περιμένει κανείς ότι θα υπάρχει έστω κι ένας τομέας να λειτουργεί σωστά. Ούτε φυσικά και το ποδόσφαιρο!

Παρότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι απλά, με την εφαρμογή και μόνο των μοντέλων του εξωτερικού και ακολουθώντας την κοινή λογική, το ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάζει επί πολλά έτη τώρα κάθε δυνατή παθογένεια στο έπακρο. Βία όλων των μορφών, χουλιγκανισμός, γκαγκστερισμός, ανομία, διαφθορά, στημένοι αγώνες και ολόκληρα πρωταθλήματα, που κρίνονταν σε “παράγκες”, παράγοντες στην πλειονότητά τους της κακιάς ώρας, ενίοτε και του κοινού ποινικού δικαίου - με ένα λόγο σήψη, βαθιά σήψη και κατάπτωση.

Απόρροια όλων αυτών φυσικά, η κακή ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η μη έλευση καλών ξένων παικτών, η φυγή των δικών μας ταλέντων, η εμφάνιση των οποίων γίνεται πλέον όλο και πιο σπάνια και τελικά η απαξίωση και της εθνικής ομάδας, παρότι έκανε το 2004 το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα όλων των εποχών.

Όταν αναφερόμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η έννοια της ευνομούμενης πολιτείας, ακούγεται σαν ειρωνεία και ανέκδοτο. Όλες μα όλες οι κυβερνήσεις, έκαναν στην περίπτωση του ποδοσφαίρου, τα στραβά μάτια και εμφανίζονταν εξοργιστικά ανίκανες να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα. Συχνά δε, οι κυβερνήσεις “έπαιζαν” με τα κάθε λογής συμφέροντα που ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, για να τα έχουν καλά με τον “κόσμο” των ομάδων. Χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χαρίστηκαν για παράδειγμα, εις υγεία των κορόιδων.

Η τωρινή κυβέρνηση έκανε ένα μέγα λάθος. Έχοντας απέναντί της ένα σκληρό και πανίσχυρο σύστημα, θεώρησε ότι το καλύτερο θα ήταν να το αντικαταστήσει με ένα άλλο, της ίδιας, αν όχι χειρότερης εκδοχής. Και μπήκε στο νταραβέρι, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Χάιδεψε, ενίσχυσε και τελικώς αποθράσυνε εντελώς έναν επιχειρηματία, που υποσχέθηκε ότι θα “καθαρίσει” το παλιό σύστημα. Η κυβέρνηση δεν είδε, ή δεν θέλησε να δει ότι πίσω από την “υπόσχεση” αυτή κρύβεται η αναπαραγωγή του ίδιου μοντέλου τελικά – ενίοτε και σε πιο άγρια μορφή, όπως έδειξαν τα γεγονότα στην Τούμπα την Κυριακή, με το ρεβόλβερ να κάνει βόλτες στο κέντρο του γηπέδου!

Ανέχτηκε φαινόμενα, όπως τα αδιανόητα έκτροπα (με τα μαχαιρώματα) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πέρσι. Κάνανε στην κυβέρνηση ακόμα και πλάκα με το “πέτσινο” γκολ εκείνου του τελικού! Άλλαξε τις δομές της αθλητικής δικαιοσύνης και είδαμε όλοι πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη “δικαιοσύνη” με την πρώτη υπόθεση της Τούμπας. Αλλάξανε απλώς τα κόζια της διαιτησίας και η “παράγκα” απέκτησε ένα πιο “βόρειο” άνεμο, όταν τη φύσαγε μέχρι τώρα τώρα και εδώ και πολλά χρόνια, αποκλειστικά ο δαφνοστεφανωμένος εφηβικός “νοτιάς”!

Η κυβέρνηση συμμάχησε με τις “νέες δυνάμεις” του χώρου, εκλαμβάνοντας όλη την ιστορία του ποδοσφαίρου, ως ένα πεδίο άσκησης εξουσίας. Και “έπαιξε” με εκείνον που θέλησε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, απελευθερώνοντας στην πραγματικότητα καινούργια τέρατα.

Αντί να παράσχει στην Πολιτεία όλα τα νομικά και άλλα μέσα, να συνεργαστεί με τους διεθνείς φορείς του ποδοσφαίρου (διεφθαρμένοι είναι και αυτοί, αλλά τουλάχιστον έχουν μία έγνοια για το προϊόν, που πουλάνε), να εφαρμόσει απλώς το νόμο απαρέγκλιτα, με τη μέγιστη αυστηρότητα, θέλησε να παίξει “μπάλα”. Αλλά όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα, στο τέλος σε τρώνε οι κότες – ή άλλως, τρως τα γκολ και τα αυτογκόλ με το τσουβάλι!

Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν είναι η λύση. Διακοπές έγιναν και τις προηγούμενες χρονιές, χωρίς αποτέλεσμα. Σύγκρουση θέλει με τα ισχυρά συμφέροντα του ποδοσφαίρου (παλαιά και νέα) και τους μεγαλοσχήμονες παράγοντες, πολλοί εκ των οποίων είναι και κυβερνητικοί φίλοι. Διότι εδώ φτάσαμε να μην χουλιγκανίζουν οι οπαδοί και να χουλιγκανίζουν οι παράγοντες!

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Sanos Pkourletis

Κυρ Γιάννη, Τι εννοείς? Θες να πείς πως δεν τα καταφέρνει καλά ο Αλέξης?

Τα πραγματικά προβλήματα...

Οι προσωπικές διαφορές που θα προκύψουν από τον επανυπολογισμό θα κοπούν σε ποσοστό έως 18% - Έως και 300 ευρώ η απώλεια τόσο στην κύρια σύνταξη, όσο και την επικουρική Προσωπική διαφορά που αντιστοιχεί έως και στο 40% της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, ο οποίος πρέπει να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα, έως τις 31 Μαρτίου. Αρμόδια στελέχη του ΕΦΚΑ εκτιμούν ότι η επίπονη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί ίσως και νωρίτερα καθώς εκκρεμεί μόνον ο επανυπολογισμός των συντάξεων των ειδικών ταμείων (πρώην Ταμεία ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών καθώς και μηχανικών και δικηγόρων), που θεωρείται πιο δύσκολος από τεχνικής άποψης. Στο τέλος του 2018 θα γίνει επανέλεγχος για να ενσωματωθούν τυχόν αλλαγές (ενηλικίωση παιδιών, νέοι συνταξιούχοι) ώστε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, να πιστωθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων οι νέες μειωμένες συντάξεις. Το ποσοστό των συνταξιούχων που θα υποστεί μειώσεις, έστω και μικρές, φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες το 70%. Όπως ορίζει η σχετική διάταξη, οι προσωπικές διαφορές που θα προκύψουν από τον επανυπολογισμό θα κοπούν σε ποσοστό έως 18% το 2019.Το μαχαίρι, όμως, δεν σταματά σε αυτό το ποσοστό. Οι μειώσεις θα φτάσουν στο 25%, γιατί το 2019 δεν κόβεται μόνο η σύνταξη, λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων. Η απώλεια υπολογίζεται ότι θα φτάνει έως και 300 ευρώ και δεν θα αφορά μόνο την κύρια σύνταξη αλλά και την επικουρική. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μειώσεις έως 18% θα υποστεί το 50% των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης που εμφανίζουν προσωπική διαφορά και είχαν γλιτώσει από τη σφαγή του φθινοπώρου του 2016 λόγω του πλαφόν των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Οι παράγοντες της ασφάλισης πιστεύουν ότι θα διασωθούν μόνο οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρική κάτω από 200 ευρώ και το άθροισμα κύριας και επικουρικής δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Μαύρο και δαγκωτό στον σύριζα και...

Στον τσίπρα θα το ρίξω στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Ο λόγος είναι απλός. Η οικονομική μου κατάσταση πρόκειται να επιβαρυνθεί τρομερά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τον υποβιβασμό του ορίου για αφορολόγητο εισόδημα, (όλα "κατορθώματα της πανάθλιας συγκυβέρνησης συριζα- ανελλ...). Πρακτικά, για εμένα σημαίνει μείωση του ετήσιου εισοδήματός μου κατά 25 % τουλάχιστον. Είναι αυτονόητο ότι θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία. Με χέρια και με πόδια!!!

S

Γι αυτό φίλε, που συμφωνώ ότι αυτά είναι τα προβλήματα (εγώ που έχω πατέρα συνταξιούχο, μπαίνω σχεδόν καθημερινά στον ΕΦΚΑ, για να δω πότε θα υπολογιστεί η προσωπική διαφορά), οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα το φθινόπωρο για να γίνουν οι μειώσεις με ΝΔ στην εξουσία. Τότε ο Τσίπρας θα γκαρίζει και θα λέει ότι εγώ θα αγωνιζόμουν για να μην γίνουν οι μειώσεις. Απλώς τις ψήφισα, αλλά όταν θα βγαίναμε θα έπαιρνα τα μέτρα πίσω. Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

Ανίκανα λαμόγια...

Στο θολό μυαλό των αριστερών, ο μόνος στόχος είναι η κατάληψη της εξουσίας και η διατήρηση της με κάθε τρόπο. Η διακυβέρνηση , ευημερία των πολιτών, το ανέβασμα του κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου, το όραμα για καλύτερη ζωή, η ασφάλεια της χώρας, το εθνικό φρόνημα, η ανταγωνιστικότητα σε διεθνές επίπεδο , η προσήλωση σε στόχους και η υλοποίηση , είναι άγνωστες έννοιες για τα περιθωριακά, γεμάτα συμπλέγματα άτομα που είναι ο κορμός της "αριατεράς"... Σε κάθε κοινωνία υπάρχει ένα περιθώριο, αλλά δεν του δίνει κανείς την εξουσία ... Στην Ελλάδα αναθέσαμε στο ακόμη πιο περιθωριακό κομμάτι της να κάνει "πειράματα" στην πλάτη ενός λαού... Ό,τι συμβαίνει, είναι απλά η επιβεβαίωση της πραγματικότητας στην πορεία του "αριστερού Τσίπρα" στην αποσύνθεση , το σάπισμα, μέχρι να εξαφανιστεί... Ας ελπίσουμε να μην ζημειώσει άλλο την χώρα με την βρωμερή και ανίκανη παρουσία του, μέχρι να "σφυρίξει" ο λαός στις εκλογές την λήξη του , και χωρίς να έχει κανένα κουμπουροφόρο "Σαβίδη" να διακόψει τον αγώνα... ( Αν και θα θελε όπως κάθε φασίστας τύπου Μαδούρο που θαυμάζει)...

Άσε μας ρε φασίστα

Μας έχετε πρήξει με την αριστερά και τον Μαδούρο.Πρώτα πρώτα ούτε ο ΣΎΡΙΖΑ ούτε ο Μαδούρο είναι αριστερά. Δεύτερο, σχετικά με τη νοσταλγία για τους παλιούς καλούς δεξιούς καιρούς στο ποδόσφαιρο μόνο δύο λόγια. Έχεις ιδέα ότι αρκετές φορές δεν υποβιβάστηκαν μεγάλες ομάδες του λεκανοπεδίου ενώ αποδεδειγμένα έπρεπε να υποβιβαστούν για "συναισθηματικούς λόγους ";Ξέρεις πόσες φορές δεν επετράπηκε να πάρει πρωτάθλημα άλλη ομάδα, γιατί το είχε αγκαζέ ο εκλεκτός των λαμογιοκυβερνώντων Ολυμπιακός;Και αυτά μόνο σχετικά με το ποδόσφαιρο που είναι το λιγότερο, το ελάχιστο.

Αριστεράντζες, τελειώσατε!!!

Να σου το θέσω απλά και κατανοητά: Μεταξύ οιουδήποτε αριστερούν κόμματος και της Χρυσής Αυγής, προτιμώ τη Χρυσή Αυγή. 'Ενα εκατομμύριο, (1.000.000), φορές περισσότερο. Αριστεράντζες, τελειώσατε!!!

.

Είστε σε καλό δρόμο κι εσύ κι ο αρθρογράφος. Πήρατε πίσω τις Κυριακές σας, λίγο είναι; Υπομονή, έξη μερούλες μείνανε.

.

Σώνει και καλά τώρα.Χαρακτηρισμός,πολιτικό σχόλιο και στο τέλος τσουουπ! ο Ολυμπιακός. Μπαμ κάνετε ρε στερημένοι.

Ποιός είναι φασίστας ρε;

Ποιός είναι φασίστας ρε ;;; Το κάθε κουμμούνι που δεν έχει επιχειρήματα "βαφτίζει" τον άλλο φασίστα και μετά πίνει άλλη μια ρουφηξιά από τον φραπέ του και μιά τζούρα από τον μπάφο... Εκεί τελειώνουν τα επιχειρήματα... Ακού λοιπόν βάρδια του 0,60: Οι λιμασμένες "αριστερές ακρίδες" που πέσατε με όλο σας το σόι και τους φίλους σας στο "πτώμα" του ελληνικού δημοσίου", έχετε σαν μόνο στόχο να αρπάξετε ότι μπορείτε, όσο χρόνο σας απόμένει... Δεν έχετε κανένα ηθικό ενδοιασμό να κάνετε οτιδήποτε, δεν έχετε, ιδεολογία, αρχές, στόχους εκτός της εξουσίας για το χρήμα. Αντιπροσωπεύετε κάτι λιγότερο από το 10% (ακόμη...) και αποκαλείτε όλους τους άλλους εχθρούς και φασίστες... Στις ελάχιστες μετρημένες μέρες που γατζώνεστε στην εξουσία , τουλάχιστον μην προκαλείτε τον κόσμο ...

Συνεχίζεις να προκαλείς καραγκιοζάκο..

Κοπριτάκο συνεχίζεις να βρίζεις με την κασέτα περί "φασίστα" σε όποιον εκφράζει άλλη άποψη. Λογικό στο συμπλεγματικό σύμπαν που λειτουργεί το μυαλό σου ( ή η υπηρεσία που "δουλεύεις" για 0,60) , να πάσχεις από μανία καταδιώξεως... Λοιπόν κουμμουνιστάκο, πρώτον το δημόσιο σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία του Υπουργείου , απασχολούσε το 2014 περίπου 620 χιλιαδες και σήμερα περίπου 720... Οι επιπλέον προσλήψεις αχρήστων κηφήνων σαν εσένα , με σκοπό να ψηφίζουν και όχι να υπηρετούν τον πολίτη είναι έγκλημμα. Κομματόσκυλα, γκόμενες/οι και μετακλητοί ( σαν τον λαστιχά της Σαντορίνης) αρμέγουν το υστέρημα των Ελλήνων... Αν δεν σ' αρέσει , δυστυχώς για έσένα , αυτή είναι η αλήθεια.. Δεύτερον , το "σχέδιο" Τσίπρα να διορίσει με 6 μηνα ανέργους αποσκοπεί στον χυδαίο εκβιασμό τους ... ( ψηφίστε μας , αν έλθει ο Μητσοτάκης θα σας διώξει...) . Χαμένη υπόθεση είσαι, αλλά πάρτο χαμπάρι: ότι πιάνει η κομπλεξική , περιθωριακή αριστερά τα κάνει σκατά .. Ακόμη και το πρωτάθλημα .. ΥΓ . Δουλεύω κοπριτάκο χρόνια , 12 ώρες την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα , για να τρέφω "καρανίκες" σαν εσένα..

Ίσα ρε φασίστα!

Για ποιο ελληνικό δημόσιο γράφεις ρε άνθρωπε; Πήγαινε σε καμμια υπηρεσία για καμιά δουλειά σου να δεις πόσοι έχουν απομείνει μέσα.Αλλά έχεις δίκιο. Αν ζεις με τις συντάξεις των παπουδων μόνο μέχρι το καφενείο θα πηγαίνεις για να βρίζεις το δημόσιο στο οποίο για να σε προσλάβουν κάποτε φιλούσες κατουρημένες ποδιές. Αλλά φαίνεται δεν σε προσέλαβαν και τώρα βγάζεις τα απωθημένο σου.

ευρωπέας κοπρίτης

Συμφωνώ ότι το "ελληνικό" πρωτάθλημα δεν πρέπει να διακοπεί ΑΛΛΑ να καταργηθεί μια και καλή.Οι εκβαρβαρισμένοι γραικύλλοι τα έχουν σαπίσει όλα.

σελω μπαλα ΤΙΩΡΑ

μαμα μπαλα! μου τι πηρε ο κακος αλ6ς! ουαααααα

Έλεος

Από τα 14 μέχρι στιγμής σχόλια, τα 11 τα έχω ξαναδιαβάσει πολλές φορές, τα δε 8 πάρα πολλές φορές. Μόνο 2 ορίτζιναλ. Έλλεψη φαντασίας; Κακώς νοούμενη προπαγάνδα; Ότι και νάναι είναι κουραστικό.

Συριζαίϊκες μπαρούφες...

Παλληκάρι, τι παριστάνεις;;; Τον αυτοδιορισμένο επόπτη του διαδικτύου;;; Ο κάθε σχολιαστής στέλνει προς ανάρτηση όποιο σχόλιο εκτιμά ως κατάλληλο για την περίσταση και ο διαχειριστής του ιστότοπου απαοφασίζει εάν θα αναρτηθεί ή όχι. Εσύ, τι ζόρι τραβάς, πέραν του ότι η συντριπτική πλειονότητα των σχολίων είναι κατά του Σύριζα και το γεγονός αυτό σε τσούζει;;;

Τσούζει πολύ, αλλά θα τσούξει...

Πολύ περισσότερο το βράδυ της ημέρας διεξαγωγής των αμέσως προσεχών εθνικών εκλογών, συριζοτρόλλ!!!

Αφιερωμένο στο συριζοτρόλλ..

"Tα στοιχεία... | 08:49 Δείχνουν ότι διανύουμε τον 38ο μήνα συνεχούς διακυβέρνησης της πατρίδας μας από την πανάθλια συγκυβέρνηση συριζανέλλ και τον 26ο μήνα συνεχούς συντριπτικής δημοσκοπικής υπεροχής της Νέας Δημοκρατίας έναντι του σύριζα. Απώτατο χρονικό σημείο για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών είναι η Κυριακή, 19 Μαίου 2019, (δηλαδή η ημέρα διεξαγωγής των ευρωεκλογών). Το χρονικό αυτό σημείο απέχει πλέον περίπου δεκατέσσερις, (14), μήνες, από σήμερα, (14-03-2018). Προφανώς, η κουμπούρα του συριζαίου Σαββίδη θα συμβάλλει ώστε η τάση αυτή να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο..." Με τις υγείες σου συριζοτρόλλ!

Αποστομωτική απάντηση...

Εύγε φίλε. 'Εδωσες άμεσα αποστομωτική απάντηση στο συριζοτρόλλ!

avenger

Άπλυτε συριζαίε, ιδεοληπτικέ συμμορίτη, εμμονικέ ινστρούκτουρα της κακιάς ώρας, λιγδιασμένη κοτσίδα, όταν θα μιλάς (όπως χθές το πρωί στο ράδιο που είχα την ατυχία να σε ακούσω και δεν θα γίνει ποτέ ξανά) ή θα γράφεις για τον ΘΡΥΛΟ του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού θα είσαι ταπεινός και μετρημένος. Εφόσον βέβαια σέβεσαι τη Δικαιοσύνη.

Όταν ο πρωθυπουργός σαλιώνει...

Τον φάκελλο ο οποίος διαθέτει αυτοκόλλητο, (για να ασφαλίσει το ψηφοδέλτιο το οποίο έχει τοποθετήσει εντός του φακέλλου), τι άλλη χρείαν έχομε μαρτύρων περί της παντελούς ανικανότητος του ατόμου;;;

Καμμία!!!

Καμμία!!!

Το πράγμα είναι ηλίου φσαεινότερον...

Το άτομο είναι παντελώς ακατάλληλο.

Ουστ, συριζαίοι λεχρίτες!!!

Απέραντη περιφρόνηση, βαθύτατη αηδία και εντινότατη αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα τα οποία καταλαμβάνουν οποιονδήποτε νουνεχή πολίτη διαβάζοντας το σημερινό άρθρο... Το μόνο σχόλιο το οποίο μπορεί να εκφράσει επαρκώς την κατάσταση είναι το ακόλουθο: "Ουστ. συριζαίοι λεχρίτες!!!"

Τι σημαίνει λεχρίτης;;;

λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος, Ουσιαστικό λεχρίτης αρσενικό = ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος

Δεκατέσσερις, (14), μήνες και...

Δεκατέσσερις, (14), μήνες και τέσσερις, (4), ημέρες... | 13/03/2018 05:24 Ως υπόθεση εργασίας θεωρούμε ότι η συγκυβέρνηση των αθλίων συριζανέλλ, θα διεξαγάγει τις εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την Κυριακή, 19-05-2019. Πόσο απέχει η πλέον η ημερομηνία αυτή, από σήμερα, 13-03-2018;;; Απέχει, δεκατέσσερις, (14), μήνες και τέσσερις, (4), ημέρες...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία