makrigiannis_giannis

Η συνεπιμέλεια είναι η λογική εξέλιξη

Γιάννης Μακρυγιάννης

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ την πολλές φορές εντελώς προβλέψιμη συζήτηση που γίνεται γύρω από το θέμα της κοινής επιμέλειας των τέκνων.

Μία συζήτηση που πήρε φωτιά τώρα τελευταία, λόγω και μίας εξόχως προοδευτικής και ριζοσπαστικής, όσο και σοφής και δίκαιης δικαστικής απόφασης, που αναγνωρίζει ουσιαστικά τους ίσους ρόλους πατέρα και μητέρας στην ανατροφή του παιδιού. Η συζήτηση είναι εν πολλοίς προβλέψιμη, ειδικά επειδή γίνεται σε μία αφόρητα συντηρητική κοινωνία, με στείρα αναπαραγωγή στερεοτύπων, έκφραση άκρως υποκειμενικών απόψεων, χωρίς την παραμικρή σχέση με την επιστήμη, περιπτωσιολογικών καταστάσεων και πολύ… κόμπλεξ έως… χολή! Στις πιο αγαθές και μόνο περιπτώσεις, οι εκφραστές των αναχρονιστικών μοντέλων, έχουν στο μυαλό τους μία γυναίκα – μάνα από περασμένες δεκαετίες, που καθόταν στο σπίτι με μοναδική αποστολή το μεγάλωμα των παιδιών – το οποίο μεγάλωμα βέβαια γινόταν και χάρη στον κουβαλητή – πατέρα, αλλά αυτό το τελευταίο το ξεχνούν, προκειμένου να υπερτονίζουν το ρόλο της μητέρας.

Το θέμα βεβαίως δεν είναι ακριβώς η δημόσια συζήτηση. Σε αυτή είναι λογικό να βγαίνουν τελικά τα… εσώψυχα και να αντικαθίσταται η ουσία, που είναι το πώς θα μεγαλώσει πραγματικά το παιδί, από τον ανταγωνισμό των δύο φύλων ή και ρεβανσισμό σε κάποιες περιπτώσεις – ο νοών νοείτω.

Το θέμα είναι η Πολιτεία και, στην παρούσα φάση, η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Η οποία θέλει να παρουσιάζεται ως προοδευτική σε θέματα Δικαίου, ανοιχτή στις τομές και υπέρμαχος της Δικαιωμάτων, αλλά εδώ κάνει την πάπια (ή την κότα, διαλέγετε).

Μία κυβέρνηση και ένα υπουργείο Δικαιοσύνης, που ζυγίζει πρώτα αντιδράσεις, ψήφους και επιπτώσεις μίας προοδευτικής, αναγκαίας και επιβεβλημένης τελικά, αλλαγής δεν είναι ακριβώς η επιτομή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ούτε όσο ριζοσπαστική και μεταρρυθμιστική θέλει να παρουσιάζεται, αλλά απλός ψηφοθήρας και με τη λογική της συντεχνίας.

Κι αν δεν κάνει σήμερα, ετούτη η κυβέρνηση ένα βήμα αποκατάστασης μίας αναχρονιστικής κατάστασης, η οποία αναγνωρίζει και αναπαράγει γονείς δύο ταχυτήτων, δύσκολα θα κάνει οποιαδήποτε άλλη στο σύντομο μέλλον φοβάμαι. Υπό αυτή την έννοια, η κυβέρνηση τούτη έχει μεγάλη ευθύνη και δεν δικαιούται να κάνει τα στραβά μάτια.

Οφείλει να αναγνωρίσει το δικαίωμα της κοινής επιμέλειας, που πρέπει προφανώς να εφαρμόζεται, λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα κάθε περίπτωσης. Όταν για παράδειγμα οι γονείς μένουν σε διαφορετικές πόλεις, πρέπει να βρεθεί μία λειτουργική και πιο ευέλικτη λύση. Αλλά μην ακούω αηδίες ότι το παιδί δεν μπορεί να αλλάζει περιβάλλοντα και ταλαιπωρείται πηγαίνοντας πέρα δώθε στα σπίτια των δύο γονέων. Τα παιδιά έχουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό προσαρμοστικότητας, απ’ όσο θέλουν να νομίζουν οι μητέρες κυρίως.  

Στην ουσία υπάρχουν δύο βασικές ομάδες ανθρώπων, που εμπλέκονται στη συζήτηση. Αυτοί που πιστεύουν αυτό που λέει ο Καρλ Γιούνγκ και οι άλλοι, που πλασάρουν κάθε αδιανόητη δικαιολογία για να δικαιώσουν το εγώ τους μέσα από το παιδί.

Για την ιστορία, ο Γιούνγκ λέει με λίγα λόγια ότι «το έξω είναι ο πατέρας, το μέσα η μητέρα». Και προφανώς όσο αναγκαίο είναι το ένα, είναι και το άλλο.

Και εξηγεί:

«Ένα παιδί μεγαλώνει και αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα της μητέρας και εκεί προστατεύεται από τις απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες του έξω κόσμου. Μετά τη γέννα, μέχρι να αυτονομηθεί το παιδί χρειάζεται ακόμα την προστασία της μητέρας.

Εδώ έρχεται ο πατέρας, μέσα από την καλή σχέση μεταξύ τους, να βοηθήσει το παιδί να χαλαρώσει τους δεσμούς του με την μητέρα και να αρχίσει τα δικά του βήματα στον κόσμο, να αναπτύξει την αυτοεκτίμησή του, την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και να αυτονομηθεί από την μητέρα. Υπό την προστασία του πατέρα το παιδί εξερευνά τον έξω κόσμο, έτσι ώστε να μην παλινδρομήσει στην ενδομήτρια εμπειρία.

Ανεξάρτητα από το φύλο του παιδιού, ο πατέρας στην αρχή της ζωής του παιδιού, είναι η πηγή της προστασίας από τις δυνάμεις της παλινδρόμησης. Βοηθά να δομήσει το παιδί τα όριά του, την ταυτότητά του, λύνοντας το συμβιωτικό στάδιο με την μητέρα, να έχει αίσθηση του εαυτού του, να λέει ναι ή όχι, τόσο στον έξω κόσμο, όσο και στον κόσμο των ενστίκτων και των επιθυμιών.

Η αρσενική αρχή είναι αυτή που βοηθά τον άνθρωπο να εδραιώσει τα όριά του, να βρεί την ταυτότητά του και αυτή η αρσενική δύναμη επίσης, (animus), φέρει τη θηλυκή αρχή έξω στον κόσμο, για να εκφραστεί. Ο γάμος αυτών των δύο αρχών επιφέρει την ισορροπία και την αρμονία.

Ο πατέρας δημιουργεί ένα ασφαλές μέρος για το παιδί που έχει γεννηθεί, στη θέση της ασφάλειας που το παιδί βίωνε στην μήτρα. Μεγαλώνοντας το παιδί, το βοηθά να διαπραγματευθεί με τον έξω κόσμο και να δομήσει την δική του Persona».

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Σύζυγος, μάνα και γιαγιά

Το παιδί έχει ανάγκη από μία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με αγαπημένους τους γονείς του. Που θα ζουν στο ίδιο σπίτι. Αυτό είναι το ιδανικό και το σωστό. Παρατηρώ τα σχόλια και βλέπω ότι ακόμη και μετά το διαζύγιο κυριαρχεί το μίσος προς τον/την πρώην σύντροφο. Ακόμη και μετά το διαζύγιο ο εαυτούλης μου πάνω από το παιδί. Εν ολίγοις σκοτίστηκαν για το παιδί και τις ανάγκες του. Απλώς ποιός θα υπερισχύσει!! Προσέχετε πριν παντρευτείτε και κάνετε παιδιά που τα κάνετε δυστυχισμένα. Από όλα αυτά τα διαζύγια που με ευκολία βγαίνουν το 1/5 και αν δικαιολογούνται. Τα υπόλοιπα με ταπείνωση και των δύο συντρόφων, με αγάπη και υποχωρήσεις και των δύο είναι περιττά. Δεν είναι εύκολος ο γάμος που έχει καταντήσει μόνο θεατρική παράσταση στην τελετή και από εκεί και πέρα κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει.

Προς κάθε αρμόδιο δια ψυχιατρικούς ασθενείς-επείγ

Συμφωνώ απολύτως παρόλη την ψυχική διαταραχή που σε κυριευεί σε αυτες τις 10 γραμμές. Τα δύο σου θυληκα προφίλ και το ενα αρσενικο σου ξεπερναει την εννοια της διπολικης διαταραχης .Εχεις εκστερνιστει και τον ρόλο του πατέρα ενώ εισαι γυναίκα. Ερχεσαι σε ευθεία με την πρόσφατη αναγνώριση της ΛΟΑΤ κοινότητας. Σε κανένα νοήμων άτομο δεν θα δείς την 'επιθυμίανα είναι πατέρας όταν ειναι γυναίκα. Ο πατέρας ειναι το αρσενικό και κανένας δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Ουτε τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας ούτε ο Κοντονής. Αν υπήρχε μια αξιόπιστη επιτροπή να περναγες σοβαρο ψυχιατρικο ελεγχο, ουτε παιδια θα σε αφηναν να κάνεις, αλλά και να εκανε ςθα τα ειχαν δώσει στον πατέρας τους για να μην μεγαλώσουν και γινουν ατομα δυστηχισμενα σαν και σένα και συννάμα να κανουν και αλλους δυστηχισμένους.. Το μονο που σου απομενει παππου ή γιαγια αρ ή αγγελική αρ ,κανε αλλαγη φυλλου πριν την εισοδο σου στο ψυχιατρικο καταστημα..στο επιτρεπουν. κυριε Εισαγγελεα ανηλικων παρτης τα παιδιά!!!!!

Αγγελική

Μαμά δυο παιδιών με το ρόλο μάνας και υποτιθέμενου πατερα. Ο πραγματικός πατέρας: μωρό με ανώριμο μυαλό, αλλα και πονηρό/κακό αφού έκλεψε, πρόδωσε, υπονόμευσε! Πρώτα τα παιδιά του και μετά εμένα.Για ποια συνεπιμελεια να μιλήσω...! Το κειμενάκι στα εισαγωγικά στο τέλους του άρθρου αναφέρεται στον ιδανικό πατέρα. Που ξέρει το ρόλο του γιατι του το μάθανε οι γονείς του ή εχει αντίληψη. Κι αν αυτο δε συμβαίνει? με ποια συνεπιμέλεια να συμφωνήσω? Ενα ξέρω που δεν το λέει κανείς: για τα πάντα χρειάζεσαι άδεια! Για να γίνεις γονιός γιατι δεν ελέγχεται/εξετάζεται ο άνθρωπος απο ειδικούς ώστε να πάρει άδεια?

Προς κάθε αρμόδιο δια ψυχιατρικούς ασθενείς-επείγ

Τακτοποίηση απάντησης πρός Αγγελική ΛΟΑΤ .Συμφωνώ απολύτως παρόλη την ψυχική διαταραχή που σε κυριευεί σε αυτες τις 10 γραμμές. Τα δύο σου θυληκα προφίλ και το ενα αρσενικο σου ξεπερναει την εννοια της διπολικης διαταραχης .Εχεις εκστερνιστει και τον ρόλο του πατέρα ενώ εισαι γυναίκα. Ερχεσαι σε ευθεία με την πρόσφατη αναγνώριση της ΛΟΑΤ κοινότητας. Σε κανένα νοήμων άτομο δεν θα δείς την 'επιθυμίανα είναι πατέρας όταν ειναι γυναίκα. Ο πατέρας ειναι το αρσενικό και κανένας δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Ουτε τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας ούτε ο Κοντονής. Αν υπήρχε μια αξιόπιστη επιτροπή να περναγες σοβαρο ψυχιατρικο ελεγχο, ουτε παιδια θα σε αφηναν να κάνεις, αλλά και να εκανε ςθα τα ειχαν δώσει στον πατέρας τους για να μην μεγαλώσουν και γινουν ατομα δυστηχισμενα σαν και σένα και συννάμα να κανουν και αλλους δυστηχισμένους.. Το μονο που σου απομενει παππου ή γιαγια αρ ή αγγελική αρ ,κανε αλλαγη φυλλου πριν την εισοδο σου στο ψυχιατρικο καταστημα..στο επιτρεπουν. κυριε Εισαγγελεα ανηλικων παρτης τα παιδιά!!!!!

παππους αρ

Βαγγέληςαρ 27/10/201715:33 εγω πάντως παππού δεν σε κόβω αλλα επειδή δεν μπορώ να το αποδείξω ουτε και εσυ , κατα δήλωση σου, σου αναφέρω τα εξής, αναζήτησε τον τελευταίο μήνα δημοσιευση στο πρωτο θέμα που "μητέρα" σκοτωσε σε ανοικτη ακροαση με τον πρωην αντρα της τα δυο ανηλικα παιδια της για να τον τιμωρήσει. Ολες ψυχοπαθείς ειναι μετα τα 40+. Αν "παππού" έχεις και κόρη και δη χωρισμένη!!!! τότε εισαι χειρότερος απο Ευαγγελία αρ" και απο τον Κοντονη της ΛΟΑΤ. Απλά πηγαινε την κόρη σου στον ψυχίατρο και δώσε τα παιδιά στον γαμπρο να σωθούνε.

@παππους αρ

απο αυτα που εχεις γραψει ειναι σιγουρο οτι δεν εισαι χωρισμενος με παιδια. απλως σχολιαζεις σε αναρτησεις που δεν σε αφορουν, βγαζοντας το μισος σου για τις γυναικες, αφου καμια δεν σε εχει πλησιασει ποτέ

ψυχιατρος

@@αγγελική αρ 28/10/201710:22 Ολα τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας τα ίδια λέτε, μόλις περασετε απο ψυχιατρικό ελεγχο ομοφυλοφυλες κατα 80% στην Ελλαδα μετα και σας παρουν τα δυστιχισμενα παιδια σας, να πατε λεσβο να βρειτε τον ερωτα σας, ουδείς Ελλην πρεπει να τεκνοιποιει με Ελληνιδα. Ειχε λόγο ο Κοντονής και το ετρεξε βιαστικα, όλες οι λεσβιες ειχανε θεμα. Θα μας εσκαγε στην μουρη Μονο με αλλοδαπη της ευρώπης για ομορφότερα και πιο υγιη παιδια. Και ειναι ψυχιατρικασταθερες και δεν εχουν τοση ελξη προς το ιδιο φυλο.

Panayiotis

Με λένε Μαγδαληνή. Σε λίγες μέρες έχω τα γενέθλιά μου θα γίνω δύο χρονών δε χαίρομαι και πολύ γιατί πέφτουν Παρασκευή. Ο μπαμπάς έρχεται Σάββατο και με βλέπει, δεν μπορεί να έρθει την Παρασκευή, δεν τον αφήνει ο κύριος δικαστής. Υπάρχει μία απόφαση που λέει ότι ο μπαμπάς μπορεί να έρθει μόνο στα τρίτα και τα τέταρτα γενέθλιά μου που πέφτουν Σαββατοκύριακο. Του χρόνου μπορεί να τον κοροϊδέψω για να μη στεναχωρηθεί. Θα του πω ότι τότε γίνομαι δύο ετών Όταν μεγαλώσω δε θα έχω ούτε ημερολόγιο ούτε ρολόι. Αν με αγκαλιάσει ο μπαμπάς μου την Παρασκευή είναι κακός αν με αγκαλιάσει το Σάββατο είναι καλός. Κουράστηκα πια Θα πω στη μαμά να φυλάξει ένα κομμάτι τούρτα και στον μπαμπά. Θα βάλω ένα κεράκι σε αυτό το κομμάτι και ένα στην υπόλοιπη τουρτίτσα. Όταν μεγαλώσω πρέπει να μάθω τις μέρες και από τώρα τις ξέρω λιγάκι; Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο, Τετάρτη, Κυριακή, Πέμπτη, Σάββατο, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Σας κοροϊδεύω το ξέρω Δεν φταίει ούτε ο μπαμπάς ούτε η μαμά ούτε ο κύριος δικαστής. Οι μέρες φταίνε, έχουνε λίγα Σάββατα.

Παναγιώτης

ιδού.... https://www.facebook.com/notes/παναγιώτης-γκούβερης/γράμμα-παιδιού-δύο-ετών/713957011962579/

Βαγγελω

το ονομα με το οποιο γραφω το σχολιο αναφερεται σε ολες τις δειλες που γραφουν με αντρικα ονοματα τις φασιστικες τους αποψεις! βλεπεβαγγελης μητσος σακης κλπ. Γιατι δεν λετε οτι ειστε γυναικες? αρα ντρεπεστε για τις αποψεις σας και πατε να τις περασετε ως αντρικες!

Μια συμβουλή για ολες σας

Πρέπει να καταλάβουν οι κυρίες οτι το φαινόμενο της υπερδιατροφής θα λάβει τέλος. Ηδη πολλοι πατεράδες δεν συμμορφωνονται με τις παράνομες δικαστικές αποφάσεις που τους καταλογίζουν τρελές διατροφές!!! Πρέπει να καταλάβουν οι κυρίες οτι τα λογάκια των δικηγόρων που λένε συνήθως, θα του κατάσχεις, θα του κάνεις δεν θα εχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα οταν φανε την πρωτη τους μυνηση και βρεθουνε φυλακή. Πρεπει να καταλάβουν επίσης οι κυρίες οτι τα δικόγραφα με τις ψευτιές και τις κακοηθειες που αναφέρουν με απώτερο σκοπό να απομυζήσουν μεγαλύτερες διατροφές ειναι εστίες υποβολής μυνήσεων για συκοφαντικη δυσφημηση. Κακώς κάποιοι σας λυπώνται και δεν προσφευγουν ωστε να οδηγηθείται φυλακη. Δεν θα πάνε οι χοντροδικηγορινες φυλακη, εσεις θα πάτε.

Μια συμβουλη για σενα

Πρέπει να καταλαβεις οτι το φαινομενο να σπερνεις παιδια και να τα εγκαταλειπεις ωστε να τα φροντισει ο θεος (αν υπηρχε θα τα φροντιζε αλλα δεν υπαρχει) πρεπει να λαβει τελος. οι τρελες διατροφες στην ελλαδα ειναι κατα μεσο ορο 350 ευρω. το υφος που εχεις γραψει το σχολιο ειναι αθλιο. θα μπορουσα να το συγκρινω με υφος λαχαναγοριτη αλλα φοβαμαι μην προσβαλλω τους ανθρωπους που δουλευουν στη λαχαναγορα. δεν γνωριζω αν εχεις χωρισει και εχεις παιδια, γιατι μπορει να μην εχεις τιποτα απολα αυτα. αν πραγματι εισαι χωρισμενος και εχεις παιδια αυτη που σε παντρευτηκε ειναι για λυπηση καθως και τα παιδια σου. ευτυχως ομως που καταλαβε το λαθος της εγκαιρως και απαλλαχτηκε απο σενα.

Μια συμβουλη για ΑΤΖΕΛΙΚΑ ΛΟΑΤ

Τι μας λέει ενα εκκολαπτόμενο μέλος της ΛΟΑΤ (κατα πάσα βεβαιότητα) κοινότητας Κοντονη, παρατηρήστε ενα ή και δυο παιδιά θελουν μονο απο πατέρα βασει αποφάσεων 350 ευρω + 350 ευρω της μάνας αρα 2 παιδια 700 ευρω . Τα εγγόνια του καρόλου στο Μπάκιγχαμ χαλάνε 500 τα δύο!!! Εδω οι δικαστίνες θεωρούν τα παιδιά σου Κύριε ανώτερα των βρεταννων μονάρχων και φωνάζεις?? ΦΥΛΑΚΗ . ααπαραδεκτε πατερα που εκανες μάνα μια παμφτωχη που δευτερο βρακί δεν είχε και ζητάς και τα ρεστα??? Θες φυλακη λόγω μαλ@κιάς. Εγω καταννοω τις δικαστίνες...η Μ@λ@κια σε αυτην την χώρα επρεπε να ήταν ποινικό με 15ετη καθειρξη!!! Ας πάμε τώρα στην οχι και τόσο ad hoc νομολογία. Ας λάβω ως πραγματικπο οτι 350 ειναι η εισφορα ενος πατερα για 2 παιδια κατω των 12 ετων. Ο πατερας μετοίκησε λογικά βάσει προσωρινής διαταγής. Ποσα να επαιρνε μισθό αν δεν ήταν ανεργός 800? 1000? αντε 1200 . Αρα 1200 -350 της κυριας που δεν ειχε δευτερο βρακι απο τον πατερα της παμε στα 850 αν προσθεσουμε 350 νοικι + 100 λογαριασμους, παμε στα 400. Με αυτα το γουρουνι ο φονιας καλείτε να... Πληρώσει σιτιση, μεταφορα για τα τεκνα του, σιτιση για τα τεκνα του να ντυθει να παρει μια καρτα απρειοριστων διαδρομων (αν εχει αμαξι ας προσεχε) και για διαφορα εξοδα συνολο 600 ευρω. Μα το εχουν μεινει 400 τα αλλα διακοσια??? ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗ . μα αμα κινδυνεψω την δικια μου διατροφη δεν θα μπορω να τα βλεπω να τα ταιζω να δουλευω θα χαθουν και τα 180 που μπορώ να δωσω. ΨΟΦΑ ΔΟΥΛΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ !!!! ΨΟΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΩ ΕΓΩ -ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΘΙΜΟ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΝΕΣ ΤΩΝ 3000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ. αυτα ειχα να πω!

Εχεις αγαθη πρόθεση αλλα...

H ΝΔ έχει υποχρέωση να υιοθετήσει άλλως νομοθετήσει, κάτι το οποίο θα κάνει άμεσα μόλις γινει κυβέρνηση, το 2079/2015 (προσωρινή εκδοση) ψηφισμα , το αποδέχεται και προχωράμε. Αυτο μας έλειπε να ηταν η τελευταία ελπίδα μας ο υπουργός φίλος της ΛΟΑΤ κοινότητας για να βλέπουμε τα παιδιά μας.

Βαγγέληςαρ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ,ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ,ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΔΩ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ Η ΦΑΝΕΡΗ ΠΟΡΝΗ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΙΣΧΥΩΝ ΝΟΜΟΣ. ΤΑ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΦΑΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΡΥΦΑ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

χαιρετισματα στην κοινότητα

βαγγελης αρ οπως λέμε πρώην ευαγγελία αρ με τον νέο νόμο Κοντονή? Βεβαια και η κα ευαγγελια έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζεται σαν βαγγελης ή να ειναι βαγγελης αλλα να σκεφτεται σαν ευαγγελια, αλλα η αλλαγη ταυτοτητασ φυλου ειναι σε αλλη δημοσιευση.

Spyros

Kαλά είσαι σοβαρός ? Υπάρχει κάτι στην φροντίδα του παιδιού που δεν μπορεί να κάνει ένας φυσιολογικός μπάμπας ? (εκτός από σένα ! ) .Τουλάχιστον στον κύκλο μου η μεγάλη πλειοψηφία τον μπαμπάδων θεωρούν υποχρέωση αλλά και ευχαρίστηση την υγιεινή φροντίδα του παιδιού τους .

Βαγγέληςαρ

ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΖΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΩ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Gatos

To καθεστός της κοινής επιμέλειας έχει εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία .Η χώρα μας δυστυχώς έχει μείνει πολύ πίσω , κωλυόμενη από μικρόσυμφέροντα και νοοτροπίες ξεπερασμένες !Υπάρχει σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα !

@Gatos

αφου αναφερεστε σε ολες τις αναπτυγμενες χωρες του κοσμου μεταξυ των οποιων δεν συγκαταλεγεται βεβαια η ελλαδα, θελω να παρατηρησω το εξης: στις αναπτυγμενες χωρες οι διαταξεις των νομων προστατευουν το δικαιωμα των παιδιων να παιρνουν την αναλογη διατροφη για να ζησουν, ενω στην ελλαδα οι νομοι που ισχυουν προστατευουν το δικαιωμα του πατερα να μην δινει διατροφη. επειδη λοιπον βλεπουμε οτι οι αντρες στο προβληματικο ελληνικο κρατος θελουν την συνεπιμελεια αλλα ολοι κανουν γαργαρα το γεγονος οτι ελαχιστοι πατεραδες ειναι προθυμοι να βαλουν το χερι στην τσεπη και να συνεισφερουν στα εξοδα του παιδιου η των παιδιων τους, θα πρεπει να γνωριζουν οτι ατυχησαν. σαυτο το κρατος λοιπον για να νομοθετηθει η συνεπιμελεια θα πρεπει παραλληλα να υπαρξει μεριμνα και για το δικαιωμα των παιδιων στη διατροφη, γιατι τωρα δεν υπαρχει.

Gatos

Mα η συνεπιμέλεια λύνει και ένα από αυτά τα καυτά ζητήματα της διατροφής αφού επιμερίζει ισόποσα τον χρόνο άρα επιμερίζει και τα έξοδα διαβίωσης του παιδιού .

@Gatos

συνεπιμελεια θα πρεπει να υπαρχει μονο στις περιπτωσεις που και οι δυο γονεις ενδιαφερονται εξισου για το παιδι η τα παιδια τους. πατεραδες οι οποιοι δεν θελουν να δινουν διατροφη πρεπει να αποκλειονται. οταν δεν θελεις να συνεισφερεις στα εξοδα του παιδιου πώς παριστανεις οτι ενδιαφερεσαι γι αυτο; ειμαι υπερ της αποψης οτι θα πρεπει να εχει την αποκλειστικη επιμελεια των παιδιων ο πατερας οταν ειναι καλός και να αποκλειεται η μανα αν ειναι αναξια. αρα για την επιμελεια θα πρεπει να λαμβανεται υποψη αποκλειστικα το συμφερον του παιδιου και οχι κατι αλλο. οσα συμβαινουν γυρω μας αποδεικνυουν οτι οι γυναικες ενδιαφερονται περισσοτερο απο τους αντρες για τα παιδια τους, χωρις βεβαια να αποκλειονται και οι εξαιρεσεις. αρα η συνεπιμελεια θα πρεπει να εξεταζεται σε καθε περιπτωση χωριστα και δεν μπορει να ειναι γενικος κανονας. θεωρω οτι η αποφαση του δικαστηριου για μονους και ζυγους μηνες με διαφορετικο γονεα ειναι απαραδεκτη γιατι τα παιδια δεν ειναι αυτοκινητα.

Gatos

H επιμέλεια δίνεται 95 προς 5 στην μάνα . Δεν νομίζω ότι το 95 % τον πατεράδων δεν θέλει να δώσει διατροφή και ούτε ότι το 95 % τον περιπτώσεων η μάνα είναι ικανότερη . Στο πολλές χώρες η συνεπιμέλεια είναι η βάση και από εκεί και πέρα εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι την επιμέλεια την παίρνει ο ένας ή ο άλλος .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία