Οι περίεργες ιδέες της Ευρωπης για το Αιγαιο
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Οι περίεργες ιδέες της Ευρωπης για το Αιγαιο

Πολυ θάρρος πήρε η γραφειοκρατία των Βρυξελλών μετα τη συμφωνία για το νεο μνημόνιο.

Και απέκτησε φαίνεται πολυ περίεργες ιδέες για την κατασταση στο Αιγαίο, και τη φύση του προσφυγικού προβλήματος. Αποτελεσμα αυτών των "ιδεών" ειναι να εχει μια πολυ "χαλαρή" αίσθηση του θέματος για την εθνικη κυριαρχία και ουσιαστικά να πιέζει την Ελλαδα να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματά της στην Τουρκια!!!

Η κεντρικη και βόρεια Ευρωπη εχει μια στενόμυαλη, εντελως απάνθρωπη και στα ορια της πρόκλησης  εναντι των νοτίων εταίρων, στάση στο προσφυγικό προβλημα. Οικοδομεί ουσιαστικά γύρω της ενα "φρούριο", αφήνοντας τις νότιες χώρες να φορτωθούν ενα προβλημα, για το οποιο μονο αυτές δεν φταίνε. Γιατι το προβλημα ειναι προβλημα πολεμόυ και διάλυσης κρατών, υπό την παρότρυνση ή την ανοχή χωρών, που μονο στο νότο της Ευρώπης δεν ανήκουν.

Τωρα λοιπον οι φοβεροί αυτοί εταίροι μας, μας λένε φτιάξτε τα σύνορά σας για να μην έρχονται οι πρόσφυγες. Δηλαδη πνίξετε τους και αφανίστε τους - περίπου όπως έκαναν κάποιες χώρες της κεντρικης Ευρώπης που χρησιμοποίησαν όπλα εναντίον τους. Και επειδή, λένε, δεν μπορει μονη της η Ελλαδα να κανει αυτή τη δουλεια, ας την κανει με την Τουρκια! Με κοινές περιπολίες, κοινές δράσεις στο Αιγαίο!

Κλείσιμο
Το το αρνάκι τους οι εταίροι, λοιπον. Ουτε να ακούσουν για απορρόφηση έστω κάποιων προσφύγων πέραν αυτών, των ελαχίστων αναλογικά, που πήγαν ήδη. Τέτοια αλληλεγγύη, τέτοια κατανόηση, τέτοια συνεργασια. Και σε αυτο το θεμα απειλές, εκβιασμοί, τετελεσμένα, πανε να επιφέρουν.

Το χειρότερο δε που ακούγεται ειναι να συνδέσουν το οικονομικό θεμα και το προβλημα χρεους που έχουμε με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ετσι κι αλλιως ποτε δεν συνυπολόγισαν τις αμυντικές ανάγκες και δαπάνες μας στο οικονομικό θεμα. Ωρα ειναι να μας πουν, δώστε κυριαρχικά δικαιώματα για να έχετε καλύτερη αντιμετώπιση στο οικονομικό! Με αυτούς τιυς Γερμανούς που μπλέξαμε, τίποτα δεν ειναι απίθανο.

Εδώ όμως δεν μπορει να μην υπαρξει μια κόκκινη, απαραβίαστη γραμμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ