antipas

Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αντιΣΥΡΙΖΑ, μόνο φίλοι...

Γιάννης Αντύπας

(Φίλους χωρίς... μάτια για το Μάτι δε θέλω)

Μεταξύ φίλων και παλαιών γνωστών τα πολλά λόγια είναι περιττά. Δεν επιτρέπω σε κανένα κόμμα να αποφασίζει για το ποιοι είναι φίλοι μου και ποιοι όχι. Από το 1989 μέχρι σήμερα δεν έχασα ούτε έναν φίλο για πολιτικούς/κομματικούς λόγους. Ούτε στο πανεπιστήμιο, ούτε στη δουλειά. Και δεν σκοπεύω να ξεκινήσω τώρα, στα χρόνια της προσωπικής και επαγγελματικής ωριμότητας.

Αντίθετα, η δημοσιογραφία και η πολιτική αποτέλεσαν και για εμένα, όπως και για εκατομμύρια Έλληνες, πεδίο όσμωσης και συνύπαρξης. Με εντάσεις και ανταγωνισμούς, αλλά πάντα με ένα θετικό πρόσημο. Να πάνε τα πράγματα μπροστά. Η Ελλάδα άλλαξε πολύ από το 1989. Προς το καλύτερο πιστεύω. Όμως, όπως συμβαίνει σε κάθε οργανισμό τα κύτταρα του οποίου πολλαπλασιάζονται, εκδηλώθηκαν και καρκίνοι:

Διαπλοκή και διαφθορά στα μεγάλα έργα.
Η φούσκα του χρηματιστηρίου.
Τα golden boys του δημοσίου.
Το τρίγωνο κόμματα- τράπεζες/επιχειρηματίες- ΜΜΕ.
Το πελατειακό κράτος και η εύνοια στους κολλητούς.

Αλλά, επιμένω πως η χώρα συνολικά και για την συντριπτική πλειοψηφικά ακόμη και σε ατομικό επίπεδο, άλλαξε προς το καλύτερο. Και αν κάποιος δεν το πιστεύει ας μιλήσει με κάποιον γείτονά μας από Βαλκανική χώρα. Ας σκεφτεί πώς μεγάλωσε ο ίδιος και πώς μεγαλώνει τα παιδιά του. Πώς ήταν η γειτονιά του και πώς είναι. Μιλώ για τις ίδιες γειτονιές. Όχι για τα νέα προάστια στα οποία γειτονεύουν φίλοι μου που είναι ΣΥΡΙΖΑ και φίλοι μου που είναι αντιΣΥΡΙΖΑ.

Και φθάνουμε στο οικονομικό θέμα. Η αλλαγή βασίστηκε στις δυνάμεις μας; Στα δανεικά; Στις ενισχύσεις της ΕΕ; Η απάντηση είναι και στα τρία. Ξεκινώντας από το τελευταίο, τα χρήματα της ΕΕ δεν έπιασαν όσο τόπο θα μπορούσαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατασπαταλήθηκαν χωρίς λόγο. Τα δανεικά μας εγκλώβισαν και η οικονομία και η κοινωνία μας δεν... γυμνάστηκαν όσο έπρεπε.

Το 2009 είχε έρθει η ώρα του απολογισμού. Έπρεπε να κρατήσουμε τα θετικά και να διορθώσουμε τα αρνητικά. Δυστυχώς, δεν το κάναμε. Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς δεν κατάφεραν να περπατήσουν σε έναν νέο δρόμο που είχε ανάγκη η χώρα και ορθά οι Έλληνες, για να μη γυρίσουν πίσω, κοίταξαν να δουν τι είχαν στον «πάγκο». Εκεί είδαν έναν νεαρό πολιτικό που υποσχέθηκε την ελπίδα. Και τον κάλεσαν.

Πού να ήξεραν ότι έφερνε μαζί του τις χειρότερες παραδόσεις του τόπου μας. Μετά τους εθνικόφρονες και τους κομμουνιστές, μετά τα μπλε και τα πράσινα καφενεία, ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να χωρίσει ξανά τους Έλληνες σε φιλοΣΥΡΙΖΑ και αντιΣΥΡΙΖΑ. Για όσους είναι το σύστημα καταλαβαίνω την επιλογή. Έχουν ανάγκη τον εσωτερικό εχθρό για να δικαιολογούν τα καμώματά τους. Την εξουσία τους.

Για τους υπόλοιπους αδυνατώ. Σιγά το κόμμα και τα πρόσωπα για τα οποία θα χάσω φίλους:

Υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Τα εφάρμοσε. Καλύτερα από κάθε άλλον (στο σκέλος που αφορά στους δανειστές).
Υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Τον αύξησε.
Υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ψήφισε μισθούς Βουλγαρίας.
Υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει τις συντάξεις. Έκοψε μέχρι και το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Είπε «όχι» στο δημοψήφισμα. Έκανε κωλοτούμπα. Είναι πλέον διεθνής όρος και έχει δίπλα του τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα.

Και η λίστα δεν έχει τελειωμό: Η περίφημη διαπραγμάτευση του 1ου εξαμήνου του 2015 μας κόστισε τριάντα δισ. ευρώ (σύμφωνα με τους ίδιους), συνεχίστηκε η πρακτική των μετακλητών, επιχειρήθηκε και επιχειρείται ακόμη να δημιουργηθεί φιλικό σύστημα ΜΜΕ (διχάζοντας δυστυχώς και φίλους απ' ότι βλέπω), οι δουλειές μοιράζονται με τις πρακτικές (σ.σ. νόμιμες) που χρησιμοποιούσαν και κάποιοι από τους προηγούμενους κοκ.

Ειλικρινά, μακάρι να μπορούσα να είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου το επιτρέπει ο ίδιος με τις επιλογές του και απ' ότι καταλαβαίνω δεν το θέλουν και τα στελέχη του, τα οποία, επαναλαμβάνω, θέλουν τον άλλον, τον εσωτερικό εχθρό για να τρέφονται και να δικαιολογούν τα καμώματά τους. Ειλικρινά ΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου δεν καταλαβαίνετε γιατί δε μπορώ να είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός κι αν κι εσείς έχετε ανάγκη να έχετε κάποιον απέναντι;

Τι είναι η φιλία για εσάς; Facebook που χωρά μόνο... 5000; Και που για να αποκτήσεις νέους θα πρέπει να διαγράψεις τους παλιούς; Ειλικρινά δε μπορώ να είμαι φίλος σας αν δεν είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ειλικρινά αν δεν είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει υποχρεωτικά να είμαι με τους... καρκίνους του παρελθόντος; Δεν έχω δικαίωμα να είμαι με τις καλές παραδόσεις και τις καλές πρακτικές που υπήρξαν; Ή να είμαι απλά ο Γιάννης; Με τα δύο «ν», ο φίλος σας.

Γιατί είχαμε και καλές πρακτικές. Είχαμε και καλές στιγμές. Άπειρα τα θετικά παραδείγματα, αλλά δεν είναι η ώρα. Μια φράση μόνο: Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αντιΣΥΡΙΖΑ, μόνο φίλοι! Γιατί, δεν αξίζει να χαλάσουμε τη φιλία μας για κάποιους που δεν πέτυχαν ό,τι υποσχέθηκαν. Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα.

Και το γεγονός πως ως ένα βαθμό το κληρονόμησαν είναι εν μέρει δικαιολογία. Γιατί το συνέχισαν, το μεγάλωσαν και τώρα το συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να επιτρέψουμε ο ένας στον άλλον συμπάθειες, αδυναμίες, προτιμήσεις και συμφέροντα. Να μαλώσουμε για το ποιος στο παρελθόν έκανε περισσότερα καλά και περισσότερα κακά. Αλλά, όχι και να χαλάσουμε τη φιλία μας. Όχι να ενοχοποιεί ο ένας τις επιλογές του άλλου.

Γιατί θα πρέπει να συνεργαστούμε στο παρόν και το μέλλον, έστω και μέσα από τη σύγκρουση, για να επαναφέρουμε τη χώρα και την κοινωνία μας στο μονοπάτι της προόδου. Εκτός κι αν ο στόχος είναι να απαλλαγούμε από τους ενοχλητικούς που ξέρουν το παρελθόν μας; Για να μπορούμε να πουλάμε «φιλία» στους νέους κυβερνώντες. Στα αλήθεια φίλοι μου θέλετε να μοιράσετε και εσείς σανό στους πολίτες;

ΥΓ. Αν το τίμημα για να αποκτήσω νέους φίλους από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνω πως δε βλέπω τους νεκρούς στο Μάτι, μου αρκούν και οι φίλοι που έχω. Δεν απορρίπτω νέες φιλίες, αλλά θα περιμένω να ανοίξουν τα Μάτια τους...

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Chris

Κάνετε ένα λάθος. Εννοείτε ότι δεν θέλετε να είστε εχθροί της ηγετικής ομάδας του συριζα. Αλλά, απεναντίας, με μια ηγετική ομάδα που διχάζει, όπως του συριζα, επιβάλλεται να είστε εχθροί του. Εκείνο όμως που θα συμφωνούσα, θα ήταν ότι είστε φίλοι με τους οπαδούς του συριζα. Οι οποίοι, εκτός από το 3% του σκληρού πυρήνα. Είναι πρώην πασόκια. Με τους οποίους ούτως ή άλλως, δεν σας χωρίζει τίποτα. Και οι οποίοι, όταν πέσει ο συριζα, αμέσως θα βρούνε άλλον ψευταρά να ψηφίσουν. Γιατί, έχουν μάθει να ψηφίζουν με βάση την τσέπη τους. Και τις παροχές. Εσείς όμως μιλάτε για την ηγεσία του συριζα, γιατί προετοιμάζετε τον κόσμο, για τη συγκυβέρνηση. Ο κόσμος πηγαίνει άκρα δεξιά, όπως στην Ιταλία. Και πρέπει να κρατήσετε την πελατεία σας. Οπότε, πρέπει να τα βρείτε με τους συριζαίους. Ώστε να βολέψετε τα γαλάζια, τα πράσινα και τα ροζ παιδιά σας. Εγώ όμως έχω σιχαθεί τα γαλάζια παιδιά κυρίως. Γιατί, τα ξέρω και ποια είναι, διότι η καταγωγή μου είναι νεοδημοκρατική. Και τους βλέπω ήδη να ετοιμάζονται για τη μάσα. Και δεν θα έχουν έλεος.

χψ

και τώρα πού βόσκεις Chris???? Μήπως σε τίποτα μαιάνδρους του περιούσιου χοιροστασίου των πιθήκων ναζιστών???? Άσε ρε τύπε, μπαμ κάνει από μακριά η γραφή.......Ελπίζω να κάνω λάθος και να σε παρεξήγησα......νεοδημοκράτη μου εσύ, που ψάχνεις την καθαρότητα της δημοκρατίας.....ίσως παρασυρμένος από την καθαρότητα της ......φυλής............Αυτή η δίκη πότε θα τελειώσει ρε αριστεροί?????? (φτου φτου μαγαρίζετε τη λέξη αριστερά, γιατί μια ζωή χαφιέδες του καραμανλισμού είσαστε)

Chris

Κοίτα να σου πω για μένα, εφόσον θέλεις. Εγώ ψήφισα δύο φορές στη ζωή μου. Τη μία λευκό, και την άλλη τον Γραμματικάκη, στις ευρωεκλογές. Οπότε ψήφισα ποτάμι, γιατί ήθελα να ψηφίσω τον Γραμματικάκη, που τον εκτιμώ βαθύτατα σαν άνθρωπο. Τώρα, αυτό που λες για καθαρότητα δημοκρατίας και το συγκρίνεις με την καθαρότητα φυλής, είναι πολύ σοβαρό επιχείρημα. Και συμφωνώ 100% ότι ακόμα και η ηθικολογία, και η επιδίωξη της καθαρότητας, σε όλους τους τομείς, είναι φασιστική στην ουσία της. Δεν επιδιώκω όμως την καθαρότητα της δημοκρατίας. Αυτό που λέω, είναι ότι έχει γίνει εκμετάλλευση της έννοιας της δημοκρατίας. Εδώ έχουμε κομματοκρατία, μην το μπερδεύεις. Το κόμμα, δηλαδή χρησιμοποιεί δημόσιους, κρατικούς πόρους, για να εξυπηρετεί όχι τους σκοπούς του κράτους, αλλά τους δικούς του σκοπούς. Έτσι βλέπεις, αποτυχημένα κομματικά στελέχη να παίρνουν κρατικές θέσεις (π.χ. διευθυντές νοσοκομείων κτλ). Και φυσικά, βλέπεις και όλη την κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου. Τους δεξιούς τους γνωρίζω, από μικρούς. Αυτούς που προορίζονται για μεγάλες θέσεις. Και τρομάζω στην ιδέα αυτή. Τους αριστερούς δεν τους ξέρω προσωπικά. Αλλά σίγουρα θα είναι το ίδιο ανίκανοι. Και αλαζόνες. Αυτά τα ολίγα. Εσύ ψήφισε Μητσοτάκη και όποιον άλλον θέλεις. Και ελπίζω να σε ικανοποιήσει η επιλογή σου. Για τους σωστούς λόγους, και όχι απλά για χρησιμοθηρικούς λόγους.

ΠΑΥΛΟΣ

Τον ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μας χρεοκόπησαν Είπαμε να κλέψουν να έχουν OFFSHORE κλπ αλλά όχι και έτσι !!

ΑΡΕΤΗ

Κύριε Αντύπα προσπαθήσατε να προετοιμάσετε τους Έλληνες για το μέλλον τους και για την εποχή που έρχευαι μετά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς για την Ελλάδα το μέλλον της μαγειρευόταν πάντα χωρίς αυτήν, που σημαίνει ένα: όποιο Κόμμα και να κυβερνήσει θα είναι μαζί του και ο ΣΥΡΙΖΑ, αρέσει δε αρέσει. Ίσως έτσι σταματήσει ο συνεχιζόμενος χωρισμός των Ελλήνων σε δοσίλογους και πατριώτες! Όσο για τους γείτονές μας, αυτοί θα ανεβαίνουν και εμείς θα βυθιζόμαστε!

Προφητικλη μαντινάδα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυριανέ πρωθυπουργέ η Σητεία σε στηρίζει Και είναι σήμερα εδώ και σε καλωσορίζει. Αρχηγέ η ελπίδα μας είσαι και το κατέχεις Γι’ αυτό να παίρνεις δύναμη από εμάς να αντέχεις. Γιατί όπως την έκαμε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα χρειάζεται προσπάθεια να την εσώσεις τώρα. Σε λίγο ξεκουμπίζεται κι εσύ Κυριάκο αρχίζεις, με την Nέα Δημοκρατία μας από την αρχή να χτίζεις Όλη η Ελλάδα σε ζητά πρωθυπουργός να γίνεις Γιατί θεωρεί πως μόνο εσύ πολλές ελπίδες δίνεις. Είσαι ο αυριανός πρωθυπουργός χωρίς αμφιβολία Και μάλιστα πιστεύουμε σε αυτοδυναμία.

Απορος

Τι έχει κάνει στην ζωή του ο Κ Μητσοτάκης που αποδεικνύει την υπαρξιν ικανοτητων; οι εμπειρίες των προθυπουργιων των ανεπαγγελτων νέων Καραμανλή του Μικρότερου, Παπανδρέου του Τρίτου και Τσίπρα υπήρξαν τραυματικές για την χώρα.

Πόσο απέχουν οι πιθανές ημερομηνίες εκλογών από σήμερα, (20-08-2018);;;

Οι εκλογές μπορεί να γίνουν την 14-10-2018, (πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού για το έτος 2019), την 27-01-2019, (με τη συμπλήρωση τετραετίας διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ(νελΛΗΤΩΝ και την 26-05-2019, (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές εκλογές και τις περιφερειακές εκλογές). Απέχουμε αντίστοιχα, πενήντα τέσσερις, (54), εκατόν πενήντα οκτώ, (158) και διακόσιες εβδομήντα οκτώ, (278), ημέρες από σήμερα. Δηλαδή, ημέρα που περνάει δεν θα ξαναπεράσει και πλέον ο χρόνος διακυβέρνησης της πατρίδας μας από τους αχρείους ψεύτες και πανάθλιους απατεώνες ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, (τους κατσαπλιάδες...), είναι πλέον μετρημένος και παρέρχεται ταχύτατα.

Στους λεχρίτες ΣΥΡΙΖΑ(Νελ)ΛΗΤΕΣ, απομένουν...

Οι εκλογές μπορεί να γίνουν την 14-10-2018, (πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού για το έτος 2019), την 27-01-2019, (με τη συμπλήρωση τετραετίας διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ(νελΛΗΤΩΝ και την 26-05-2019, (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές εκλογές και τις περιφερειακές εκλογές). Απέχουμε αντίστοιχα, ενάμισυ, (1,5), πέντε, (5) και εννέα, (9), μήνες περίπου από σήμερα. Δηλαδή, ημέρα που περνάει δεν θα ξαναπεράσει και πλέον ο χρόνος διακυβέρνησης της πατρίδας μας από τους αχρείους ψεύτες και πανάθλιους απατεώνες ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, (τους κατσαπλιάδες...), είναι πλέον μετρημένος και παρέρχεται ταχύτατα.

mitsos

Γιάννη γιατί όσο πλησιάζουμε στις εκλογές στρογγυλεύεις τον λόγο σου και μιλάς για φιλίες και αρλούμπες ? πες το καθαρά αυτό που επιθυμείς , παντελονάτα όπως άλλοι φίλοι σου. Είμαι δεξιός με δεξιά συμφέροντα και είμαστε οι μόνοι που διοικούμε το κράτος αμερόληπτα χωρίς πάθος και φραγμούς!!

χψ

Άτομα που ξεσκίζουν την ουσία των λέξεων, διαστρεβλώνοντας τις έννοιές τους δεν μπορεί να είναι καλοπροαίρετοι και δεν μπορεί να είναι φίλοι μου. Πολιτικά απολοιφάδια που δολοφόνησαν την ελπίδα και ξετσίπωτα μιλάνε για όνειρα (ψευδόμενα) δεν μπορεί να είναι ενάρετοι και δεν είναι φίλοι μου Αντρείκελα του τυχάρπαστου πολιτικού λόγου που κόψανε ακόμα και το ΕΚΑΣ του χαμηλοσυνταξιούχου και ξεδιάντροπα μιλάνε για αλληλεγγύη, δεν μπορεί να είναι φίλοι μου Επηρμένα πολιτικά "τίποτα" που κομπάζουν ως ειδήμονες και αυθεντίες (και δη καθηγητικές) δεν μπορεί να είναι συνομιλητές μου, γιατί κυνικά προσπαθούν να κρύψουν την πολιτική τους ένδεια με βαρύγδουπες αναλύσεις, έχοντας το θράσος να λένε ότι είναι και αριστερή η ανάλυσή τους Πολιτικά κουτσαβάκια του αντιμνημονιακού αγώνα, ενώ έσκυψαν και έγλειψαν εκεί που έφτυσαν, ενώ αυτοεξευτελίστηκαν , ενώ φέρθηκαν και φέρονται ως πολιτικοί αλήτες, με ακραία φρασεολογία, γεμάτη μίσος και βρισιές, δεν μπορεί να είναι φίλοι μου Φέρθηκαν ως αλλαλάζουσες ορδές, ετερόκλητοι, μυαλοκαμένοι, βαρεμένοι, ψεκασμένοι, στοκαρισμένοι αδίστακτοι πολικοί νόες, αφιονισμένοι με τις ψευδαισθήσεις του, με μπουρδοειδείς απόψεις και άλλοτε με χαζοχαρούμενο υφάκι, είχαν στόχο τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων του δίπλα μου, του γείτονά μου, του συναδέλφου μου. Αυτοί δεν μπορεί να είναι φίλοι μου. Μας φλόμωσαν με ανερμάτιστες πολιτικές ηλιθιότητες, μας εξαπάτησαν με ρητορικές ανακολουθίες, με ασυνάρτητες εθνολαϊκιστικές μπούρδες. Κύριε Αντύπα, πέρα από την καλοπροαίρετη συζήτηση που μπορείς να κάνεις με το φίλο σου, το γνωστό σου, το συγγενή σου κλπ για τους απίθανους αυτούς τυχάρπαστους, τι πρέπει να κάνεις όταν ο απλός άνθρωπος σαν και μένα στη συζήτηση επάνω προσπαθεί να σου δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα????? Δεν μπορεί να είναι φίλος μου λοιπόν αυτός, καιροσκόπος του κερατά είναι ή ίδιος σαν κι αυτούς, γι' αυτό ούτε αυτός μπορεί να είναι φίλος μου, όπως δεν είναι πλέον και αυτοί!!!!

Πάνος

Προσυπογράφω 100 % και αφήστε τους ισαποστάκηδες με τους Συριζαίους. Ο Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες αλλά τώρα είναι pay time.

Υβόννη

Να τι σημαίνει "ισαποστάκιας"...Άλλη πληγή της εποχής μας. Κρίμα κύριε Αντύπα, γιατί σας διάβαζα ανελλιπώς. Αλλά ισαποστάκηδες, δεν...Αdios.

Δον

Τι λες άνθρωπε μου...Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την χώρα και για όσους διαφωνούν μαζί τους...Είναι σταλινοφασιστες...ΑντιΣυριζα μέχρι να εξαφανιστεί το τοξικό μόρφωμα...

Μη βαυκαλιζεσαι

Κυρ γιαννη κατσε στα αυγα σου και γραφε τις αρλουμπες σου..κανεις συριζαιος δε σε θελει για φιλο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία