Κρίστιαν Έρικσεν, πόση συγκίνηση
nea_2

Εύα Παυλάτου

Κρίστιαν Έρικσεν, πόση συγκίνηση

Παίκτες και φίλαθλοι «πάγωσαν», όταν ο διεθνής Δανός μέσος Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο χορτάρι, λίγα λεπτά πριν το τέλος του Α' ημιχρόνου στο παιχνίδι της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020

Το Σάββατο στο κατάμεστο Parken Stadium της Κοπεγχάγης στο 44ο λεπτό του Α' ημιχρόνου, στον αγώνα Δανία - Φινλανδία για το Euro 2020, ο Κρίστιαν Έρικσεν, το νούμερο 10 της Εθνικής Δανίας, κατέρρευσε αναπάντεχα στο χορτάρι. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές.

Οι φίλαθλοι στις κερκίδες «πάγωσαν» - ανάμεσά τους η σύζυγος, τα παιδιά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του Έρικσεν. Όσα ακολούθησαν ήταν ένα μάθημα ζωής για όλους, όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα, είτε δια ζώσης, είτε από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας Σίμον Κιάερ έτρεξε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον 29χρονο συμπαίκτη του και παράλληλα, να δώσει κουράγιο στη σύζυγό του, οι διασώστες του γηπέδου βρέθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου στο πλευρό του αλλά η πιο συγκινητική, η πιο ανθρώπινη στιγμή, που έκανε τα μάτια να γεμίσουν με δάκρυα για το μεγαλείο ψυχής των παικτών της Εθνικής Δανίας, ήταν όταν οι συμπαίκτες του Έρικσεν
σχημάτισαν με τα σώματά τους ένα προστατευτικό τείχος για να μην καταγράψουν οι τηλεοπτικές κάμερες τον συμπαίκτη τους, που κείτονταν σχεδόν άψυχος στο χορτάρι.

Έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα φίλαθλοι και μη, να βλέπουμε το ποδόσφαιρο «αλλιώς», έχουμε δει οπαδούς να διαπληκτίζονται, να σπάνε, να «παίζουν» ξύλο και στην χώρα μας και στο εξωτερικό. Όσα έγιναν το Σάββατο στο γήπεδο της Κοπεγχάγης μας έδειξαν την άλλη όψη του αθλήματος, το ενωτικό πνεύμα των παικτών, τη συμπόνια και την αγάπη για τον συμπαίκτη, το νοιάξιμο.

Ακόμα κι όταν ο Έρικσεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι φίλαθλοι στις κερκίδες, Δανοί και Φινλανδοί, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του ενώ το παιχνίδι συνεχίστηκε, αφού ο ίδιος ανέκτησε τις αισθήσεις του και μίλησε μέσω FaceTime με τους συμπαίκτες του.

Κλείσιμο
Ακολούθησαν μηνύματα συμπαράστασης στον Έρικσεν από διεθνείς ποδοσφαιριστές, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νικολό Μπαρέλα της Ίντερ έβαλε στην άκρη την αντιπαλότητα με την Μίλαν, στην οποία αγωνίζεται ο Κιάερ και δεν δίστασε να στείλει συγχαρητήρια μέσω Instagram «στον Αρχηγό και πραγματικό άνθρωπο» της Εθνικής Δανίας.

Ο Έρικσεν είναι σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο και έστειλε μήνυμα στους συμπαίκτες του για να τους πει πως είναι καλά και να εστιάσουν στο επόμενο παιχνίδι με το Βέλγιο την Πέμπτη. Στο ματς του περασμένου Σαββάτου επίσημα νίκησε η Φινλανδία με 1 - 0, αλλά στην πραγματικότητα νίκησε η ανθρωπιά και πέρασε το μήνυμα πως η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ' 'όλα, τελικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα