«Staycation» για τους Βρετανούς φέτος το καλοκαίρι;
nea_2

Εύα Παυλάτου

«Staycation» για τους Βρετανούς φέτος το καλοκαίρι;

Η βρετανική κυβέρνηση αλλά και ο Τύπος στη χώρα προτρέπουν με κάθε τρόπο τους Βρετανούς τουρίστες να επιλέξουν για το φετινό καλοκαίρι «τα υπέροχα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου»

Την περασμένη Πέμπτη με κομμένη την ανάσα επιχειρηματίες του Τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά και σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, περίμεναν την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για αναθεώρηση της «πράσινης» λίστας με την ελπίδα πως οι Βρετανοί τουρίστες θα αρχίσουν να συρρέουν στους παραδοσιακά αγαπημένους τους τουριστικούς προορισμούς.

Όμως, η απογοήτευση ήταν διάχυτη όταν έγινε γνωστό πως, όχι μόνο, καμία χώρα δεν προστίθεται στην «πράσινη» λίστα, αλλά και η Πορτογαλία, η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που είχε μπει στη λίστα όπου δεν χρειάζεται 10ήμερη καραντίνα στην επιστροφή για τους Βρετανούς τουρίστες, υποβιβάστηκε στην «πορτοκαλί» λίστα.

Βρετανοί τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου σχημάτισαν ατελείωτες ουρές μέχρι τα χαράματα της Τρίτης στο αεροδρόμιο Φάρο του Αλγκάρβε για να προλάβουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πριν η Πορτογαλία εισέλθει επίσημα στην «πορτοκαλί» λίστα της Ντάουνινγκ Στριτ, στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι γεγονός πως το σύνολο των Βρετανών που αγαπούν τον ήλιο και τις θάλασσες της Μεσογείου διστάζουν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό ενώ οι ακυρώσεις στα ελληνικά καταλύματα από Βρετανούς τουρίστες είναι καθημερινό φαινόμενο.

Όμως, το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία κυβερνητικές «φωνές» αλλά και πολλά δημοσιεύματα σε έγκυρα σάιτ διαφημίζουν όλο και περισσότερο τις «διακοπές στην πατρίδα» με μία λέξη που έκανε την εμφάνισή της στο βρετανικό λεξιλόγιο επίσημα το 2010. Staycation (από τις λέξεις stay και vacation) είναι η προτροπή της Ντάουνινγκ Στριτ προς
τους Βρετανούς για, τουλάχιστον, το φετινό καλοκαίρι. Την Τρίτη ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις παραχώρησε συνέντευξη στο Sky News και προέτρεψε τους συμπατριώτες του να κάνουν διακοπές στη χώρα τους προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος θα φύγει για διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Ο Βρετανός υπουργός μίλησε για «τα υπέροχα μέρη που υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» και περιμένουν τους επισκέπτες ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τους «κινδύνους» που ενέχει ένα ταξίδι στο εξωτερικό εξαιτίας της εξάπλωσης της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος αποκάλυψε πως ο ίδιος θα κάνει διακοπές στην Κορνουάλη φέτος το καλοκαίρι, ένα μέρος που στις 11 Ιουνίου αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος αφού σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της πόλης θα διεξαχθεί η τριήμερη Σύνοδος των G7.

Κλείσιμο
Όσο για τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού στη χώρα μας, ίσως, μια λύση για να σωθεί η σεζόν την ύστατη στιγμή θα ήταν γενναίες προσφορές στους 'Ελληνες για να κάνουν «staycation» και αυτοί όπως οι Βρετανοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ