stergiou00

Το παλιό είναι εδώ, ενωμένο και γυμνό

Ελένη Στεργίου

Μία φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας βασιλιάς. Ζήτησε από ένα ράφτη μία φορεσιά. Εκείνος τον ξεγέλασε και ενώ δεν τού είχε φτιάξει τίποτα, τού είπε πως είναι μαγική, αόρατη. Ο βασιλιάς ήταν γυμνός και ο ράφτης τού έλεγε πως η φορεσιά τού ταιριάζει τέλεια. Όλοι όσοι ήταν στο περιβάλλον του προσποιούνταν ότι τους άρεσε η φορεσιά του, αν και έβλεπαν ότι ήταν γυμνός. Αποφάσισε δε να κάνει μια παρέλαση για να δείξει στον κόσμο την καινούρια του μαγική, φορεσιά, όπου και τελικά γελοιοποιήθηκε, από ένα μικρό παιδί που φώναξε: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Αυτή η μικρή εισαγωγή από το παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν υπό τον τίτλο «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» με το πάθημα του βασιλιά να γίνεται μάθημα για να πάψει να ασχολείται με τα ρούχα, αλλά να κυβερνά δίκαια και σοφά, είναι διαχρονικά ανεπίδεκτη μαθήσεως από τους Έλληνες πολιτικούς, καθώς οι ίδιες συμφορές με τις αντίστοιχες γελοιοποιήσεις της γύμνιας τους επαναλαμβάνονται.

Από τις πλημμύρες της Μάνδρα έως και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι φάνηκε η "γύμνια" των μελών της κυβέρνησης. Άνθρωποι πεθαίνουν από φωτιές το καλοκαίρι και από πλημμύρες τον χειμώνα. Και μάλιστα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Μέλη οικογενειών βρίσκονται απανθρακωμένα αγκαλιά, αφού δεν πρόλαβαν να σωθούν καθότι δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης. Καμιά ανάληψη ευθύνης έως τώρα για τίποτα, Καμιά παραίτηση έως τώρα από κανένα. Διότι “φταίνε οι προηγούμενοι ”, “δεν προλάβαμε να αλλάξουμε τον κόσμο, όπως υποσχόμασταν”, διότι “θέλουν να μας ρίξουν”, η μόνιμη επωδός τους, την ώρα που υπάρχουν δεκάδες απανθρακωμένοι και αγνοούμενοι, αλλά και στάχτες γύρω γύρω. Στο ίδιο θέατρο θεατές, της ίδιας επικοινωνιακής διαχείρισης ακροατές: θεωρίες συνωμοσίας, υπόνοιες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Καταδεικνύεται, λοιπόν, ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια δίνουν την εντύπωση ότι έχουν προσλάβει ως μόνιμους υπαλλήλους τους δικούς τους ράφτες που ράβουν και γαζώνουν χωρίς συναισθήματα, χωρίς ευθιξία, χωρίς ευθύνη, χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς τόλμη, αλλά με φόβο και τρόμο από το πολιτικό κόστος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνή χωρίς τη μαγική φορεσιά των επικοινωνιακών τρικ των αυλικών του βασιλιά. Η απουσία στοιχειώδους συντονισμού στο κέντρο λήψης αποφάσεων για εκκένωση των οικισμών ενεργοποίησε για άλλη μία φορά τα αντανακλαστικά του Μεγάρου Μαξίμου, που επιστράτευσε το επικοινωνιακό σπορ στο οποίο διαπρέπει. Από την άβαφη, συγκλονισμένη Ρένα Δούρου στο Μέγαρο Μαξίμου, τον “τιμωρό” των αυθαιρέτων Χρήστο Σπίρτζη, τον θυμωμένο Πάνο Καμμένο στα καμένα μέχρι και τον κουρασμένο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολλάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες της σκηνοθεσίας.

Η παρέλαση ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας στήνοντας ένα φθηνό ριάλιτι σόου. Ακόμα και τις κρίσιμες ώρες, το πρώτο μέλημα του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του ήταν πώς θα καλύψει τη γύμνια με μαγικές φορεσιές. Με σηκωμένα τα μανίκια, ηλιοκαμένος από τα μπάνια και με ένα μπακαλόχαρτο στο χέρι ο πρωθυπουργός “πέταξε” από τη Βοσνία στην Αθήνα. Μπροστά στις κάμερες έκανε ερωτήσεις για ζητήματα που ήταν γνωστά ώρες πριν. Καμία αναφορά στο αν υπάρχουν θύματα, μοναχά επιμονή και εμμονή για το πόσες εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα. Κανένα συναίσθημα, μόνο μέλημα να σωθεί η εικόνα του βασιλιά. Θεωρίες συνωμοσίας και αποποίηση ευθυνών από την πρώτη στιγμή. Αυτό το σχέδιο είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τους συνεργάτες του, οι οποίοι τον ενημέρωσαν όσο εκείνος ήταν στη Βοσνία. Τότε, ήρθε και η φαεινή ιδέα: οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών που καίνε την Αττική και τα συμφέροντα των μέσων ενημέρωσης που στρέφονται κατά της κυβέρνησης. Αφού εφευρέθηκαν οι εχθροί, έπρεπε να σκεφτούν με κάποιο τρόπο θα τους μάθει ο λαός. Τι καλύτερο από ένα ζωντανό σόου, πανελλαδικής εμβέλειας, με έναν πρωθυπουργό, τάχα σε πλήρη άγνοια, να απευθύνει στημένες, παραπειστικές ερωτήσεις στους υπεύθυνους της αστυνομίας, πυροσβεστικής, παρουσία περιφερειαρχών και υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν εισηγήσεις στον πρωθυπουργό να “πάρει” κεφάλια. Εκείνος επέλεξε όμως να ακούσει τις φωνές που τον συμβούλευαν να μη ζητήσει παραιτήσεις, να μην ακουστεί η λέξη ανάληψη ευθυνών, να μην προβεί σε ανασχηματισμό. Το επιχείρημα είναι ότι θα αποτελέσει παραδοχή ήττας και το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο. Αποφασίστηκε να στηρίξουν τη “διαχείριση κρίσεως” σε αυτό που σιγοψιθυρίζει ο κάθε πολίτης: Δεν φταίνε μόνο αυτοί αλλά και οι προηγούμενοι. Με κεντρικό αφήγημα ότι φταίνε περισσότερο οι άλλοι, χτίστηκε το επικοινωνιακό μομέντουμ των τελευταίων ημερών και ο “στρατός” του Μαξίμου διοργάνωσε τη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη και το υπουργικό συμβούλιο μία ημέρα μετά. Τρία κυβερνητικά σόου σε μόλις τρία 24ωρα με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Επιστράτευσαν δε και τον... διαστημικό οργανισμό. Έδωσε στοιχεία για τις φωτιές, με τον επικεφαλής να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου - παρωδία ότι οι πολλές εστίες προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τσόκας αποποιήθηκε των ευθυνών και το έριξε στα “διάφορα συμφέροντα”, λέγοντας ότι “έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία που μας δείχνουν εγκληματική ενέργεια».

Αλλά ακόμα κι αν αποδεχθεί πως έφταιγαν οι προηγούμενοι, τότε φταίνε και οι σημερινοί: Η κυβέρνηση απαρτίζεται από στελέχη του παλαιοκομματικού συστήματος, όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Σπιρτζης του ΤΕΕ, επί ΠΑΣΟΚ. Αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στέλεχος κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του επί σειρά ετών... Δεν θα μακρηγορήσω, υπάρχουν πολλά ονόματα.

Το νου σας, που έλεγε και η Κατερίνα Γώγου.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Γεώργιος Βλάχος

Συμφωνώ με την άποψη του κ. Βερναρδάκη ότι πρέπει να Παραιτηθούν όλοι οι Βουλευτές χωρίς καμία εξαίρεση του παρελθόντος και του παρόντος κοινοβούλιου που είχαν και έχουν σχέση με την καταπάτηση των νόμων της πολεοδομίας ή με κάποιο τρόπο συνέβαλαν και συμβάλλουν στην οικοδόμηση πόλεων παγίδες σε περιπτώσεις καταστροφικών πυρκαγιών ή και πλημύρων των ασταμάτητων νεροποντών.. Θαυμάζω το θάρρος του να πριονίζει την κλάδα, δηλαδή την κυβέρνηση, πάνω στην οποία κάθεται. Θέλει να την ρίξει και δεν τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες για τον εαυτόν του.Φτάνει να πέσει η κυβέρνηση για να λάμψει και πάλι ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει πως θα πέσει η κυβέρνηση, επειδή θα μείνουν όπως υποθέτει τρείς και ο κούκος διότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ βρίσκεται όλο στον ΣΥΡΙΖΑ και μέρος της ΑΝΕΛ προέρχεται από την ΝΔ και φυσικά δεν θα υπάρχει η αμαρτωλή πλειοψηφία για τον ανήλικο πρωθυπουργό κ.Τσίπρα.

H αρχαία Σύβαρη (σε μεταμοντέρνα εκδοχή) είναι εδώ πάνοπλη & απόρθητη στα μυαλά των μετόχων της...

... όπου πάντα είναι καλοκαίρι, το γρασίδι είναι το πρασινότερο στον κόσμο, (εκεί κρύβεται η αιτία για την δημιουργία του εξυπνότερου λαού του κόσμου). Όλοι οι ιθαγενείς χωρίς οποιοδήποτε αποκλεισμό ή διάκριση απολαμβάνουν των βασικών υλικών & άϋλων αγαθών, ώστε να μπορούν καθημερινά απερίσπαστοι από τις βιοποριστικές έννοιες άλλων καθυστερημένων κοινωνιών... να επιδίδονται σε ένα διαρκές γλέντι. Αυτή είναι η τεράστια κατάκτηση ή κεκτημένο της Νέας Σύβαρης η οποία την τοποθετεί ισαξίως δίπλα στην Εδέμ, και την Σάνγκρι Λα. Ερχόμενοι τώρα σε ταπεινότερα ημών βασίλεια, αντιμέτωπος ο Τρούμαν με την δυσκολότερη απόφαση που πάρθηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία ( δεν αναφερόμαστε στην ορθότητα ή όχι της λήψης, αλλά στην ικανότητα της λήψης χωρίς υπεκφυγές και μετάθεση ευθυνών ), είπε το περίφημο : the buck stops here... Στην Νέα Σύβαρη -το παιχνίδι της κολοκυθιάς- ως ιερός άγραφος νόμος δύο αιώνων έχει επιλύσει με απόλυτη επιτυχία κάθε δοκιμασία που παρουσιάστηκε. Επομένως δεν συντρέχει απολύτως ουδείς λόγος να αρχίσουμε σε μια από τις ευτυχέστερες περιόδους που διανύουμε τυχόν πειραματισμούς. υ.γ αν δεν με απατά η μνήμη το: μόνοι ευτυχείς οι αγέννητοι και οι πεθαμένοι - είναι του Όσκαρ Γουάϊλντ

Ο Τσιπρας....

δειχνει μεγαλη αποφασιστικοτητα να βγαλει τις μπουλντοζες και να γκρεμισει σπιτια. Δημοσια κτηρια, πλατειες, δρομοι που ειναι πανω σε ρεματα? Θα γκρεμισει ολη την Ελλαδα για να αποδειξει δηθεν οτι χτυπαει το κατεστημενο και τα συμφεροντα? Αφου ο ιδιος ο Τσιπρας ειναι η προσωποποιηση της απολυτης εξυπηρετησης των ντοπιων και των ξενων συμφεροντων. Ειδικοτητα του, να διαλυει, να σπαει και να κανει καταληψεις. Τις μπουλντοζες τις βγαζει γιατι δεν μπορει να βγαλει τα τανκς.....Αυτα θελει να βγαλει κανονικα...

Γεώργιος Βλάχος

Κανένας δεν εξευτέλισε τον Τσίπρα περισσότερο όσο ο Βερναρδάκης. Αυτός ο άνθρωπος συνεχίζει να είναι υπουργίσκος. Δεν είναι δυνατό να γράψω της κυβέρνησης, διότι δεν υπάρχει κυβέρνηση και ούτε πρωθυπουργός, επειδή αν υπήρχαν θα έπρεπε ο υπουργίσκος να έχει χάσει την καρέκλα του και ο Πρωθυπουργός να κάνει την αυτοκριτική του, ύστερα από την Τραγωδία της πύρινης Κόλασης με την εκατόμβη καμένων συνανθρώπων μας και να ζητούσε μία συγγγνώμη. Προτίμησε την ανεύθινή δήλωση ότι Αναλαμβάνει την Πολιτική Ευθύνη που δεν εκφράζει τίποτα αφού ο ίδιος δεν παραιτείται. Ομως δεν το πράττει διότι ο γίγαντας του ξεπουλήματος της Ελλάδας μαζί με τον κόκορα καθηγητή του εκχωρήσανε την Μακεδονία στα αφεντικά τους οι οποίοι με την σειρά τους την παραδώσανε στους βόρειους γείτονές μας. Ακολουθεί η εκχώρηση της δυτικής Θράκης και μπαίνει στην σειρά της και η παραχώρησης της Ηπείρου. Ολα αυτά γίνονται και θα γίνουν επειδή σύμφωνα με την διαπίστωση του κολλητού του Βερναρδάκη, είναι πιτσιρίκος μόνο 44 χρονών και πρέπει να του δοθεί χρόνος για να ωριμάσει. Μέχρι όμως να ωριμάσει τι άλλο σκοπεύει να παραχωρήσει για να είμαστε η μικρή και έντιμη Ελλάδα;

For ever live Tour-co Gift-o Grand Thiefdania

Οι μακάριοι ιθαγενείς του παρόντος βασιλείου ( όχι το κοινωνικό σύνολο στην ολότητά του - αλλά οι ευνοούμενοι του τυραννικού κατεστημένου, μεταξύ άλλων απολαμβάνουν ασύλληπτη ποιότητα ζωής, την οποία δεν θα τολμούσαν ούτε καν να διανοηθούν, αν δεν εξασφαλίζετο εις βάρος των μη προνομιούχων & διωκόμενων ( των εξαναγκασμένων είτε σε εξωτερική μετανάστευση είτε σε εσωτερική περιθωριοποίηση ). Έχοντας νομιμοποιήσει αυτό το τεράστιο έγκλημα, προχωρούν σε μια σειρά ατοπημάτων η οποία αιτιολογείται από μια πληθώρα ύβρεων ήτοι: νοοτροπία - L' universe c est moi - από τον κάθε τυχόντα που δεν τον γνωρίζει ούτε η μάνα του - ότι οι τάξεις των εκμεταλλευόμενων ιθαγενών θα παραμένουν ανεξάντλητες & αστείρευτες - ότι η εκδίωξη ολόκληρου του επιστημονικό δυναμικό της χώρας , δεν θα έχει απολύτως ουδεμία επίδραση στο επίπεδο ζωής, της ασφάλειας τους, σε οποιαδήποτε παράμετρο τους αφορά... και ότι η δική τους τάξη (κομματόσκυλα)... αποτελεί την πιό προικισμένη πνευματικώς, τεχνικώς, ηθικώς, ώστε να αντιμετωπίζει αυτοτελώς οποιαδήποτε πρόκληση τεθεί αντιμέτωπη. Τώρα αν μια φορά στα χίλια χρόνια πέσει και μια σταγόνα στον ωκεανό... θα ακυρωθεί ο επίγειος παράδεισος που με τόσο κόπο οικοδόμησαν οι ευλογημένοι ιθαγενείς ;

For ever live Tour-co Gift-o Grand Thiefdania

- του επιστημονικού δυναμικού της χώρας -

Τάσης

Τι πάει να πει αυθαίρετα και δική τους ευθύνη που κάηκαν (Καμμένε στο μυαλό) όταν κάθε κυβέρνηση (και η δική σας) τα αποδέχτηκε νομιμοποιώντας και φορολογώντας τα κανονικά τόσα χρόνια. Τι πάει να πει δυνατός άνεμος; Πρέπει οι άνεμοι να πνέουν μόνιμα ασθενείς για να μπορούν οι υπεύθυνοι να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή τη εκπαίδευση έχουν πάρει μόνο; Στο 2ο σεμινάριο δεν πήγαν; Δηλαδή, λέμε τώρα, αν κάποια χώρα μας κάνει ντου κρούωντας ξαφνικά στις 3 το πρωί τα τύμπανα του πολέμου, θα πείτε μετά από ώρες στο λαό ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το ΝΑΤΟ, η βραδυνή ώρα, είπαμε να περιμένουμε το πρωί μην σας ταράζουμε στον ύπνο κλπ κλπ και όχι η ανοργανωσιά ώστε να περιμένουμε το απίθανο σε καθημερινή βάση; Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια λέει η παροιμία και σημαίνει ότι αν θες να λεγεσαι Κυβέρνηση πρέπει να λειτουργείς σαν Κυβέρνηση, όχι σαν πιτσιρίκι (μόνο 44 ετών) και να δείχνεις συνεχώς τους άλλους για ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς. Κακομοίρηδες!

Tassos

Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΠΡΟΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ??? ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ??? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ΤΟΥ ??? ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΟ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟ ???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία